Ciencias de la Tierra y del Medio Ambiente


La historia interminable; Michael Ende

LA HISTÒRIA INTERMINABLE

En Bastian Baltasar Bux és un nen que es conta històries a si mateix. Anant al col·legi entra en una llibreria, l'amo es diu Karl Konrad Koreander. En el moment que el nen entra, el senyor Koreander està llegint un llibre: "La Història Interminable”. Això era exactament el que havia somiat ell: Una història que no acabés mai! El senyor Koreander està parlant per telèfon i Bastián roba el llibre. Decideix amagar-se en les golfes de l’escola per llegir-lo. Una vegada que comença a llegir no és capaç de deixar les aventures de Atreiu, un petit heroi, pel món de Fantasia.

L'Emperadriu Infantil, es troba mortalment malalta i, amb ella, també Fantasia. El no-res s'estén, devorant tot al seu pas. A l’Atreiu, per desig de l'Emperadriu, se li envia a la recerca d'una cura per la malaltia. Atreiu va d'un lloc a un altre de Fantasia, buscant la solució que suposa el no-res, cada vegada amb menys temps, doncs el no-res està devorant tot el paisatge. Atreiu descobreix en els seus viatges que, per a curar-se, l'Emperadriu necessita que se li doni un nou nom. I només ho pot fer algú del món dels humans.

A mesura que Bastián llegeix, es fa cada vegada més evident que és ell qui ha de donar-li aquest nou nom. Bastián no troba el valor per a pronunciar un nou nom a l'Emperadriu. Ella sap que ell està aquí, de manera que decideix obligar-lo a intervenir, i utilitza la seva màgia. Llavors en Bastian la bateja amb el nom de "Filla de la Lluna". Ara Fantasia naixerà a través dels desitjos d’en Bastián. El noi pot crear el que vulgui, perquè Fantasia és, la història que ell conta. Bastián duu el símbol de l'Emperadriu: Áuryn, pot desitjar qualsevol cosa i es farà realitat. No obstant, això suposa una despesa per a ell, doncs per cada desig que es demana a si mateix, perd un record.

L’última part de la història s'inicia quan Bastián ja no vol ser reconegut, només vol ser estimat. Però aquests desitjos no fan més que seguir destruint-lo. No obstant això, ocorre un miracle. Al començament dels seus viatges, Atreiu aconsegueix, que Bastián li conti tot sobre el seu món. L’heroi recorda per Bastián. I no és casualitat que l'heroi que acudeix en la seva ajuda és el mateix que li va fa llegir.
Descargar
Enviado por:Irene
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar