Arte


Mecanoscrit del segon origen; Manuel de Pedrolo


MECANOSCRIT

DEL SEGON

ORIGEN

Alumne:

Curs:

Índex

Tema

Subtemes:

La religió

El racisme

Salvació de l´espècie

Adaptació

Evolució:

Habitatge

Mitjans de transport

Malalties

Tema

El tema del llibre és com una noia, l´Alba, i un noi, el Didac, han d´enfrontarse-se ells sols a la vida después de la destrucció que han provocat uns extraterrestres al món, matant a tota la humanitat i destruint les ciutats de tot el món.

Durant el transcurs de la història l´autor també tractará altres temes com la religió i el racisme.

La religió

El Dídac después de sér salvat per l´Alba d´ofegarsse-se i veuen que tot el món està mort i que el poble està destruìt li pregunta que si això que ha ocorregut és un càstig de Déu i ella li respon que no perque ella no es creient i si fóra un càstig de Déu perque havia decidit salvar-la a ella que no creu en Déu, i quan Alba està a punt de cremar els llibres que parlen sobre religió i decidix que ella no pot fer això perque no seria just.

El Racisme

Jo crec que l´autor vol dir en el llibre que no hem de diferenciar-nos segons el nostre color de pell perquè això no fa que siguem millors o pitjors i crec que el reflexa molt clarament quan Dídac li pregunta a l´Alba que si l´importa que ell siga negre i ella li contesta que si a ell l´importa que ella siga blanca.

Salvació de l´espècie

Una vegada Alba i Dídac s´han terminat d´adaptar a la nova situació que se´ls ha presentat pensen en si tenir fills o no. Perque si decidixen no intentar-lo l´espècie acabaria en ells i si ho intentaven, encara hauria una possibilitat d´aconseguir repoblar el planeta i fer que l´espècie humana continui existint.

Adaptació

Alba i Dídac conseguixen adaptar-se al nou món que tenen davant gràcies a que són joves i no els passa el mateix que a la resta de supervivents que son adults que se´n tornen bojos.

Evolució: Habitatge

Quan arriben al poble i veuen que està tot destruit Alba diu que no poden quedar-se a viure allà i decidixen anar-se a viure al bosc, perque si se queden a viure al poble promete apareixerien epidèmies a causa dels cadàvers. Abans de marxar, Alba fa una llista amb tot el que necesiten, agafen queviures i tota mena de coses com una llanterna i de la caserna de la guàrdia civil Alba agafa dues armes i munició. Quan arriben al bosc troben una cova que pareix “habitable” i decidixen installar-se. Temps después Alba troba una masia a tres kilometres de la cova i van a veure-la per decidir si es poden traslladar a viure a ella. Després d´inspeccionar-la decidixen traslladar-sen a viure a ella. Però l´aparició de l´extraterrestre que Alba mata de tres tirs els fa tornar a viure a la cova perque crecen que allà hi seràn més segurs.

Evolució: Mitjans de transport

El primer vehicle que tenen és un tractor que repara Dídac amb l´ajuda del llibre de mecànica que havia agafat. El tractor els serveix per anar a Barcelona on troben un jeep que poden reparar i utilizar-lo per moure´s per la ciutat. Després volen anar a buscar més supervivents i sel´s ocorre agafar un avió però Alba diu que és massa perillós i utilitzen una embarcació del port.

Evolució: Malalties

En primavera, Dídac agafa el sarampió. Alba llig el seu llibre de medicina i se´n va al poble per agafar els aliments necessaris per curar en Dídac.

Alba es trenca una cama i li va dient al Dídac que ha de fer per a curarse-la.
Descargar
Enviado por:Max
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar