Lengua Española


Nou diari del jove maniàtic; Aidan Macfarlane


Nou diari de un jove maniatic

Questions :

 • Estructura del llibre

 • Personatges del llibre

 • Tema de l`obra

 • Espai de l`obra

 • Temps ( extern, intern ) ( si es intern diu l`epoca i duracio )

 • Tipus de narrador

 • Els enunciadors

 • Resum del llibre

 • fes una opinio personal del llibre

 • 'Nou diari del jove maniàtic; Aidan Macfarlane'

  Valencià 3º E.S.O

  Desenvolupament

 • Estructura del llibre :

 • L'estructura del llibre “ nou diari de un Jove maniatic ” es :

   • La presentacio dels protagonistas :

  Va desde la pagina 15 fins la pagina 18 del llibre, en ella es presenten els personatges de la historia.

   • Fet que desencadena l'accio :

  Es el descobriment de Peter de la paraula hipocondriac, va desde la pagina 21 fins la pagina 22.

   • Desenvolupament de l'accio :

  Es el lloc on es desenvolupa la historia, va de la pagina 23 fins la pagina 170.

   • Desenllaçe :

  Es el final de aquesta historia, es tot el capitol 18.

   • Situacio final :

  Es la situacio final on es desenvolupa la hitoria i amb la qual culmina, es el capitol 19.

 • personatges del llibre :

 • Els personatges que es troben en aquesta historia, son tots personatges realistes, en el seu genere ( personatges tipics ) amb una psicología simple que no evoluciona, es un xicle o copia de un ambient o classe social.

 • Tema de l'obra :

 • El tema principal de l'obra es els problemas de l'edad juvenil que sofriesen els joves. Tambe temes secundaris com les drogues, l'acne, etc.

 • Espai de l'obra :

 • El espai d' aquesta obra es real, la historia s'ha fet en Londres. Son els espai on es desenvolupa la historia per exemple l'ambulancia la casa de Peter , Sam , la escola, la casa del oncle de Peter, etc.

 • Temps de l'obra :

 • El temps de l'obra es textual, data del dia dimecres 11 de gener fins el 1 de gener del any seguent.

 • Tipus de narradors :

 • Elel narrador de l'obra es una veu interna que es testimoni .

  El narrador apareéis com un observador dels fets que narra a una corta distancia, aques narrador empra la 1ª persona.

 • Els enunciadors:

 • Els enunciadors son els mateix personatges de l'obra.

 • Resum del llibre :

 • La senyoreta de biologia de l'institut va parlar durant tota la classe dels batecs produïts per el cor. A Peter li preocupava que es pogués morir d'un infart. La professora li va dir a Peter que era hipocondríac, ell no sabia que volia dir. Per la vesprada Peter va quedar amb el seu millor amic, Sam, per anar amb bicicleta. Sam tenia una bicicleta molt bona, el contrari que la d'ell que era una xatarra. Uns dies més tard en Peter va arribar al institut i va poder buscar hipocondria al diccionari i va descobrir que volia dir: ansietat anormal per la pròpia salut.

  Al cap d'uns dies Peter va tenir un accident molt dolorós amb la bicicleta de Sam, per culpa de que no arribava als pedals, Després es va trobar dins de l'ambulància a on li van dir que s'havia trencat un braç. La mare i el pare de Peter van tenir una forta discussió. Al cap de pocs dies es van tornar a batallar .Uns dies més tard Peter es va barallar furiosament amb la seua germana , Susie, els seus pares es van enfadar molt i els van enviar al llit. Sally, li va dir que això era normal en els adults.

  Al cap de poc temps van trobar un alumne de 4rt d'Eso venent xocolate a alumnes més joves que ell, van venir policies, periodistes, entre altres a l'institut i al dia següent hi havia la informació de tot el que havia passat al diari local. Amb tot això un professor va repertir informació als alumnes sobre les drogues i els afectes que causen.

  Peter va trobar el diari de la seva germana Susie en un calaix, i comença a lleigir-se'l.Al començament Susie escrivia tonteries, però després el diari parlava de la regla de la seva millor amiga, la Kate, que deia que li havia vingut feia pocs mesos.Susie es queixava de que ella encara no la tenia i que volia ser com les altres , també explicava que Kate li havia deixat un llibre anomenat ”Ja t'ha vingut” que tracta sobre els típics problemes de les xiques adolescents,

  A escola Peter li donen classes sobre educació sexual. Un dia Peter es va posar malalt i per sort es va perdre una pel·licula sobre el que creuen que pensen els adults sobre els joves.a Peter li han sortit molts grans per tota la cara i l'esquena, ell es preocupava molt perqué no en sabia res de tot això dels grans i al cap d'uns dies hi havia la festa del institut i no volia tindre aquella imatge tant horrorosa .

  Una nit Peter s'aixecà del llit i va sentir que la seua mare i la seua germana gran, Sally, parlaven de que aquesta podia estar embarassada perqué no havia utilitzat cap mètode anticonceptiu.Sally finalment no va tenir cap fill.Susie va agafar la febre del fenc i tot el dia estava plorant i mocant-se amb un mocador.A Peter li molesta molt la febre de la seua germana i va pensar de trucar a un programa de ràdio que parlava d'això per a veure si ho podia solucionar, quan va haver trucat va preguntar a la metgessa preguntes sobre aquesta febre que tenia la seua germana per si aquesta era contagiosa, la metgessa li va respondre que no.

  Quan quedaven pocs dies per acabar les classes, Peter va veure uns xics del institut que fumaven, ell pensava que aquests es tiraven la vida, els amics li van explicar el per què havien començat a fumar i tot seguit li van dir a Peter que si no ho provava era per què era massa delicat o que li passava alguna cosaQuedava menys d'una setmana per les vacances d'estiu. Peter va tornar a trobar el diari de la germana Susie, on hi posava que ja li havia vingut la segona regla de la seua vida, també estava escrit que ella s'havia girat el turmell i aquest li feia molt de mal, el diari sobretot parlava del turmell.

  Tota la família de Peter van de vacances juntament amb un amic, que es diu Matt, exactament van anar a un càmping de França. Mentre estaven a França van visitar catedrals entre d'altres coses. Un dia van anar tots a la platja i Peter no es va voler posar crema protectora del sol i per això se li va cremar gairebé tot el cos, més tard a en Peter li van sortir unes bombolletes, que li feien molt de mal.Peter va tornar al institut, els professors els hi van dir que aquest any els apretarien molt a l'hora de fer els exàmens. Peter va anar a la festa de Sam, van anar amb dos amics seus amb bicicleta i després van anar a un parc d'atraccions, on s'ho van passar molt bé. A en Peter li van tornar un treball sobre mètodes anticonceptius i malalties de transmissió sexual que havia fet durant les vacances.El treball d'en Peter havia sigut el millor de la classe.

  A l`escola parlaven sobre la higiene corporal, el professor deia que com que ara són joves el cos produeix suor i que aquesta fa molt mala olor per culpa de les glàndules apocrines que es troben al voltant dels mugrons, al voltant de l'entrecuix i a prop del cul, també deia que en el regne animal fer olor és com un òrgan sexual.La suor és molt habitual quan fem exercici, quan estem nerviosos o en moments semblants a aquests.La mare va dur a Peter i Susie al dentista, finalment van dir a Susie que li haurien de posar un corrector dental. En La festa del carrer de Peter es va fer malbé per culpa de que un amic seu, Nick, li va explotar un coet, aquest li va fer cremades de segon grau.Al dia següent Peter no es trobava del tot bé, i la seua mare li va posar un termòmetre, en Peter tenia trenta-nou graus i mig, la seua mare va trucar a la metgessa i aquesta li va dir que el més probable era que tingués la grip. El dia següent en Peter creia que es moriria a causa de la grip però després al cap d'unes vint-i-quatre hores la febre li havia baixat a trenta-vuit i mig.Quan en Peter es va posar bé, la germana , Susie, no es trobava bé.

  Peter no hi veia bé, li costava veure un número a llarga distància per què se li feia borrós, a ell això el preocupava i no en volia saber res de portar ulleres.A l'escola li van fer una revisió de la vista i li van dir que tenia miopia i el millor que podia fer era anar a un òptic, que li revisaria els ulls de manera precisa. Peter odiava portar ulleres.Finalment en Peter va anar al òptic i aquest li va dir que tenia una mica de miopia i que hauria de portar ulleres.Al principi no li feia il·lusió però després si va anant acostumant..Peter va anar a la festa de la cosina de cilla , perqué ella li havia demanat, pero Peter no estava molt segur de voler-hi anar, però al final acceptà.

 • Opinio personal :

 • La meua opinio del llibre es que es un llibre que esta fets per a explicar amb humor els problemes que presenten les xics i xiques de avui en dia. Els sentiments que presenten durant l'etapa de la pubertat en fi un llibre fet i dedicat per a xics i xiques.
  Descargar
  Enviado por:Feniz
  Idioma: castellano
  País: España

  Te va a interesar