Historia


La Revolució Francesa: Carlota Cleseau


Carlota Cleseau

 • Explica breument què va passar a la guerra de successió
  El regnat de Carles II va terminar amb la gran Casa de Austríaca en Espanya y posa fi a la titularitat d'aquesta Casa en el regne. El infortunat Carla II, casat sucessivament amb Maria Lluïsa de Borbó Orleáns, sobrina de Luis XVI, i amb Maria Anna de Neoburgo, filla del elector platino Felipa Guillem, de les quals no va tenir successió, va designar com successor al seu sobrí Josep Leopoldo de Vaivera, net de la seva germana la infanta Margarita, muller de Leopoldo I, emperador d'alemanya. Però mort el designat en 1699, va decidir, aconsellar per el Papa Inocencio XI y pressionat per el partit francès de la seva Cort,, llegar la corona al net del Papa Inocencio XI i de la seva germana Maria Teresa, Felip de Borbó, duc de Anjou. Assabentat d'aquest en el trono per el triomf de las armes hispano-francesas en la Guerra de Successió, Espanya inicia una nova etapa de la seva historia en la òrbita de França, la eterna rival, i successora de Espanya en la hegemonia de Europa.

 • Digues algunes idees dels il·lustrats
  els pensaments il·lustrats es basen en sobirania popular, divulgació de la cultura, divisió de poders i tot poble te dret a governar-se.

 • Quin rei regnava a Espanya el 1787?
  Regnava el Fernando VI dinastia dels Borbons

 • defineix: gremi- taller- obrador- fàbrica
  Gremi
  -és un conjunt de persones que fan el mateix ofici.
  Taller- Obrador on hom fa una feina manual, industrial o artística.
  Obrador- Lloc on treballa algú en les feines d'un art, d'un ofici, d'una indústria o d'un comerç, especialment taulell o oficina on hom fa algun treball manual.
  Fabrica- taller artesà

 • De què es queixen les dones que parlen amb la Carlota?
  Les dones es queixen del seu amo que les trepitjava les collites i a sobre si no li pagaven els feia treballar mes com a càstig o hi havia que anar a vendre hortalisses... per guanyar diners.
  altra dona es queixa que el seu amo li havia posat una multa per haver matat a uns coloms que li feien mal be la seva collita, y llavors els seus nens tenien que prestar serveis a l'amo...

 • com era la situació dels pagesos?
  la situació dels pagesos era pèssima perquè acabaven endeutats i perdien les terres, i es veien forçats a fer de bracers, d'assaltants de camins... la llei era dura amb els camperols, els podien castigar fins amb carcel.

 • Descriu l'ambient econòmic, polític, social que es vivia a París
  Econòmicament-
  la Carlota vivia molt be, ells tenien una botiga i li donava per mantingué a tota la família menys quan els preus van començar a pujar que hi tenien dificultat tots els pagesos. El clerc i la Burgesia vivien molt be
  socialment-
  la veritat es que les classes elevades doncs socialment vivien estupendament, però les classes menys privilegiades doncs tenien una vida mitjanament social, quan anaven a comprar o quan tenien temps.
  políticament- això era l'àmbit mes estrany, les classes privilegiades estaven en conflicte amb el rei ja que tenien que pagar impostos, després la burgesia es separa en dues franges i tenen disputes (girondins i jacobins) en cambi els pagesos sembla que es posen més d'acord.

 • Què són el estats generals? Quin rei els convoca? Amb quin motiu?
  Els estats generals els componien el clergat, la noblesa y la burgesia. Els va convocar el rei Lluís XVI. El país estava en crisi a nivell econòmic i financeres... Per això el rei va reunir els estats generals, per resoldre la crisi, volia que els estaments privilegiats paguessin impostos.

 • que es un Estament?
  l'estament es grup social, que es basava en el nivell econòmic que posseeix la persona o be d'herència segons sigui la seva família.

 • què vol dir sufragi universal?
  El sufragi universal vol dir que podien votar tots els homes sense distinció de l'economia o de l'estament que siguin

 • que va passar el 14 de juliol de 1789?
  el 14 de juliol el poble de París va assaltar la fortalesa de la Bastilla per apoderar-se d'armes amb què defensar la Revolució es va anomenar la revolta de la “Gran Por” perquè les ciutats y el camp es contraposaven als seus senyors, van cremar els drets feudals, y van proclamar la Declaració de Drets de L'home i el Ciutadà..

 • Amb quin document es reconeixen els principis bàsics de la revolució?
  Quins són aquests principis?
  l' Assemblea Nacional Constituent es va disposar a començar la seva tarea principal, la redacció de una Constitució.
  En el començament del denominat Declaració dels Drets del home y del ciutadà, els delegats van formular els ideals de la Revolució, sintetitzats mes tard en tres principis "Liberté, Égalité, Fraternité" ("Llibertat, Igualtat, Fraternitat"). Mentres l'Assemblea deliberava, la empobrida població de París, irritada per el rumors de conspiracions monàrquiques, reclamaven aliments y solucions. El 5 y el 6 de octubre, la població parisina, especialment les dones, van marchar cap a Versalles on estava el palau reial. Luis XVI i la seva família van ser rescatats per La Fayette, qui les va escoltar fins París a petició del poble. Tras aquest suspitós, alguns membres conservadors de l'Assemblea Constituent, que van acompanyar al rei a París, van presentar la seva dimissió. En la capital, la pressió dels ciutadans feia una influència cada vegada major en la cort y l'Assemblea. El radicalisme es va apoderar de la càmera, però l'objectiu original, la implantació de una monarquia constitucional com règim polític, encara es mantenia.

 • digues els trets principals de la constitució de 1791
  Es va aconseguir un sufragi censatari (on votaven els ciutadans masculins amb una cerca riquesa) i la divisió de poders. A França hi havia una monarquia constitucional per últim el govern va caure en mans del girondins membres de la burgesia moderada.

 • Assenyala les diferències entre jacobins y girondins
  girondí- Dit del membre d'un grup polític que pretereix a la Burgesia , de la Revolució Francesa que actuà a l'assemblea Legislativa i a la Convenció, no volia el sufragi censatari, ni huelga.
  Jacobí- Membre del Club dels Jacobins, que pertendeix a la burgesia menys adinerada (advocats, metges…) agrupació política francesa integrada per republicans radicals com el sufragi universal…

 • Quan es proclama la República a França?
  Amb la convenció nacional (1792-1795) es va proclamar la República

 • Explica breument què és la “reacció thermidoriana”
  Es un cop d'estat contra la convenció i la dictadura; la burgesia aprofitava el moment de debilitat dels jacobins i així poder acabar amb la dictadura

 • Quin grup social consolida el seu poder?
  La burgesia ja que obté càrrecs polítics

 • Per què és important l'educació segons la Carlota?
  l'educació era molt important per a la llibertat i el progrés, també ella era una font de sabiduria ara perquè li havien passat moltes coses i ella les explicava.

 • Dona la teva opinió personal
  La meva opinió personal sobre aquest relat, concretament ha sigut bona ja que reflecteix els anys a França amb els problemes dels estaments, t'ofereix una amplia visió d'opinions y posicions socials, que et fa veure la situació del país a diferents mides. A nivell personal crec que la situació en el país però no en aquest perquè hi ha molts països que han patit això, però hem sembla molt malament la diferencia d'oportunitats... que tenen uns i les que tenen uns altres, ja que la societat es veu troncada per “tres classes” bàsicament: el clergat, els nobles i per últim el poble, que es qui més necessita i qui menys rep.
  Veig molt bé les revoltes fetes ja que era una cosa feta descaradament a més a més ni el clergat li venia el poder diví, ni els reis absolutistes tampoc ni els nobles tenen que pagar impostos...
  els propòsits dels il·lustrats eren el principi de un mínim avanç i estaven be, però la burgesia s'ha separat i no estan units que era el que deurien fer, només el que fan es estar enfrontats entre ells amb idees molt radicals o sense.
  Al final de tot les conseqüències han sigut: societat en classes la declaració dels drets de l'home, constitució de drets i obligacions, els ciudatans eren iguals davant la llei, hi ha un sufragi universal i no existeixen els antics drets feudals.

 • 4
 • Descargar
  Enviado por:Noa
  Idioma: catalán
  País: España

  Te va a interesar