Imagen, Audiovisuales y espectáculos


Los chicos de Hitler


`Los chicos de Hitler'

1 Sinopsi

La pel·lícula tracta sobre la revolució Nazi de la II Guerra Mundial. Ens situa a l'Alemanya Nazi d'abans la II Guerra Mundial en una escola Nazi i una americana. En aquesta pel·lícula propagandística americana tracta de la relació que s'estableix entre un jove Nazi i una jove americana.

Aquesta relació d'amor odi entre els dos personatges serveix per desenvolupar una trama on al cap dels anys el jove de la escola Nazi esdevindrà tinent Nazi, i la jove americana degut a les seves idees esdevindrà una enemiga del Füher.

Aquesta situació servirà per explicar les dues ideologies dels personatges. Per una banda el tinent Nazi, el qual li han fet literalment una netejada de cervell, serà partidari de la política xenòfoba i socialista i totalitària del Füher. I per altre banda la ideologia americana on es prioritza les llibertats individuals de la persona enfront la autoritat de l'estat.

Al final, com es típic en el cinema americà, l'amor s'imposa la raó i en el judici que li fan a la dona per propagar idees contraries a la ideologia Nazi el noi li dona la raó, li declara el seu amor, i ratificar les seves idees. Al final tots dos són executats però Alemanya ja no torna a ser la mateixa.

2 Característiques dels personatges

Professor: Podria semblar un personatge secundari però la veritat es que es present a tota la historia. Es una persona dedicada evidentment a la docència, dóna classes al colegi americà. Es un personatge amb un caràcter valent i no té pels a la llengua a l'hora de ficar-se amb la política Nazi. Té amics alemanys, i això serveix al film per explicar la diferencia que hi ha entre un alemany i un Nazi. Al final de la pel·lícula desprès del judici als dos personatges es veurà obligat a tornar a Amèrica.

Noi: El caràcter del noi es completament passiu durant tota la pel·lícula. Desde el principi es veu que li agrada la noia americana però tampoc li diu res. Al llarg del film veurem la seva evolució desde les idees totalitàries a les idees llibertàries. Al final si que demostra el seu veritable valor i en la seva declaració en el judici declara a favor de la seva companya americana.

Noia: Evidentment és la que té més caràcter en tota la pel·lícula. És una alumna de la escola americana que ja de joveneta lluitava en defensa del que ella creia just. Amb la seva valentia i tenacitat aconsegueix que al final el seu company vegi la crua veritat de les idees totalitàries i socialistes que proposava la ideologia Nazi.

3 Ideologies reflexades al film

Ideologia Nazi és una ideologia marcada per la adoració al Füher. Una educació tancada on el paper de l'estudiant es limitar a obeí sense preguntar. És una típica educació totalitària, on més que educar el que és fa es fer una rentada de cervell. En aquesta educació el que mira es d'alguna manera oprimir l'ésser individual i imposar la idea de que tot ho devem al Füher, que és immutable. I a mode de conclusió podríem dir que és una educació que precisament el que no buscar és el nutriment de la ment i de la persona sinó més aviat tot el contrari. Que l'home no pensi, no raoni, i sobretot s'oblidi del que significar ser persona.

Ideologia Americana (lliberal) la educació que reben els alumnes en la escola americana es completament diferent a la dels seus veïns de la escola Nazi. En la escola americana tot es presta a un debat, on el professor també aprèn del que diuen els seus alumnes. La educació de la escola americana seria comparable a la educació que reben a vull en dia, fins i tot menys manipulada i tot. On l'objectiu principal es preparar a la persona perquè el dia de demà poguí afrontar-se amb la vida. Una educació que el que far és dotar a la persona de uns valors ètics i morals, Una educació on no s'esclou ningú més oberta al diàleg, fins i tot amb els Nazis.
Descargar
Enviado por:Luis Torras
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar