Literatura


L'illa del carrer dels ocells; Uri Olev


Fitxa técnica…………………………………………………….. 2

Tema…………………………………………………………….. 2

Biografía del autor……………………………………………… 2

Paraules desconegudes……………………………………… 3

Resum per capituls……………………………………………. 4-5-6

Opinió personal………………………………………………… 6

Titol: L'illa del carrer dels ocells

Autor: Uri Olev, Traducció: Eulalia Sariola

Edició: reimpresió, abril 2000

Editorial: Alfaguara

Es un noi que sobre viu a una guerra tot sol, es desenvolupen grans aventures amb el transcurs del llibre.

Va néixer a Varsòvia, l'any 1931. En esclatar la segona guerra mundial, el seu pare va ser presoner dels russos. Ell, amb la seva mare i el seu germà petit van viure amagats al Gueto de Varsòvia. Despès de la destucció del gueto, la mare va ser morta pels nazis i van deportar els nens al camp d'extermini de Bergen-Belsen. Alliberats en finalitzar la guerra, l' Uri és tralladà a Israel. Actualment viu a Jerusalem. Els seus llibres han rebut diversos guardons, entre ells el prestigiós premi Andersen, el 1996.

Fiador:

·Per a la pistola nova necessito un fiador mes potent

Sionisme:

·

Llengotes:

·Em vaig burlar d'ell, li vaig fer llengotes.

Sutge:

·Les reserves de l'any passat son al sutge.

Vànova:

·

Flassada: Manta

·Em vaig comprar, una flassada molt gran i amb molts colors, per dormir bé

Debades: En va, inútilment

·Vaig sacrificar-me tot l'any pero fou debades: no vaig tenir prous diners

Ginys:

·

Menestre: Allò que hom necessita, ser necessàri una cosa a algú.

·Haig de menester més guix a la classe.

Travessers: Dimensió d' una fusta o metall, perpendicular a la llargaria quel subjecta

·Vaig comprar travessers, per construir una escala

Mall: Martell gros de mànec llarg i gruixut.

·Aquesta roca la tindrem que trencar a cops de mall.

Camàlics:

·

Tarànnas:

·

Baiard:

·

1.-El secret del pare: Presenta als protagonistes, et fica a l'historia, i explica perquè s'ha de matar o no a las persones.

2.-En floquet. L'exemple de l'arbre: Parla de l seu amic floquet com juga amb ell. Parla també del que el deia la seva mare:”No es poden tallar le arrels a les persones.”

3.-Ens agafen. El vell Barrukh té un pla: Els capturen a tots tresa la fàbrica de cordes. Tracen un pla perquè l'Alex pugui escapar-se. O consigueixen.

4.- La casa enrunada: Descriú com es la casa enrunada. I recorda alguns consells que els i donaven els seus pares.

5.- La meva primera sortida. La familia Grin: Explica com va a buscar algunes coses de valor a casa seva, I com la familia grin l'imnpedeix agafar el menjar que el corresponia.

6.-Objectes preciosos sense cap valor:Per trovar coses d'utilitat te que anant saquejant casa per casa per trobar flassades, coixins….

7.- Jo tinc gana i ell també: Troba menja en unes golfes, però una familia sel treu de les mans, pero el deixen una mica per anar tirant.

8.- La pistola dispara (de veritat): L' Alex se les enginya per anar a viure a un lloc on ningu no el pogues veure. I buscan menjar salva a una nena. D' un saquejador.

9.- Els saquejadors: Diu com aconsegueix les cordes per fer una escala . Coneix a un saquejador molt simpatic.

10.- El rebost i el pati dels ocells: Explica els treballs que te per aconseguir arribar al tercer pis de la casa enrunada que es on ara viu.

11.- El bunquer: Descubreixen que on abans vivia l'Alex i havia un bunquer, quan senporten a la gent que hi havia dins aprofita per saquejar-ho tot i trova:” menjar, petroli, un fogo, olles….

12.- La nena del devant que feia els deures: Desde un furat de respiració podia contemplar tota la zona polonesa. D'alla podia veure una nena que tots els dies feia els deure i moltes coses mes del costat polones.

13.- La insurrecció: Ell amb una pistola que li havia deixat el seu pare, salva a dos nois matant a un policía alemany.

14.- Cap al metge: Un dels noi que havia salvat estava fortament ferit i te que anar a avisar un metge que avia vist a la zona polones. Veu a tot el mon que havia vist desde la casa seva.

15.-L'operació: El metge opera al seu amic i es recupera. Però al doctor el detenen.

16.-El senyor Bólek: Explica com va a buscar al senyor Bólek ( el saquejador simpatic) que es amic del que an ferit. Ell se l'emporta.

17.- Hivern: Es ca fer molt amic de la noia que feia els deures( Stashia). L'explica tot el que el pasa i comencen a salir junts com a novios.

18.- Un dia feliz: Va anar a patinar amb la seva xicota , i va estomacar a un pesat que no parava de molestarla.

19.-Els polonesos arriben: La seva xicota s'ha de marxar, i com an arribat els polonesos la ciutat a canviat molt.

20.- El plorar s'encomana, igual que el riure: El seu pare torna a casa ell l'explica tot el que ha pasat. S'acaba l'historia.

A mi es un llibre que m'ha agradat molt. Potser es perque m'ho vaig llegir en 1 dia i mig. Es una historia que no tenganxa amb molta força, però si tanganxa no pots deixar de llegir.

A mi em sembla que es un llibre d'aventures. La part que mes m'ha agradat es la de quan surt a passejar am la seva xicota. I la part en la qual a de recercar tots els estris que necessita.

Per a mi l'autor no escriu molt bé perquè hi ha frases que el significat del que vol dir no es veu clarament.

Quan abans de llegir l'ultim capitul a mi em feia l'impresió de que el seu pare no tornaria, però ho sorpressa qua a l'ultim capitul bé el pare amb un amic seu.

Hi ha una part que es una mica fantastica hi es en la que ell solet es construieix una escala com la de las peliculas. Que quan estires d'un cable cau que depres la recull….

A mi també em sembla, qua encar que esta molt bé, que tindria que hi haber-hi mes relació, amb la zona polonesa que es on la cosa sanima, almeinx per a mi.

L'illa del carrer dels ocells; Uri Olev
Descargar
Enviado por:El remitente no desea revelar su nombre
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar