Deporte, Educación Física, Juegos y Animación


Judo


Activitats físico-esportives:

Preparació per els capionats provincials de judo.

Biter69.

1r de B.A.T.

Sóc un antic judoca que sentia, i sento gran passió per aquest esport, però que el vaig haver de deixar perquè es va diluir el gimnàs on el practicava. Porto un any sense trepitjar un tatami, però m'he assaventat que ha obert un gimnàs nou on aquest curs en faran, i decideixo apuntar-m'hi. El cas és que en tot aquest temps he perdut moltísim nivell, i amés amés, comque vinc de l'estiu estic en molt baixa forma. He pensat que per recuperar la forma i el nivell que tenia abans, i fins i tot començar a millorar, m'haure d'esforçar molt, i el millor que puc fer és proposar-me una meta que em motivi, així que he decidit presentar-me als campionats provincials, amb el seriós objectiu de guanyar-los, per poder així, presentar-me als de Catalunya d'aquí a uns messos.

El principal handicab d'aquest esport és que no es pot practicar en qualsevol, lloc, moment, manera…, si no que calen imprescindiblement un gimnàs, un kimono, un professor, uns companys… Per sort he trobat aquest gimnàs on pratiquen el meu esport, per tan, ja tinc gimnàs, companys i professor. El kimono… només l'hauré de desenterrar de l'armari, ja que encara el guardo, i em valdrà.

És una competició dura, els combats són de tres minuts (el mínim en competició oficial, però prou per canssar-se moltísim), i el temps per descanssar el mateix. Per tan, m'hauré de posar en molt bona forma per poder-ho aguantar. Amés la gent que hi competeix és molt bona, així que també necessitaré recuperar el nivell perdut, i millorar bastant la meva tècnica…

Estic molt baix de totes les qualitats físiques i músculs que intervenen en aquest esport, o sigui que serà quasi com començar desde zero… Sobretot haig de treballar la potència, sobretot de braços i cames (per tenir eficàcia en les projeccions…), tot i que és molt més important la tècnica, també ajuda molt la força en general, pel que també hauria de posar-li una especial atenció, la flexibilitat (per escapar-me de les immobolitzacions…), la velocitat de reació i la gestual (per poder esquivar els atacs del riva, llençar els meus…)la resistència aeròvica (per aguntar els ritme dels comvat els tre minuts…)… i sobretot, el que més tota la tècnia, i el “Yudán-shadó”

Per millorar tot això caldrà una àmplia i molt variada gama d'exercicis, que aniran desde les peses i maquines, per millorar la potència i la força, la cursa contínua seguida d'estiraments, per millorar la resistència i la flexivilitat, fins a una classe teòrica de repàs de tècniques, combinacions, contres… una per una desde les de cinturó blanc a les més complexes, i “randoris” (combats), (amb aquestes dues últimes coses, treballaria tot el que ja treballo més ampliament corrent i al gimnàs, i les demes qualitats que no treballo tant específicament perquè no hi ha forma millor de treballar-les que amb aquests exercicis de classe de judo).

Les primeres semanes començaria amb un ritme suau, però constantment progressiu en intenssitat des del principi fins que ja estigués en forma, aleshores, gairebé doblaria els dies d'entrenament (volum), però reduiria l'intensitat a la meitat, i un altre cop aniria augmentant progressivament l'intenssitat. L'última setmana abans de la competició, però baixaria bastant el ritme per arribar descansat amb aquesta, i després tornaria al normal estant així, ja preparat sempre per qualsevol altre competició que es presentés, i mantenint la bona forma, tant fisica, com tècnica:

Ara descriuré una mica, breument l'entrenament tant d'una de les primeres setmanes, com d'una de les últimes per fernos una mica a l'idea de com seria. Estaria bé també mesurar les nostres qualitats físiques, tant per mitjà mèdic, com físic, al principi, a meitat i al final, per veure la nostra progressió, i a partir d'aquí agafar la constància de fer-ho cada mes o cada dos, per saber si mantenim la forma, la salut…

A les primeres setmanes, jo començaria entrenant tres dies; dilluns, dimecres i divendres. El Dilluns faria físic: com a primera part, aniria a còrrer, començaria corrent deu minuts amb un ritme en proporció a la meva forma física, i en pararia tres a fer estiraments (abductors, quàdriceps i besosns sobretot), així faria sis sèries. Quan millorés una mica la forma física, passaria a fer-ne quatre de de quinze i cincminuts, i després aniria pujant l'intensitat. I com a segona part, després aniria al gimnàs, i sempre bén assesorat per un monitor, i en proporció a la meva forma física, faria una petita però bén aprofitada sessió de peses i màquines, de mitja hora o tres quarts amb una mica de cames però sobretot braços, i estiraria bé (sobretot bíceps, tríceps i abantbraços). També pujaria l'intensita, assessorat pel monitor a mesura que millorés.

Dimecres, faria classe teòrica, amb repàs, pràctia i si algú està inspirat “invenció” de tècniques, combinacions, contres… i “xicomis” (entrades repetides) en totes les seves modalitats (normal, ràpid, en moviment, alternatiu, tècnica especial, la mateixa tècnica tota l'estona, anar canviant de tècnica…), i una petita sessió d'escalfament i estiraments al principi, i una altra d'estiraments al final.

Divendres per finalitzar, també començaria amb un petit escalfament i estiraments i després faria una hora a la màxima intensitat que soportés (sense pasar-me, es clar) de “randoris” amb curts descansos d'estiraments entre un i altre en totes les seves modalitats (a terra, de peu, mixte, en defensa, en atac, començant immobilitzat, començant immobilitzant…).

A les últimes setmanes com ja havia esmentat abans hauria anat augmentant progressivament en mesura de la meva condició física l'intensita i el volum fins a haver pujat molt, i ara ja, entrenaria cinc dies a la setmana, deixant dos no consecutius per descansar (dijous i diumenge).

Els dilluns faria exactament el mateix que al principi, però amb una intensitat molt més alta.

Els dimarts faria la teòrica (repàs, pràctica, cates…) però no xicomis, ja que són més cansats, i la teoria no per tan, aniria bé per descansar l'eforç de dilluns, però ara que ja estaria més abançat plenaria l'epai buit amb cates, i l'escalfament i estiraments, clar.

Els dimecres tronaria a fer físic exactament igual que els dilluns.

Dijous descans, molt merescut.

Divendres per variar una mica, i tenint en compte la monotonia d'aquesta classe, escalfaria amb un joc intens, faria una llarga i intensea sessió de “xicomis” en totes les modalitats, i depén del dia algún “randori” suau, o alguna cata, estiraria, i plegaria aviat per poder anar a la discoteca a la nit a ballar, cosa que (no és broma), també és molt saludable i va molt per mantenir la forma física, i descarregar l'extrés, i per tan mantenir la bona forma psíquica, i la concentració.

Els disabtes finalment, dedicaria el dis íntegrament al judo en sí, faria hora i mitja més o menys (depenent del cansament) de “randoris” en totes les modalitats, finalitzant la classe, fent una línia entre els companys.

Deixariem però, oberta la possibilitat a un sisè dia de competició, sempre i quan hi hagués un campionat on competir… es clar.

I amb aquest entrenament, jo crec que estariem en molt bona forma i trevallariem més o menys bastan bé totes les qualitats físiques, i amés amés l'esport del judo, tot i que es un entrenament, ja bastant seriós, específic i dur, per a gent en bon estat de forma i que li interesés i agradés molt aquest esport, com jo. Amés amés, amb aquest enrenament, no queda cap dubte, de ben segur que guanyaria els provicials. JEJEJE!!!
Descargar
Enviado por:Biter69
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar