Varios


Marina; Gemma Pasqual i Escrivá


MARINA de Gemma Pascual i Escriva

Personatges

Marina: és una chica de Oliva que es va traslladar a viure a València amb els seus pares. Ella era de color negre i per això va tindre problemes amb moltes persones. Una de elles era Santiago i els seus amics. Pero ella és una xica lluitadora i no vol que ningu no la tracte com a un ser inferior o diferent.

Santiago: és un xic molt roin que desde el primer dia de l'institut va començar a molestar a Marina per ser negra i es portava molt mal amb ella. Era un feixista i racista.

Rasta: el rasta és un xic negre alt, d'uns vint anys, sense papers, cada vegada que veu la policia, te que arrancar a correr per a que no li agafen i se'l porten a la comisaria. Era un amic que Marina va coneixer al Parterre. Ell era un bón xic i era negre com ella . Al final un grup de feixistes el van raptar i al final del llibre apareix mort. Però Marina mái va saber rés de lo que li va pasar al Rasta.

Ali: És un immigrant legal, vingut de França, que estudia a València. Ali te que canviar el seu nom pel de Pierre per a que no li tracten de forma diferent. El van conéixer per un plá de Marina de voler conéixer xics del seu color a la discoteca. Pero sol's li interessa estudiar i quan obtinga el titól tornar a Paris.

Anna: El primer dia que Marina arriba al institut la coneix. Es fan molt amigues. És una xica diferent, molt oberta i positiva. Estima molt a Marina.

I ella i Enric es fan molt amics de Marina.

Enric: També coneix a l'Anna i Marina el primer dia que comença l'institut. Ell és repetidor de curs, i ja conèix com funciona l'institut. I també que és molt roïn Santiago i els seus amics. Li agrada molt Marina, i vol ser la seua parella.

Julia: La profesora de Marina, Anna i Enric. Ella crida a la policia, perque esta farta que el director no faja maí rés en contra dels feixistes.

Al final ella sera la nova directora i expulsaran al Santiago i altres com ell.

Resúm:

Marina, una xica d'Oliva es trasllada a viure a València amb la seua familia. Comença allí una nova vida. Arriba a l'institut. Allí coneix a l'Anna i a l'Enric. Van al mateix curs, i es fan molt amics. Junts lluiten contra els feixistes sobretot contra Santiago i els seus amics.

Pasen moltes coses. Marina es sent discriminada com no estava acostumbrada en Oliva. Moltes coses són diferents a València.

No la contracten en una feina de cangur pel color de la seua pell, es sent trist i rabiosa. Pero els seus dos bons amics, l'Anna i l'Enric sempre li demostren la seua fidelitat i li ajuden en tot.

Coneix a un xic de vint anys negre, sense papers. És molt amable i bón xic. Es fan amics i té la mala sort que li secuestren i maí més sap d'ell. Al final un grup de feixistes el van raptar i al final del llibre apareix mort. Però Marina maí va saber rés de lo que li va pasar aquest xic.

També al final del llibre Santiago i els seus amics li peguen una gran pallissa, que la dixen molt mal, i té que ser traslladada a l'hospital.

Quan l'Enric s'entera va a buscar al Santiago a l'institut. Vol ajustar-hi les contes per una vegada. Però hi ha un gran revol, hi ha uns feixistes concentran-se a l'entrada de l'institut amenaçant amb pals de beisbols, entre ells en Santiago.

Julia vol cridar a la policia perque sap que algo terrible pasara.

L'Anna crida a tots el companys a que planten per fí cara als feixistes. I els companys li fan cas i acorralen als feixistes armats amb pals de beisbol. Pero quan està arriban la policia , un feixiste li golpeja a l'Anna i la mata. Enric no seu pot creure que a passat. Marina mentrestan estaba en l'hospital. Va a l'anterro , perque vol dir-li adéu a la seua gran amiga. Estan molt trists tots.


M'agradat molt aquest llibre "Marina" perque parla d'un tema d'actualitat que es molt roí, el racisme i el feixime, i que sobretot afecta a gent jove que es discriminada pels seus companys de clase i alrededors. El que no m'agradat a sigut el fí, perque l'Anna no tindria que haver-hi mort, encara que en la majoria d'els casos acaben així les coses.

.
RACISME: Odi a algú que no es de la teua raça.
HOMOFÓBIA: odi als homosexuals
FEIXISME: nacionalisme total, fatxes.




Descargar
Enviado por:Mon
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar