Filosofía y Ciencia


Per què filosofia; Xavier Rubert de Ventós


TREBALL: PER QUÈ FILOSOFIA

Aquest és un llibre, que com molt bé ens indica el títol, tracta sobre la filosofia. És un llibre amè i fàcil d'entendre, explica què és la filosofia d'una manera molt senzilla i molt entenedora, utilitzant un llenguatge que és fàcil d'entendre, no té cap dificultat, és a l'abast de tothom o de quasi tothom, exceptuant petits fragments.

L'autor del llibre, Xavier Rubert de Ventós ens explica perquè ha sorgit i que soluciona, encara que no soluciona gran cosa, sinó tot el contrari, diríem que enfosqueix el que ja sabíem, fa que tinguem més curiositat per aprendre, això és el que fa que algunes persones s'interessin per la filosofia.

El llibre comença explicant la reacció humana davant d'un fet que acaba de veure amb claredat i en vol saber tots els esdeveniments, el desig de conèixer i saber. L'ésser humà no només busca una explicació física del succés, sinó que també vol saber el per què del que ha succeït, en vol saber la raó, exigeix una explicació.

Hi ha gent que es fa moltes preguntes, sobre moltes coses de la vida. Hi ha gent, però que diu saber-ho tot o que creu saber-ho tot, bé doncs aquestes persones, segons ens diu Xavier Rubert de Ventós en aquest llibre, són persones que creuen que només poden veure allò que vertaderament els importa. Per això ens és tan fàcil solucionar els problemes dels altres quan nosaltres no hi estem involucrats, ara, la cosa canvia si hi tenim alguna cosa a veure.

Les coses es veuen molt diferent des de fora que des de dintre, això ho hem comprovat tots, i també sabem que moltes persones, quan se senten involucrades d'alguna manera, en poden fer del problema més gran del que és en realitat. Mirar-s'ho des de fora és molt més fàcil.

L'autor també ens parla de si ens esforcem suficient per aconseguir allò que és difícil d'aconseguir o també allò que valorem més. El llibre parla d'unes prové que es van fer a dos grups diferents que anaven a veure una pel·lícula no molt bona, però un grup l'anava a veure pagant i l'altre ho feia sense pagar, totalment gratis. En el llibre s'observen els treballs aconseguits. Això de l'esforç per aconseguir alguna cosa també és un tema força interessant.

Un altre punt molt important del llibre seria quan parla de que les persones no qüestionen les afirmacions o negacions d'una autoritat superior. Sense comprovar si són certes o si són falses, les donem com a vàlides sense comprovar si són certes o no. Donem per fet que té tota la raó, per què per a nosaltres és una autoritat superior.

Hi ha paraules utilitzades per a tothom de la mateixa manera com per exemple parlant dels sentiments es donen les paraules amor i odi, però també hi ha sentiments intermitjos molt més difícils de nombrar i que només cadascú sabria realment el que sent.

Per acabar el llibre, l'autor ens convida a reflexionar sobre la filosofis. La filosofia ni sap gaire ni dona res. No dóna, per exemple, la seguretat que ens ofereix la ciència, ni el gust que produeix l'art, ni el consol que pot donar la religió. La filosofia no clou, ni culmina, ni satisfà res; la filosofia és més aviat el corc, el verí, la inquietud, l'eterna recerca del pensament insatisfet.

OPINIÓ PERSONAL

Jo soc una persona a la que , sincerament, no li agrada llegir massa. Llegeixo més per obligació que per ganes. He de reconèixer, però que quan em començo un llibre l'he d'acabar ja que m'hi enganxo molt fàcilment.

Tenint en compte això jo d'aquest llibre diria que és diferent, diferent a tota la resta de llibres que acostumo a llegir, però ha estat interessant. Aquest és un punt que penso que cal destacar i és que aquest llibre està dirigit a un públic jove que no coneix la filosofia en profunditat i que no se'n té una gran passió per aquesta, un cop hagin llegit el llibre s'interessin una mica més pel tema.

Aquesta és un tema força compleix i difícil de fer entenedor, és un tema difícil d'explicar de manera que la gent s'assabenti del que està llegint. En aquest sentit l'autor crec que se n'ha sortit força bé ja que és un text força entenedor i clar amb un llenguatge no massa complicat. Penso que la primera part del llibre és més entenedora que l'última part. Suposa que m'ha semblat així perquè el tema no l'he trobat tant interessant com el primer. L'autor, primer fa un raonament filosòfic d'entendre, però a continuació posa un exemple de la vida quotidiana que ho fa tot molt més entenedor. Crec que és un molt bon llibre per introduir-te en el món de la filosofia.

Així doncs jo recomano aquest llibre a aquelles persones que no tenen molta idea del què és la filosofia o per a aquelles persones que tenen una idea equivocada del què és la filosofia.

També caldria afegir què penso que és un llibre que va destinat a gent jove. També és un llibre recomanable per a persones que els agrada llegir ja que és un llibre diferent dels habituals de l'escola, així que poden variar una mica.

1

1
Descargar
Enviado por:Calypso
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar