Joseph John Thompson

Ciencia. Química. Científicos. Biografía de Thompson. Estudios sobre el átomo. Estructura atómica de la materia

 • Enviado por: El remitente no desea revelar su nombre
 • Idioma: catalán
 • País: España España
 • 5 páginas
publicidad
Treball de Naturals
Joseph John Thomson

Nom:

Classe: 1r E
Curs: 2012-13
ÍNDEX
 • Petit resum de J.J. Thomson........................................................pàg 1
 • Biografia – Historia......................................................................pàg 1
 • Quan va néixer i a on...................................................................pàg 2
 • Quan va morir i a on....................................................................pàg 2
 • Treballs Científics.........................................................................pàg 2
 • Experiments fets per J.J. Thomson...............................................pàg 2 i 3
 • Joseph John Thomson

(Cheetham Hill,Manchester1856 – Cambridge1940) Fou un professor universitari i físic anglès, guardonat amb el Premi Nobel de Física en el 1906 i descobridor de l'electró. En les següents fotografia en blanc i negre, mostraré a Thomson:

Historia de Thomson:

John Thomson en l’any 1884 es va convertir en professor de Física en Cavendish. Un dels seus alumnes va ser Ernest Rutherford, qui més tard seria el seu successor. En 1890 es va casar amb Rose Elizabeth Paget, filla de Sir Edward George Paget, un metge. Amb ella, va ser pare d’un fill, George Paget Thomson, i una filla, Joan Paget Thomson. El seu fill es va convertit en un destacat físic, qui al seu cop va ser guardona amb el Premi Nobel de Física en l’any 1937, per demostrar las propietats de tipus ondulatori dels electrons. J.J. Thomson va ser guardonat amb el Premi Nobel de Física en 1906, "en reconeixement dels grans mèrits de les seves investigacions teòriques i experimentals en la conducció de la electricitat generada pels gasos. " Va ser nombrat cavaller en 1908 y nombrat en la Ordre del Mèrit en 1912. En 1914 va donar el Romanes Lecture en Oxford, sobre "La teoria atòmica". En 1918 va ser nombrat Rector del Trinity College de Cambridge, on va conèixer a Niels Bohr, on va permetre fins a la seva mort. P

Pàg. 1

 • Quan va néixer i a on?

Joseph John Thomson va néixer el 18 de desembre de 1856 a la ciutat de Cheetham Hill, al comptat del Lncashirea Inglaterra i tenia ascendència escocesa. I suposadament va viure la major part de la seva vida a Cambridge, on va ser professor.

 • Quan va morir i a on?

J. Thomson va morir el 30 d’agost de 1940 i va ser enterrat en l’Abadía de Westminster, prop de Sir Isaac Newton. A Cambridge.

Treballs científics

Experiments

 • Thomson, en el seu primer experiment, va investigar si la càrrega elèctrica negativa podria ser separada dels raigs catòdics per mitjà del magnetisme.

 • En el seu segon experiment, Thomson va investigar si els raigs podien ser desviats per un camp elèctric (comportament característic de partícules carregades).

 • Al tercer experiment, Thomson va mesurar la proporció de càrrega elèctrica i massa dels raigs catòdics mesurant quants d'aquests eren desviats per un camp magnètic i quanta energia duien. Les conclusions de Thomson eren valentes: els raigs catòdics eren fets de partícules que ell mateix va anomenar "corpuscles", i aquests corpuscles venien des de dins dels àtoms elèctrodes mateixos, volent dir així que els àtoms eren de fet divisibles. El seu experiment va ser conegut al 1897, i va causar una gran sensació en cercles científics, i li va ser concedit el premi Nobel de física el 1906 pel seu treball sobre la conducció de l'electricitat a través dels gasos.

Pàg 2

 • El 1898 va elaborar un model atòmic en què explicava que els electrons eren com "prunes" negatives incrustades en un "púding" de matèria positiva, volent explicar així que segons la seva teoria l'àtom era neutre. La impossibilitat d'explicar que l'àtom està format per un nucli compacte i una part exterior denominada escorça va fer que altres científics com Ernest Rutherford o Niels Bohr continuessin amb la seva investigació i establissin altres teories en les quals els àtoms tenien parts diferenciades. El model de Thomson seria refutat per Ernest Rutherford.

Pàg. 3