Literatura


L'infern de Marta; Pasqual Alapont


L'INFERN DE MARTA

  • Autor: Pasqual Alapont.

  • Edició: 6a Edició

  • RESUM DE L'ARGUMENT:

Marta és una xica que després de molts anys sobreprotegida pels seus pares decideix que ja és hora de marxar del Vedat de Torrent a viure pel seu compte, i marxa amb la Carme i la Júlia, les seves dues millors amigues, totes tres se'n van a estudiar dret a la facultat de València. La Marta decideix independitzar-se, per oblidar-se d'en Marcel, el seu “ex”, estudiava belles arts però va marxar a viure a Amsterdam amb l'excusa que s'ofegava. Marta, Júlia, Carme i Jofre, eren amics de sempre i un dels dies en què tots quatre havien quedat per fer una copa, Jofre va presentar-los Héctor. Poc a poc Héctor va fer que Marta estiguera més pendent d'ell, la portava de passeig i es passaven hores parlant, fins que Marta va deixar de recordar Marcel per estimar Héctor. Una nit tots cinc van anar a la discoteca, les xiques es van emportar a Marta i quan Héctor va preguntar per què se l'emportaven, que havien vingut junts, li van dir que buscaven homes de veritat. Després d'uns quants whiskys Héctor ja una mica entonat, va agafar a Marta i li va propagar una bofetada:

 -No volies sensacions fortes, puteta?

Des d'aquell dia Carme i Júlia van odiar profundament a Hèctor. Marta no volia saber res d'ell li havia fet mal i no ho podia suportar. Fins que un dia ja farta, Marta va agafar el telèfon i li va dir que no volia parlar amb ell, però ell va insistir. Després de tot allò es comportava molt bé amb ella, encara així els gelos s'havien convertit en part de la relació, tenien moments que la insultava, la humiliava i fins i tot l'havia arribat a picar, fins que un dia la Carme i la Júlia van marxar de casa, perquè no aguantaven l'ambient ni el comportament d' Héctor ja que havia vingut a viure amb elles. Quan Marta anava a treballar i va veure que la vespa que li va comprar a l'Hèctor l'havia venuda va decidir quedar-se a casa i al no aguantar més li va dir a Héctor que la seua relació havia acabat, ell furiós va marxar però al dia següent quan Marta es va despertar va trobar Hèctor. Va començar a picar a Marta el més fort que va poder i li va clavar una ganivetada a l'esquena amb la navalla que portava, però per sort entre el veí i els xics, van començar a picar a la porta perquè Hèctor obrís, Carme va intentar obrir la porta però havien canviat el pany, així que van continuar donant cops a la porta. Hèctor cansat de sentir els cops va amagar a Marta ja mig morta a l'armari, al obrir els va dir que la sang de les mans era que estava netejant el peix, però les noies no se'l van creure i es van colar a la casa, van buscar a Marta i quan la van trobar la van agafar dient-li que ja tot havia passat, al moment ella va perdre el coneixement.

El thriller acava amb un embús. Marta va a tenir el seu fill. Per sort Hèctor ha desaparegut de la seua vida acusat d'assasinar a Isabel Forteza y d'intentar matar−la també a ella. Gracies a Jofre, el menut naix sà i estalvi..

  • PERSONATGES PRINCIPALS:

- Marta: Jove del Vedat a qui l'amor no ha anat massa bé. Per aixó quan coneix Hèctor, un jove que pareix estimar-la tot i que la maltracta, ella confia cegament en ell.

-Hèctor: Xic amb dues cares. Per a Marta, ell és un xic tendre i dolç que sols vol estar amb ella per l'estima molt, però en realidad es un assasì de dones, que a la fí volia matar-la.

  • PERSONATGES SECUNDARIS:

-Carme: Una de les companyes de pis de Marta. Es una xica que, tot i que es

preocupa massa del seu aspecte físic, es precupa molt per la situació

que Marta viu amb L'hèctor, qui fins i tot arriba a acosarla sexualment.

-Júlia: Laltra de les companyes de pis Marta, aficinada a veures pelis amb roses,

també es preocupa molt de Marta.

-Jofre: És el jove que presenta la Marta i l'Hèctor.

-Els pares de Marta

-Vicent: Antic professor de Marta

  • ESPAI:

El thriller de Pasqual Alapont es dessarrotlla en dos llocs majoritariament:

·El Vedat, lloc de residència dels pares de Marta.

·La capital, on resideix Marta i els seus companys estudiant a la Universitat.

  • TEMPS I ÈPOCA:

La història transcurre en una època actual, està desenvolupada després de la caiguda de les torres bessones, ja que fa alguna menció d'aquest succes.

  • ESTRUCTURA DEL LLIBRE:

El llibre s'estructura en 2 Apartats:

·El primer apartat ens mostra la història de L'infer de Marta dividida en 9 capítols.

·El segon apartat ens mostra la màscara de l'amor escrita per Vicent Garrido, dividida en 3 capítols.

  • TIPUS DE NARRADOR:

El tipus de narrador que Pascual Alapont ha emprat és un narrador omniscent.
Descargar
Enviado por:Joseevi
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar