Literatura


L'infern de Marta; Pasqual Alapont


FITXA DE LECTURA

Titol: L'infern de Marta

Autor: Pasqual Alapont

Coberta : Pere Fuster

Nº Pàgines: 168

Publicat el : 7/3/2003

Gènere: Novel·la en català

Editorial: Bromera

Col·lecció: Espurna

Altres titol de la col·lecció publicats per Pasqual Alapont:

- Menjaré bollycaos per tu

Inclou la màscara de l'amor, de Vicent Garrido

Personatges principals:

- Marta: Jove del Vedat a qui l'amor no ha anat massa bé. Per aixó quan coneix Hèctor, un jove que pareix estimar-la tot i que la maltracta, ella confia cegament en ell.

-Hèctor: Xic amb dues cares. Per a Marta, ell és un xic tendre i dolç que sols vol estar amb ella per l'estima molt, però en realidad es un assasì de dones, que a la fí volia matar-la.

Personatges secuandaris:

-Carme: Una de les companyes de pis de Marta. Es una xica que, tot i que es

preocupa massa del seu aspecte físic, es precupa molt per la situació

que Marta viu amb L'hèctor, qui fins i tot arriba a acosarla sexualment.

-Júlia: Laltra de les companyes de pis Marta, aficinada a veures pelis amb roses,

també es preocupa molt de Marta.

-Jofre: És el jove que presenta la Marta i l'Hèctor.

-Els pares de Marta

-Vicent: Antic professor de Marta

PASQUAL ALAPONT

Pasqual Alapont: Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de València. Ha treballat com traductor i corrector lingüístic per a diferents empreses editorials, la revista "El temps" i la la Politècnica de València. Des de 1995 fins 1997 va ser responsable d'edicions de l'editorial Bromera. La seua trajectòria professional abasta l'escriptura i el teatre, com editor, guionista, traductor, novel·lista o com dramaturg, actor i director d'escena. Com dramaturg ha estrenat les següents obres:

Aixó era i no era, estrenada per la Colla Teatre el 1993. En aquest muntatge també va realitzar la direcció escènica.

Currículum, escrita en col·laboració amb Carles Alberola, amb qui també va treballar en l'adreça de l'espectacle. Estrenada en 1994 per Albena Teatre, Premi de les Arts Escèniques de la Comunitat Valenciana al millor text teatral.

Els viatges de Marco Polo, estrenada en 1996 per Kabuti produccions amb producció de la sala Escalante i la Diputació de València.

Beatrius, Premi de Teatre El Micalet el 1996, estrenada en 1996 per La Dependent i L'Horta Teatre en coproducció.

Alícia, estrenada en 1997 per Bamabalina

Titelles, producció de la sala Escalante i la Diputació de València.

Tres tristos traumes, estrenada en 1998 per Clat Espectacles. En aquest muntatge també va realitzar l'escènica.

Cita a cegues, estrenada en el 2001, eskets dintre de l'espectacle UN DE SOL.

Una teoria sobre això, estrenada en el 2002 en la XII Mostra de Teatre d'Alcoi per La Dependent i Cia. de Teatre.

Ha publicat els següents textos dramàtics:

Això era i no era, Edicions Bromera, Alzira, 1993, 1998.

Els viatges de Marco Polo, Edicions Bromera, Alzira, 1996.

Alícia, Edicions Bromera, Alzira, 1997.

Beatrius, Edicions Arana, València 1997.

Currículum, Edicions Bromera, Alzira 1998.

Tres tristos traumes, Edicions Bromera, Alzira 2000.

El Cir de la fosca. UMBRACLES, Edició del MITA, Albaida 2001.

RESUM

Parlem d'Isabel Forteza, una jove de 22 anys, feliç, que corria per la Dehesa del Saler, era feliç... però tres minuts després, jau morta.

Marta, una feliç jove del Vedat de Torrent està molt ilusionada amb la seua nova situació: ha deixat la llar paterna per anar a viure a un pis a València amb dues companyes, Carme i Júlia, mentre fa la carrera de Dret. Totes tres surten de vegades a prendre's alguna cosa o de festa, sobretot la Carme. Però una de les vegades que surten a un bar amb Jofre, un amic, aquest vé acompanyat de Hèctor, un jove que diu estar fent la tesi de Dret.

Aquest es fija en Marta a la primera ullada, i durant tota la vetl·lada no deixa de intentar tenir moments amb ella. Però Marta no sembla massa disposta a seguirli el joc, perque fa poc va deixar anar una relació amb el que ella creia que era l'amor de la seua vida, pero la va deixar per anar a Amsterdam perque asi "s'ofegava".

Durant aquest temps, la xica estava passant una época un poc dificil i extranya: a partir d'aquest moment hauria d'enfrontar la vida sola.

Poc a poc, Marta i Hèctor començen a sortir junts. Ell sap fer que ella caiga als seus braços, a poc a poc. Una nit surten les tres amigues amb ell i Jofre, quan Marta i Hèctor quasi es podien considerar parella. Elles decideixen separarse del homes una estona, però al sortir de la discoteca, Hèctor agafa a Marta pel cabells, la fa rodar per terra, es a dir, li dona una pallisa, acusant-la de perduda i d'haver-se liat amb altre xic. 278

Marta no sabia que ahí començava el seu infern. Desprès de molta insistència d'Hèctor, la xica el va perdonar aquesta pallisa i des d'aleshores es van convertir en inseparables.

Però ella poc a poc va tenint més por de les reaccions del seu xicot. Quan li pregunta sobre un anell que duu, Hèctor es posa molt violent, tot i que Marta li diu que no li importa de que siga. Ell la torna a tractar mal, enmig del carrer, però de nou, uns dies després, apareix com si tal cosa.

Marta, cega d'amor li regala una moto, perque ell sols fà que pensar en una, i aqueix mateix dia, dia de Nadal, van a casa de la xica a dinar amb els pares tots dos.

Com que en eixos dies Carme i Júlia estaven a les seues respectives llars, Hèctor va passar-los amb Marta al pis, peró a la fí, va acabar instalant-se del tot.

Al principi, les cosses anaven suaus, però poc a poc, la convivència es feu insoportable, fins i tot, el xic, que sols feia que veure la televisió i beure cervesa, va donar un susto a Júlia quan aquesta sortia de la dutxa.

Com que no podien més, les dos xiquest van deixar el pis, deixant a Marta i Hèctor sols. Ell només de vegades donava alguns diners a la xica, que s'estava quedant sense conte corrent. Un día, com que mai sortien de casa, aprofiten i van a dinar a un bar, on es troben un antic professor de la xica, a qui Hèctor acusa de faldiller amb to bromista perque va begut.

Quan tornen a casa, Marta comença a obrir els ulls... mira els llibres de la tesi de el xic, que romanen intactes, i s'adona de que ella no coneix res d'ell. Aleshores va decidir que volia deixar la relació amb ell. Alguna cosa li habia fet obrir els ulls: estava esperant un fill d'Hèctor. Aleshores, empaquetant les seues cosses, d'adona del que tot el que li ha dit ell era mentida.

Després, es va gitar. Al despertar es troba Hèctor amb una prostituta, i fa mirar a la probra Marta com ho feia amb aquella dona d'aspecte extrany. Després, va darrere d'ella, fins que la ferix a un costat amb una navalla, i després l'amaga a l'armari perque Júlia, Carme i el profesor de Marta toquen insistenment a la porta. Ell surt com si res, peró les xiques l'espenten i es troben Marta en aquesta situació.

De camí a l'hospital, es troben a un embús. Marta va a tenir el seu fill. Per sort Hèctor ha desaparegut de la seua vida acusat d'assasinar a Isabel Forteza y d'intentar matar-la també a ella. Gracies a Jofre, el menut naix sà i estalvi.
Descargar
Enviado por:Pekke
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar