Literatura


L'Ocell de Foc; Emili Teixidor


2.ARGUMENT:Un joglaret de la colla del Cec de Cabrera anomenat Ocell de foc ronda feliç pels camins una mica a l'atzar, sense lloc on viure ni saber qui és. Quan comença a qüestionar la seva identitat ha de fugir tot sol i deixar a la colla en busca de la protecció del prior del Monestir de Sant Fruitós, Berenguer de Foix. En el camí al monestir coneix la noticia per mitjà d'un vandoler de que el persegeixen pero no el costa masa arribar-hi. En el monestir pasa quasi tot l'any i es on coneix a Berenguer de Foix. Aquest li diu quina pot ser la seua identitat pero sense cap certesa. Just quan fa un any que l'Ocell va deixar la colla es celebra un festival al castell de Peguera on el Berenguer de Foix el portarà i on per fi tornarà amb el Cec i amb el seus companys i on decobrirà, després de tantes aventures, qui és i qual és el seu destí.

OCELL DE FOC:Físic: En ningún moment de lóbra es descriu el físic del protagonista

  • Psicológic: és un xic valent, com qualsevol altre protagonista i amés te un ingeni molt obert que el caracteritza com a trobador. Es veu que és un xicon actiu i atent, mai se li escapa ni una.

 • ARNAU DE ROCABLANCA:Físic: És una vailet mes baix que l'Ocell de Foc, mes o menys de la seua edat. Era prim però foro amb cara d'espavilat i una mica ros i cargolat de cabells

  • Psicológic: És un xic molt avispat, massa curiós en algunes ocasions. És el personatge que dona humor a la historia, molt atrevit i sense por, vol coneixer món i lluïtar contra els moriscos al costat del seu rei En Jaume.

 • CEC DE CABRERA:Físic: Era un home d'una cinquantena d'anys, alt i bru, vestit sempre de negre, amb llarga cabellera i fosca barba espessa. Era sorrut, parlava poc i la ceguera i els ulls blancs, sempre oberts i fixos.

  • Psicológic: Era un home molt seriòs i recte. Sabia perfectamente el que tenia que fer i quins eren els seus ideals. Podria representar la sabiduría en la historia i la rectitud.

 • ROC DESTRALER:Físic: És un home d'uns trenta o quaranta anys, d'aspecte jove i foro. Era alt i ben plantat, massís i bru. La cabellera larga i negra, cenyida al cap amb mocador blau. Unes dents molt blanques lluïen entre el bigoti espès i la barba retallada, fosca. Portava una camisa espellingada sense color i unes calces verde, estripades i brutes.

  • Psicológic: és un home que mai perd la sonrisa i és fidel a les seues promeses. Es veu que és molt obert i en algunes ocasions pot arribar a ser molt seriós i estricte. Però en algunes ocasions demostra tindre un cor més gran del que aparenta amb el seu exterior de badoler

 • RASCLET:Físic: Era un homent de poca alçària, semblava un nan. Tenia la cara de fura. De color torrat del sol, amb una llúpia al front, el nas punxegut, els ulls petits i mòbils, de rata, la barbeta amb quatre pèls blancs, llargs i febles, de cabra, i la boca desdentagada. Fei una veu prima i esfilargada, com la de un noi esporuguit.

  • Psicológic: Era un home sabi, que conexia la naturaletza i les seus virtuts. És un defensor del seus ideals, viu apartat de la societat perque el consideren un bruixot.

 • LA SOLDADERA:Físic: En ningún moment es descriu a la soldadura. Solament es diu que el seu nom es Matilde i que abans de anar amb la colla era la nodrissa de l'Ocellet.

 • CAVALLER SALVATGE:Físic: A aquest personatge no s'el descriu en ningún moment. Però en cert moment diuen que era el caballer que escoltaba a la Soldadura quan anaven a amagar a l'Ocell.

 • ESCARNIDOR D'OCELLS:Físic: Era antic membre de la colla del Cec de Cabrera. Portava un bigoti ros, la barbeta punxeguda, prim i malairós i al cap un bonet de grana un fermall de color d'or.

 • COMPTE DE PEGUERA

 • BERENGUER DE FOIX:Físic: No es descriu a este home. Però de la seua vestiment pode deduir que anava vestit com els demes monjos del monestir.

EL CLERGUE VAGABUND:Físic: Era un home jove. La seua veu era vacil·lant , semblava tartamunt. Vestia un hàbit gris tot estricpat i calçava sandàlies.els cabells esbullats i tenia la cara roja
Descargar
Enviado por:Nata
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar