Industria y Materiales


Máquina de Vapor

Vicente Bufí Angorrilla

Màquina de Vapor

Funcionament:

Una màquina de vapor és un motor de combustió externa que transforma l'energia d'una quantitat de vapor d'aigua en treball mecànic o cinètic. En essència, el cicle de treball es realitza en dues etapes:

1ª:es genera el vapor d'aigua en una caldera tancada, per escalfament directe mitjançant un mecanisme de biela- manovella i un volant d'inèrcia aquest es pot transformar en un moviment de rotació de, per exemple, el rotord'un generador elèctric. Una vegada arribat el final de carrera l'èmbol retorna a la seva posició inicial expulsant el vapor d'aigua.
La crema d'algun combustible —carbó o fusta en els seus inicis, derivats del petroli i gas natural amb posterioritat—

2ª:el vapor a pressió s cicle es controla mitjançant una sèrie de vàlvules d'entrada i sortida que regulen la renovació de la càrrega, és a dir, els fluxos del vapor cap a i des del cilindre.

Qui la inventar i quan?

La primera màquina de vapor es va construir al 1705 i va ser obra dels anglesos Thomas Newcomen i John Cawley.

Anys després, al 1768, l'escocèsJames Watt (1736-1819)va perfeccionar-la i millorar-la en rendiment.Va dotar-la també d'una estructura que li permetia de ser la impulsora de la Revolució Industrial.

Consequencies d’aquest invent:

La invenció de la màquina a vapor donava començament a la I Revolució Industrial. Aquestes màquines usaven com combustible carbó mineral, els dipòsits del qual s'havien format principalment durant el període Carbonífer, fa 300 milions d'anys. La crema d'aquest combustible va començar a alliberar a l'atmosfera milers de tones de diòxid de carboni (CO2).

Amb la màquina de vapor va començar a facilitar el transport i l’industria, es produïa molt més amb molt menys treball, es necessitava poca gent per produir molt i per això hi va haver molta gent despedida. També es va agilitzar el transport amb el ferrocarril o vaixells amb maquines de vapor. Tot això va produir que hi hagués una revolució en la producció y en el comerç. Els petits tallers artesans es converteixen en grans fabriques. Per poder vendre tot el que es produïa vas ser necessari animar al consumidor, així va néixer la publicitat. A la revolució industrial hi va haver augment de població i millores al transport que provocaren una demanda energètica. En definitiva la màquina de vapor va provocar coses dolentes com el començament de l’emissió de gasos de efecte hivernacle, i l’explotació de combustibles fòssils i coses bones com l’augment de rendiment a la industria i la mijoria del transport.
Descargar
Enviado por:Bufi
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar