Imagen, Audiovisuales y espectáculos


Guiones


GUIÓ CINEMATOGRÀFIC

ÍNDEX

Títol Pàgines

1.IDEA 2

2.SINOPSI 2

3.TRACTAMENT (GUIÓ REDACTAT) 2,3

4.ESCALETA SEQÜÈNCIAL (ARGUMENT NARRAT EN SEQÜÈNCIES) 3,4

5.DESCRIPCIÓ DELS PERSONATGES 5,6

6.GUIÓ LITERARI 6,7,8,9,10,11

7.GUIÓ TÈCNIC 12

8.STORY BOARD 12,13,14

9.EQUIP TÈCNIC 14

10.PLA DE TREBALL 14

11.PRESUPOST 14

12.PLA DE RODATGE 14

GUIÓ CINOMATOGRÀFIC

“Societat Secreta”

 • IDEA DE LA PEL.LÍCULA

 • Es una societat secreta que hi ha entre els universitaris

 • SINOPSI

 • Es un drama de suspens centrat en una societat secreta d'estudiants dins de una universitat americana. Luke, estudiant d'origen humil, es convidat a formar part de aquesta societat secreta i per a ell es una cosa increible el fet de ser acceptat per aquesta gent tan poderosa, pero no tot all`dins seraà tan bonic com ho pinten.

 • TRACTAMENT (GUIÓ REDACTAT)

 • Luke, un chicot que sumia amb ser un gran advocat. Es pobre i treballaal menjardor de l'escola on ell estudia per poder pagar-se el estudis de dret. Allà suporta le humil.liació de servir als seus companys que son molt pocasoltes. També Andrea, la noia que porta de de cap. Ella es rica i encara que a ella no li importa que només ella sigui rica, per a Luke es una cosa insuperable. I sap perfectament que amb els pocs medis ho tindrà molt difícil en el seu futur com advocat. Fins que un dia rep la invitació que canviarà la seva vida: poder pertànyer a una societat secreta. Escogeixen a Luke per la seva inteligència i d'aquesta manera també li nombren un company dins la societat: El popular, guapo i el qui porta a les noies de cap, Alex. Loke comença a disfrutar del luxós estil de vida de la societat, cada cop es torna més cregut ja que comença a tenir moltes ajudes econòmiques que mai a pogut tenir.

  Però tot comença a complicar-se quan el company del pis de Luke, Brian (estudiant de periodisme) sospita que Luke pertany a un lloc perillòs i quan comença a investigar el maten. Encara que la policia creu que Brian s'ha suicidat, Luke està completament segur de que la societat secreta es troba darrera de tot. Els de la societat s'adonen de que Luke està disposat a treure tot el que fasi falta per saber la veritat, els de la secta s'apanyen per ficar-l'hi el mort a Luke, i com si estiguessi boig el fan ficar en un psiquiàtric.

  Allà ficat, Luke no podrà continuar amb l'investigament de la mort de Brian, doncs Andrea s'adona que l'apartament esta ple de micròfons amb la marca S.C (societat secreta). Li explica tot a Luke i ells dos aconsegueixen fugir del psiquiàtric.

  Al tenir totes les pistes del asssesinament de Brian, ven a explicar-l'hi tot a la polícia, però aquesta vegada els dolents no li permeten pero Luke va signar un pacte de silenci.

  Per això per poder ser lliure de la secta el que ha de fer es tenir un dol amb el seu company Alex. Si Alex aconsegueix matar a Luke, no pasarà res i la societat es traslladarà a un altre universitat. Si per el contrari Luke mata a Alex explicarà tot a la policía i tot haurà acabat. Però Luke es mes llest i en compte de disparar a Alex, mata al cap de la secta i promet no dir res si la societat es disol. Finalment Luke s'ha comportat com un heroi devant de tots, però especialment devant de Andrea, i es ara quan per fi els sentiments guanyen devant les clases socials.

 • ESCALETA SEQÜENCIAL (ARGUMENT NARRAT EN SEQÜÈNCIES)

 • Luke porta a la vegada els seus estudia amb el treball de cambrer al menjador del col.legi, doncs apareix Luke treballant al menjador.

 • Andrea i Brian també estudien allà. Ell es el millor amic de Luke i ella es qie ha robat el cor a Luke. Apereixen els tres al apartament dels xicots sopan.

 • Luke rep una extranya convidació. Ha d'acudir a una tenebrosa reunió. Allà troba a tots el alumnes més rics i prestigiossos de l'escola reunits. Apareixen els tots a la sala reunits.

 • Doncs el cap de la societat secreta apareix amagant la seva identitat amb una tùnica i capuxa.

 • Alex es el estudiant i el company que han asignat a Luke en la societat. Es el tìpic fill de papa que pensa que te tot i que tot ho pot aconseguir. Apareixen els dos acavats de coneixerse.

 • Alex intenta convèncer a Luke per que formi part de el grup, ja que Luke no ho acaba de tenir del tot clar. Per aixó Alex li entrega la seva medalla com nou integrant del grup. Apareix la medalla amb el signe de societat secreta.

 • Luke i Alex es comencen a fer amics inseparables. Luke es torna mes cregut i accepta tot el que li van proposant en el grup. La primera norma i la mes important es que tots s'han de protegir pasi el que pasi fins la mort . Apareixen els dos amics.

 • Brian sospita de tot i per aixó comença a investigar per el seu compte sobre el que fa Luke al seu temps lliure. Al poc temps apareix Brian penjat d'una paret ahorcat. Es veu al mort allà penjat.

 • La policia investiga i la conclusió la donen com un suicidi, però Luke sap que això no es tota la veritat i ha d'averigur-ho tot. Apareix Luke veient el seu amic allà penjat.

 • Luke li explica tot el succeit a la Andrea i ella ajuda en tot moment a Luke, ja que ella està completement enamorada d'ell però desde feia temps ho anava amagant. Els dos senten el mateix però ningu es capaç de donar el primer pas. Apareixen els dos parlant.

 • Encara no saben res en concret però no es poden aturar. La seva investigació arriba a més. Luke troba informació sobre la secta a l'habitació de Brian (eren les pistes que habia aconseguit Brian en la seva propia investigació). I per aixó (s'equivoca però encara ell no es pot imaginar el que succeirà) s'en va a explicar-l'hi tot a Alex. Es veu a Luke amb Alex amb cara de pocs amics, la veritat.

 • Al dia següent algú avisa a la societat de que Luke els està traicionant. Per aixó el grup aconsegueix que fiquin a Luke en un psiquiàtric, com si fos el causant de la mort de Brian, ja que estava boig. Es veu a Luke agafat per uns policies.

 • Allà dins Luke es troba com atrapat, sense ganes de fer res, però amb l'ajut d'Andrea, que li fa veure que sense ell tot sortirà i sobretot després de que Andrea trobés microfons a l'apartament amb el signe de societat secreta. Aquesta es una escaleta doble on en una surt andrea veient tot l'apartament amb micròfons amagats i en la del costat als dos nois fugint del manicomi.

 • Pensen anar a la policia per explicar'l.s'hi tot ja que tenen suficients pistes, però com ell va signar un pacte de silenci ha de tenir un dol amb el seu company pero poder abandorar el grup. Es veu un altre cop als dos amics un devant de l'altre dispostos a matar-s'hi.Luke es mes llest i dispara al cap del grup. D'aquesta manera el grup es disol i no hi haurà mai mes cap societat per l'estil.

 • Per fi ha acabat tot be i els dos enamorat expressen els seus sentiments. Han pasat por però a partir d'ara no es separarán mai mes.

 • DESCRIPCIÓ DELS PERSONATGES

  • Luke: Es el personatge principal de la pel.licula. Tot gira al voltant d'ell i ell es el responsable de que tot acabi be, com sempre. Ell es el típic moi honrrat que ha de treballar molt dur per poder guanyar diners i així pagar els estudis de dret. Es un noi responsable, que sap el que ha de fer en la vida encara que es deixa enportar una mica. Es el noi que tot dona voldria a la seva vida. D'aspecte físic es un morenás d'ulls i cabells marrons, esportista ja que practica curses de canoes, que mai no ha tingut l'oportunitat de trobar una dona de veritat, perque creu en el amor etern.

  • Alex: Es el noi ric, fill de papà que creu que tot es soluciona amb el diner i que es creu superior a tothom. Al ser el típic guapo, atractiu que sempre te dos o tres

  noies darrera. Veu la vida molt fàcil i està a la universitat pero influències del pare i no perque ell no s'ho treballa per res. Es un chicot irresponsable, passiu i pensa sempre en passar-s'ho bé. També es esportista, fort, guapo, té el cabell de color ros i els ulls blaus. El típic cregut.

  • Andrea: Amiga i finalment novia de Luke, que ajudarà a Luke en tot i amb el seu ajut Luke aconseguirà que tot acabi bé, i el que es més important que ells dos acabin be. Andrea es també una dona molt responsable, que encara de ser rica i tenir molt diner, s'ho treballa i no s'ho te pas cregut, al contrari, no agafa ajut de la familia, ella s'esforça pero no dependre dels pares. Es morena, alta, esbelta, amb els ulls marrons.

  • Brian: Es el millor amic i company d'apartament de Luke. Sortirà mes be poc i es a partir de la seva mor quan començarà tot el suspens de l'història. Serà el pitjor parat ja que el maten per investigar i per prevenir al seu amic, pero de forma secreta, mal fet perque aquí tot el secret sempre porta a mal camí. Es africà, de familia humil i el va tenir que emigrà per poder treure's els estudis cap endavant. Estudia la carrera de periodisme.

  • El cap del grup, Senyor Smith: Es el cap del grup i es el mes dolent de tots. Serà l'encarregat de matar a Brian, d'emprisonar a Luke al Psiquiàtric, i finalment serà el que Luke matarà, sempre ha d'acabar tot be. Sobretot apareixeràdurant quasi tota la pel.licula amagat per túniques i caputxa. Serà al final quan s'identifiqui.

  • Companys de la secta: Apareixen a la reunió de la societat. Alguns matendràn alguna conversaciò amb Luke, com salutacions o per l'estil.

  • Policies: Sortiràn només quan porten a Luke al Psiquiàtric.

  • Les enfermeres i els doctors: Apareixen momentàneament el temps que Luke es al centre ficat.

  • Finalment els persontges que sortiràn seràn els de figuració, els d'ampliació.

 • GUIÓ LITERARI

 • Aquesta seqüència es d'interior però es de dia. Pla general

 • Luke es troba en la seva rutina habitual treballant al menjador

  del col.legi, preparant els plats. Es mig dia a la 13:30. Pla general

  del menjador on Luke apareix treballant.

  (Luke es limita a fer el seu treball i parla el mínim)

  Luke: -Aquí teniu els plats d'avui. Bon profit!

  2) La seguent seqüència es interior però ara de nit. Pla general

  Ara apareixen Andrea, Brian i Luke. Son els millors amics i

  es troben a l'apartamnet dels nois com quasi sempre.Estan

  sopant. Pla general de l'apartament on apareixen els tres amics.

  (S'ho pasen molt be junts i no paren de fer-se bromes)

  Luke: -Donc que, sopem??

  Andrea: -Jo soc aquí l'convidada, així que jo no cuino.

  Brian: -Si bonica, convidada dia rera dia, algun dia

  podries cuinar, no?

  Luke: -Però que dius Brian? Amb l'ho malament que ho fa!!

  (Començen a riure tots!!)

  Andrea: -Bueno, doncs com sempre, demanem una pizza?

  Tots: -SIII!!

  3) Continua sent una seqüència interior i de nit. Pla general

  Ara es el moment en el que Luke rep la carta de convidació

  perque formi part de la societat secreta, i perque hi vagi

  a la primera reunió.Ell esta content, mai no li habia

  ocorregut res semblant. Acudeix a la reunió. Es un pla general

  de la sala amb tos els companys.

  (Arriba a la sala i es troba molt nerviós)

  Company 1: -Benvingut Luke a la societat!

  Luke: -On ens trobem?

  Company 2: -No et preocupis, ya veuràs tot es molt fàcil i

  et trobaràs com amb la familia.

  4) Segueix a interior i de nit. Primer pla

  Continuen en la reunió. Però ara apareix el cap de la societat.

  Com es costum, ell apareix amagat amb una túnica y barret. No

  Es pot veure qui es. Primer pla del cap amagant la identitat.

  Cap: -Benvinguts a tothom a la societat secreta. Veig que som

  bastants, això m'agrada, sobretot veure cares noves (mirant a

  Luke)

  5) Interior, nit. Pla mig

  Luke comença a fer amics, i entre tots coneix a Alex, que serà

  el seu company asignat al grup. Es faran bons amics, encara

  que de primeres no comencen amb bon peu. Pla mig dels dos amics.

  (Luke es amable i sociable)

  Luke: -Crec que ets el meu company de grup. Encantat noi soc Luke.

  Alex: -Si si bé, jo soc Alex, ja ens veurem encara que crec que

  ens veurem ben poc.

  Luke: (Quin poca-solta, donc vaja company m'ha tocat!!!)

  6) Es una seqüència interior però ara de dia. Primer pla

  Alex va a casa de Luke per entregar-li la medalla pertenyen a la

  Societat. Alex va amb intencions bones no com en la reunió.

  Primer pla de la medalla que Alex li dona a Luke.

  (Toquen al timbre i Luke acudeix a obrir)

  Alex: -Hola Luke, com et trobes?

  Luke: (Es troba molt sorprès per la seva visita) Tu? Qué

  Et fa per qui? No eres tu qui em va dir que nos ens veuriem

  gens?

  Alex: -Bueno, però, no puc canviar d'opinió?

  Luke: -Si però com has trobat la meva casa?

  Alex: -Res que tinc els meus propis recursos.Be, puc passar?

  Luke: -Si si cap endavant. Posat còmode.

  Alex: -La meva visita es només per nombrer-te oficialment

  soci de la societat i per això et faig entrega de la

  medalla del grup. Però això només si tu vols.

  Luke: -M'agradaria però amb els estudis i amb el treball no se si

  em quedarà temps per vosaltres

  Alex: -No et preocupis perquè les reunins son molt poques i sempre

  per la nit així que no tens excusa. Aquí et deix la teva medalla

  i et vull veure a la próxima sessió.

  Luke: -Be, ja ens veurem. Deu.

  7) Es una seqüència interior i de nit. Pla mig

  Ara després de la visita d'Alex a casa de Luke, ells dos es fan

  inseparables, fins al extrem que Luke comença a olvlidar-se

  dels seus amics. Tot ho fan junts. Es troben a la seguent reunió.

  Es un pla mig un altre cop dels dos amics.

  Luke: -Hola Alex com estàs?

  Alex: -Molt bé.

  Luke: -Volia parlar amb tu. La teva visita del altre dia em va sorprendre

  molt i volia que siguem amics i podriem quedar per anar algun lloc

  els dos.

  Alex: -No es una idea dolenta. D'acord, compta amb mi.

  8) Interior , dia Pla general

  Brian feis dies que sospitava com Luke havia canviat de comportament

  Amb ell i també amb Andrea. Per això comença a investigar tots els

  passos que feia Luke. Quan comença a investigar ho maten. El deixen

  a la seva habitació penjat d'una corda.

  Brian: Qui sou vosaltres? Que hem feu?? No hem feu mal si-us-plau,

  Nnnnnnnnnnnnnnnnoooooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  9) Seqüència de interior i de dia. Primer pla

  Al poc temps arriba Luke a casa i allà troba al seu millor amic penjat

  del sotre. Luke no dona crèdit al que està veint i comença a cridar.

  Truca a la policia i la policia declara que ha estat un suicidi. Luke

  sap que al seu amic no li passava res per deixar-se la vida. Comença

  a investigar i sospita de la societat. Es un primer pla de Luke agafant

  a Brian d'allà penjat.

  Luke: (Cridant) -Briaaaaaannnnnnnn, però que t'ha fett aixóóóóó!!!

  Perquèèèè?????? (Comença a abraçar-lo i a plorar)

  10) Seqüència exterior i de dia. Pla americà

  Al dia següent, quan ja es troba millor, Luke va a parlar amb

  Andrea i li explica tot, encara que ella ja s'havia el que habia

  Succeït. Els dos es necesiten mutuament perque estan enamorats

  Però ningú dona el primer pas. Comencen a treballar junts respecte

  La mort del seu amic, donant-li d'esquena a la societat. Es un pla

  mig o americà on apareixen els dos enamorats.

  Luke: -Andrea, Brian ha mort, l'han matat.

  Andrea: -Ja ho sé, m'assaventat aquest matí a les noticies. Però com

  que ho han matat? Han dit que ha estat un suicidi!

  Luke: -Sospito de la societat secreta i aquí es on em fa falta el

  teu ajut

  Andrea: -Estarè amb tu en tot Luke, això no ho dubtis.

  11) Interior i de nit. Pla americà

  Luke i Andrea troben notes sobre la societat a l'habitació, (eren les

  Que habia près Brian a la seva pròpia investigació) Per això a la reunió

  Luke molt enfadat va a parlar amb Alex. Sospita de tothom relacionat

  amb la societat. Pla americà dels dos amics un devant de l'altre amb

  cara de pocs amics.

  Luke: -Ja sabràs el que ha succeït, han matat a Brian i se que heu

  estat vosaltres

  Alex: (Es comença a posar molt nerviòs)Se que era el teu millor amic

  però no saps el que dius, ves a casa i descansa.

  12) Exterior, de dia Pla mig

  Alex molt nerviòs per el comentari de Luke, s'ho explica tot al cap del

  grup.El grup a assaventar-se que Lukels està traicionant, fan com si

  el que ha matat a Brian ha estat Luke i el fan ficar al psiquiàtric com

  si estiguès boig. Es un pla mig on els policies porten arrastrant a

  Luke cap al psiquiàtric.

  Policia: -Senyor Mcnamara queda arrestat i s'ha de venir amb

  nosaltres. No es negui i tot li anirà millor

  Luke: -Jo no he fet res, m'heu de creure. Deixar-me, solteu-me.

  Andrea ajuda'm a sortir-me d'aquesta.

  Andrea: (Plorant) -Tranquil se que ets inocent, no et preocupis,

  surtirem d'aquesta Luke, t'ho prometo.T'estimo.

  13) Interior i de dia Primer pla

  Andrea després del succeit s'en va a casa dels nois per si troba

  alguna casa que demostri que Luke es inocent. Entre els papers troba un

  micròfon amb el segell de la societat secreta i mirant be es dona que la

  casa es plena d'ells. Tenien la casa de Luke controlada, vigilaven a

  Luke. Per això decideix anar a visitar a Luke per explicar-li les novetat.

  Allà Luke està molt cansat i sedat per els tranquilitzants que li han

  suministrat. Ella li explica tot i li dona forces a Luke perque posi

  la verirtat a l'exterior. Aixì Luke s'anima i escapen d'allà. Només ell pot

  solucionar les coses. Primer pla dels dos nois al Psiquiàtric al terra.

  Andrea: -Luke no pots continuar així. Has de ser valent peruqe ells no

  han guanyat, has de guanyar tu, no et dones compta. Vinc

  de casa teva i ha trobat que la cassa era plena de micròfons

  amb el segell de la societat secreta. Amb aquesta proba has

  de sortir d'aquí i ara mateix tu i jo ens escapem perque has

  de solucionar tot noi.Se que no t'enteres de res però t'estimo

  i no puc consentir el teu estat, ells no poden sortir-se amb

  la seva. (Andrea agafa a Luke del braç quasi arrastrant-lo i s'en

  van)

  Luke: (Ell no diu res perque es mig adormit i està sedat, però s'entera de

  tot el que el seu amor li diu.Està molt content perque s'adona de

  que el seu somni s'ha fet realitat, Andrea està enamorada d'ell.)

  14) Seqüència exterior i de dia. Pla mig

  Desprès de anar-s'hi del manicomi s'en van a l'apartament perque ell

  descansi. Al dia següent pensen en anar a la policia però ell no pot fer això

  perque ell va siganr un pacte de silenci que no podria haber la policia en

  cap moment. Només si ella vol sorti de el grup ha de enfrentar-se a un dol

  entre el seu company asigant a mor. Els dos es col.loquen un devant de

  l'altre, i que guanyava, el que no moria era que podria anar-se'n del grup.

  Alex encara que es va chivar tot al cap estimava a Luke i no podia

  matar-ho. Donc per això Luke va ser mes ràpid i va disparar primer.

  Però no ha disparar a Alex, sinò, que va matar al cap de el grup, i així,

  si no hi habia cap, conseguia que la societat desaparegués. Finalment tot

  va acabar be, perquè ningú volia estar sotmès a aquelles normes. Luke

  quedava com l'heroi de la pel.licula i com no, heroi d'Andrea. En aquesta

  sequència apareixen els dos amics disposats a matar-se.

  Luke: -Alex no ho fassis, se que tu no ets com ells, tu ets bo i no comprenc

  perquè ningú a aturat els peus a aquest cap de tres cuartos.

  Cap: -Alex, no l'escoltis!!!! Dispara i ens anem abans.

  Luke: -Alex baixa aquesta pistola!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  BAAAAAAANNNNNNNNNNNNNNGGGGGGGGGGG!!! (s'escolta un tiro)

  Andrea: -Aaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!! LUUUKKEEEEEE!!!!!!!

  Alex: -Luke però que fas!!!!!!!!

  (Luke ha disparat i matat al cap del grup. En el fons tothom volia aixó,

  que el grup s'acabés d'una vegada, però no hi habia ningú com Luke)

 • Exterior i de dia. Primer pla

 • Després d'aixó la societat es va dissoldre i tothom se'n va anar. Van

  Quedar només els dos amics i per fi que tenien un moment per ells dos

  S'en van sincerar. Els dos nois s'abrasen i es besen.

  Andrea: Luke he passat molta por, com has estat capaç de fer això?

  Luke: Van matar la meu millor amic i això no ho tolero.

  Andrea: Luke ets el meu heroi. He de confesarti una cosa i es que es

  Molt important per mi perque he pensat que no sortiries viu

  d'aquesta i......

  Luke: Andrea!! Calla, t'estimo i només vull estar amb tu, he estat enamorat

  de tu sempre i no vull estar mes separat de tu.

  Andrea: Luke no em torni a donar aquests sustos. T'estimo molt i mai ho

  deixarè de fer.

  (Comencen a besar-se. Encara continuen junts)

  FI

 • GUIÓ TÈCNIC

 • Aquest apartat està fet a dalt, juntament amb l'apartat 6 al guió literari. Es troben els tipus de plans que formen cada seqüència a la part dreta del marge.

 • STORY BOARD

 • Dins d'aquest apartat apareixen 5 de les seqüències del film. Apareixen de forma en que la primera i la segona vinyeta son les dosa primeres seqüències amb que el film comença. La tercera es una que a mi m'agradat d'entre totes i les dues últimes son les dues últimes amb que el film finalitza.

  • 1ª seqüència

  Així es com comença el film i es on es veu al protagonista de la pel.licula, en Luke treballant de cuiner al menjador de l'escola.

  • 2ª seqüència

  Correspon a la segona seqüència que apareix al film i es quan podem veure al tres amics junts com era habitual a l'apartament dels nois.

  • 3ª seqüència

  Aquesta seqüència es una seqüèmcia escogida per mi. Es la seqüència número 12 i es quan els policies amb ordres dels del grup es pressonat i se'l emporten cap el psiquiàtric.

  • 4ª seqüència

  Aquesta seqüència correspon a la penúltima seqüència del film. Es on els dos companys de grup, (Alex i Luke) s'han d'enfrentar a un dol de mort per poder així aconseguir deixar el grup.

  • 5ª seqüència

  Aquesta última seqüència es el final del film. Es quan ja tot acaba bé, amb Luke en forma d'heroi i es quan es troben Luke i Andrea besant-se.

 • EQUIP TÈCNIC

 • L'equip tècnic el formen:

  Crèdit variable MÚSICA I CINEMA

  MIREYA MONTERDE SORIA

  10.PLA DE TREBALL

  11.PRESSUPOST

  12.PLA DE RODATGE

  Guió Cinematogràfic

  “Societat Secreta”

  14
  Descargar
  Enviado por:Mireya bcn
  Idioma: catalán
  País: España

  Te va a interesar