Música


Green Day


GREEN DAY

Biografia del Grup

Per allà a la dècada dels 90, després de la era post-Nirvana, diverses bandes post-grunge que recuperaven sons punk setantencs i proto-punks seixantencs, i amollats a pautes comercials, van aparèixer dues bandes que, seguin els passos de grups bons, com podien ser Ramones, The Clash o Husker Du, van arribar a l'èxit: The Offspring i Green Day.

'Green Day'

La història de Green Day comença el 1983, a Berkeley, Califòrnia, quan dos amics anomenats Billy Joe Armstrong amb la guitarra; i la veu i Michael Pritchard (Mike Dirnt) amb el baix, formen el seu primer grup de música, anomenat The Sweet Children. Llavors tenien 14 anys.

Per la seva part, un nen fincat a Berkeley, anomenat Frank Edwin Wright III, més conegut com a Tre Cool, tocava en un grup punk-pop The LookOuts, un combo amb el que Billy arriba a col·laborar.

Mentrestant, el 1989, es va unir al grup el bateria John Kiffmeyer, qui es feia dir artísticament Al Sobrante i The Sweet Children decideixen canviar de nom, dues setmanes abans de treure el seu primer CD a la venta “1039/ Smoothed Our Slappy Hours”, per dir-se tal i com se'ls coneix actualment: Green Day.

'Green Day'

A l'esquerra Billy Joe i a la dreta Mike Dirnt en un concert als 18 anys.

Biografia del grup

Poc després, Sobrante va deixar el grup per dedicar-se als seus estudis universitaris i en les baquetes s'hi va col·locar Tre Cool. Aquest es va estrenar en el grup amb el disc “Kerplunk” (1991), on hi ha una col·lecció de talls enganxosos i punk-pop melòdic, com “2000 light years away”, “One for the razorbacks”, “Android”, “Privat Ale” o “Welcome to Paradise”. En aquest disc també va tocar alguna cançó Al Sobrante, quan ja havia deixat el grup.

Aquests CD's van anar acreixentant la seva popularitat, fet seguit d'aprop per les grans discogràfiques, que van començar a ofertar al trio. Al final seria la Warner qui firmaria amb Green Day, publicant amb Reprise el seu disc de major èxit “Dookie” (1994).

Amb temes escrit per Billy Joe, com “Longview”, “Basket Case”, “When I Come Around” i produït per Rob Cavallo (Warner Reprise), es va convertir amb tot un fenomen mundial i va llençar una filera de bandes punk-pop amb sons similars al ofertat per el conjunt de Califòrnia.

El disc, un dels millors i més venuts de la seva discografia, es va complementar amb interpretacions en viu en el Lollapalooza i en el festival comercial de Woodstock, on els van escollir com un dels grups més populars a nivell internacional.

'Green Day'

El seu triomf comercial es repetiria amb “Insomniac” (1995) amb els singles “Brain Stew”, “Geek Stink Breath” o “Walking Contradiction”, i amb “Nimrod” (1997), disc amb temes com “Hitchin' a ride” o l'acústica “Good Ridance”, en el qual intentava expandir el seu so i no estancar-se sols en el punk-pop, experimentant amb noves músiques amb bastant encert.

Ambdós treballs van ser coproduïts de nou per Cavallo, qui també col·laboraria a “Warning” (2000).

Biografia del grup

L'any 2001 va aparèixer un recopilatori “International Superhits” (2001) (on juntament van publicar “International Supervideos” (2001) amb els videoclips recopilatoris) i un any més tard, van publicar “Shenanigans”

(2002), amb la publicació de cares b i de temes apareguts en recopilacions, entre elles la versió dels Kinks “Tired of waiting for you”, i la de Ramones “Outsider”.

'Green Day'

Un cop abandonada l'edat de centrar-se en la seva atenció amb trivialitats acneiques, els Green Day reapareixen amb “American Idiot” (2004), disc conceptual ideat com a òpera rock o com ambiciós projecte líric i sonor. Per el seu desplegament adopta un to llastimós i queixós , crític, amb una aura de desil·lusió en un ambient netament urbà en base a comentaris sociopolítics i vinyetes dominades per el sentir d'un jove americà, qui busca sortida a la seva desorientació vital amb un transfons estilístic power-pop i punk-pop.

Biografia dels components

Green Day està compost per els integrants:

Billy Joe Armstrong

Nom: Billy Joe Armstrong

Nom real: Billy Joe Armstrong

Edat: 33 anys

Data de naixement: 17 de febrer de 1972.

Lloc de naixement: Rodeo, Berkeley, Califòrnia (Estats Units)

Instruments: La guitarra i la veu

Billy Joe va néixer a Rodeo, Califòrnia, el 17 de febrer de 1972. El seu pare era baterista de jazz i la seva mare cambrera. La seva carrera en el món de la música va començar a una edat bastant jove; cinc anys tenia quan va començar anar a cantar en hospitals per animar pacients. Quan tenia 10 anys, el seu pare va morir de càncer de pulmó.

La primera cançó que va gravar va ser “looking for love”. Després d'això, els seus amics van aconseguir que escoltés música punk dels grups d'aquell temps. Quant tenia 12 anys va escriure la seva primera cançó “Why do you Want him”.

Ha tocat en altres grups, però sobretot en el seu projecte paral·lel al grup “Pinhead Gunpowder”.

Billy Joe es va casar el 1994 en una cerimònia de 5 minuts amb Adrienne Nesser, amb qui encara discuteix quant se n'ha d'anar de gira.

Amb Nesser ha tingut dos fills: Joseph Marcicano i Jacob Danger Arsmtrong.

És el líder del grup i el compositor de totes les cançons.

Biografia dels components

Mike Dirnt

'Green Day'

Nom: Mike Dirnt

Nom real: Michael Ryan Pritchard

Edat: 33 anys

Data de naixement: 04 de maig de 1972.

Lloc de naixement: No indicat

Instrument: El baix

Mike Dirnt, és el més calmat de tots tres i una mica menys boig que els altres.

Fill d'una addicta a la heroïna i d'un home blanc i de passar una infància terrible fins als 5 anys, va ésser traslladat en un internat. Allà una família el va adoptar però, quan ell tenia 7 anys, els seus pares adoptius es van divorciar i Dirnt va acabar vivint amb la seva mare adoptiva i la seva germana gran. Però això no va durar gaire ja que, al cap d'uns anys, va decidir marxar sol. Treballant, va trobar un dia, el bar on treballava la mare de Billy Joe i va alquilar una habitació de la casa de Billy on poder viure i dormir.

Mike es va casar amb la seva novia Anastàsia l'agost de 1996 i van tenir una nena anomenada Estelle-Desiree. Es van divorciar fa poc anys (1997).

Biografia dels components

Tre Cool

Nom: Tre Cool

Nom Real: Frank Edwin Wright III

Edat: 33 anys

Data de naixement: 9 de desembre de 1972

Lloc de naixement: No indicat

Instrument: La bateria

Va créixer en les muntanyes amb el seu pare, veterà del Vietnam.

Va entrar a formar part de Green Day el 1991, quan Mike i Billy van entrar a formar part del segell LookOut Records.

En la seva trajectòria musical a Green Day, ha escrit dues cançons: “Dominated Love Slave” de l'àlbum amb el qual va debutar, Kerplunk i “All By Myself” de Dookie.

A l'edat de 12 anys, Tre va entrar a la banda de Lawrence Livermore, LookOut, i després de gravar un àlbum, va començar a tocar amb el grup per els clubs punk que hi havia a Berkeley.

Quan Kiffmeyer va deixar Green Day, ell s'hi va incorporar.

Tre es va casar amb la seva novia Lisea Lyons el març de 1995 i van tenir una nena anomenada Ramona i al cap d'uns anys es van divorciar.

Tre va tornar a contraure matrimoni el 4 de març de 2000 amb una nena anomenada Clàudia.

Biografia dels components

Al Sobrante


Nom: Al Sobrante

Nom real: John Kiffmeyer
Edat: No indicat

Data de naixement: No indicat

Lloc de naixement: No indicat

Instrument: La batería

Va ser el primer bateria de Green Day. No se sap gaire cosa d'ell d'aquells dies, sols que va ser el primer bateria del grup. Va deixar The Sweet Children (com es deien abans) per dedicar-se a la seva carrera universitària i com a substitut d'ell va entrar Tre Cool. La seva presència està reflectida en el seu primer disc “1,039 Smoothed Out Slappy Hours” però va tocar 4 cançons amb el grup en el seu segon disc “Kerplunk”. Alguns rumors dits per Tre Cool diuen que, en l'actualitat, Kiffmeyer és professor de bateria. I la pregunta és: I quin és el problema?

Estil musical i relació amb l'estètica i/o idees polítiques

Des del començament de la seva carrera, ja han tingut molt clar sempre el que els agrada i el que no. El que els agrada ho diuen i el que no, també.

No els importa dir les coses sense embuts i volen que la gent se n'adoni.

Un dels més clars exemples és el seu últim CD anomenat American Idiot.

Manifesten la seva disconformitat amb tots els afers polítics provocats per Bush com pot ser, la guerra d'Iraq, el transgiversament d'informació i el silenciament de les veus que estaven en desacord.

'Green Day'

En política, Green Day forma part d'una campanya: “Vote for Change” liderada per Bruce Springsteing on tot una munió d'artistes com poden ser els U2, Manu Chao, Carlinhos Brown, REM, The Offspring, Sum 41, entre altres, manifesten amb les cançons, concerts, discs, etc, la seva disconformitat i com diu la campanya, voten per canviar. Amb tots aquests events intenten conscienciar a tots els estadounidencs de que canviïn el seu vot de Bush per algú amb més sentit comú.

En qüestió d'estètica, la vestimenta punk si està relacionada amb l'estil musical i amb les idees polítiques, ja que, posem per exemple, un cantant critica Estats Units o un altre país, però porta una roba i va d'una manera típica del capitalisme; seria un tan contradictori respecte les idees i l'estètica.

La conclusió és que sempre un cantant o un grup que canta sobre uns temes determinats, vesteix de la manera establerta o relacionada. Potser també és un tòpic marcat per la societat que “facis això i duguis allò per què és així” però, també és cert, que la societat punk és la que ho vol així.

Temàtica preferent de les seves cançons

La temàtica preferent de les cançons de Green Day, al igual que tot la música punk, és la de queixar-se per tot allò que estan disconformes.

La gran majoria de les seves cançons són crítiques a la societat, a lleis o al govern.

Un dels exemples pot ser la cançó “Fashion Victim” del CD “Warning”, que tracta sobre el creixement de nenes capitalistes que sols pensen en lluir modelets i que cada vegada s'amplia a tot arreu.

Un altre exemple, en l'àmbit polític, és la cançó que obre i dóna títol al seu últim treball “American Idiot” on tracta de manipuladors a tots els mitjans de comunicació, critica a Bush i insulta a Amèrica demostrant la seva posició.

Els seus temes també tracten sobre drogues.

'Green Day'

Discografia. Èxits destacats de cada CD.

La seva carrera va començar l'any 1990 amb l'àlbum “1039/Smoothed Out Slappy Hours”.

1039/Smoothed Out Slappy Hours

Àlbum: 1039/ Smoothed Out Slappy Hours

Any d'edició: 1990

El van gravar en menys d'un dia i és la unió de els CD's gravats mentre eren un grup de carrer.

Els seus èxits més destacats són “I was there” “Green Day” “Going to Palasacqua” o “Paper Lanters”.


I was There

Looking back upon my life
And the places that I´ve been
Pictures, faces, girls I´ve loved
I try to remember when
Faded memories on the wall
Some names I have forgotten
But each one is a memory I
Look back on so often.

I look into the past
I want to make it last
I was there

I look into the past
I want to make it last
I was there

Looking back what I have done
There's lots more life to live
At times I feel overwhelmed
I question what I can give
But I don't let it get me down
Or cause me too much sorrow
There's no doubt about who I am
I always have tomorrow

I look into the past
I want to make it last
I was there

I look into the past
I want to make it last
I was there

Looking back upon my life
Faded memories on the wall
Looking now at who I am
I don't let it get me down.

Looking back upon my life
And the places that I've been
Pictures, faces, girls I've loved
I try to remember when
But I don't let it get me down
Or cause me too much sorrow
There's no doubt about who I am
I always have tomorrow

I look into the past
I want to make it last
I was there

I look into the past
I want to make it last
I was there


Discografia. Èxits destacats de cada CD


Green Day

A small cloud has fallen
The white mist hits the ground
My lungs comfort me with joy
Vegging on one detail
The rest just crowds around
My eyes itch of burning red

Picture sounds
Of moving insects so surreal
Lay around
Looks like I found something new

Laying in my bed
I think I´m in left field
I picture someone, I think it´s you
You´re standing so darn close
My body begins to swell
Why does 1 + 1 make 2

Picture sounds
Of moving insects so surreal
Lay around
Looks like I found something new

Laying in my bed
I think I´m in left field
I picture someone, I think it´s you
You´re standing so darn close
My body begins to swell
Why does 1 + 1 make 2

Picture sounds
Of moving insects so surreal
Lay around

Paper Lanterns

Now I rest my head from
Such an endless dreary time
A time of hopes and happiness
That had you on my mind
Those days are gone and now it seems
As if I´ll get some rest
But now and then I´ll see you again
And it puts my heart to the test

So when are all my troubles going to end?
I´m understanding now that
We are only friends
To this day I´m asking why
I still think about you

As the days go on I wonder
(Will this ever end?)
I find it hard to keep control
When you´re with your boyrfriend
I do not mind if all I am is
Just a friend to you
But all I want to know right now
Is if you think about me too... ?

So when are all my troubles going to end?
I´m understanding now that
We are only friends
To this day I´m asking why
I still think about you

So when are all my troubles going to end?
I´m understanding now that
We are only friends
To this day I´m asking why
I still think about you


Discografia. Èxits destacats de cada CD.


Going to Palasacqua

Here we go again, infatuation

Touches me just when I

Thought that it would end

Oh but then again it seems

Much more than that but

I´m not sure exactly what you´re thinking

Well,I toss and turn all night

Thinking of your ways of effection

But to find that it´s not different at all

I throw away my past mistakes

And contemplate my future

That´s when I say...

What the hey!

Would I last forever?

You and I together, hand and hand

We run away (far away)

I´m in for nasty weather

But I´ll take whatever you can

give that comes my way (far away)

Here we go again, infatuation

Touches me just when I

Thought that it would end

Oh but then again it seems

Much more than that but

I´m not sure exactly what you´re thinking

Oh but then again it seems

Much more than that but

I´m not sure exactly what you´re thinking

Well,I toss and turn all night

Thinking of your ways of effection

But to find that it´s not different at all

I throw away my past mistakes

And contemplate my future

That´s when I say...

What the hey!

Would I last forever?

You and I together, hand and hand

We run away (far away)

I´m in for nasty weather

But I´ll take whatever you can

give that comes my way (far away)

Well,I toss and turn all night

Thinking of your ways of effection

But to find that it´s not different at all

I throw away my past mistakes

And contemplate my future

That´s when I say...

What the hey!

Would I last forever?

You and I together, hand and hand

We run away (far away)

I´m in for nasty weather

But I´ll take whatever you can

give that comes my way (far away)Discografia. Èxits destacats de cada CD.


Un any més tard, van treure el CD “Kerplunk“ sota la direcció de les baquetes, Tre Cool, el segon bateria del grup. Al Sobrante, un cop havia marxat del grup, va col·laborar en algunes cançons del CD.

Kerplunk

Àlbum: Kerplunk

Any d'edició: 1991

Els èxits destacats d'aquest CD són “2000 light years away”, “One for the razorbacks”, “Android”, “Privat Ale” o “Welcome to Paradise”.


2000 Light Years Away

I sit alone in my bedroom
Staring at the walls
I've been up all darn night long
My pulse is speeding
My love is yearning

I hold my breath and close my eyes and...
Dream about her
Cause she's 2000 light years away
she holds my malakite so tight so...
Never let go
Cause she's 2000 light years away
Years Away!

I sit outside and watch the sunrise
Lookout as far as I can
I can't see her, but in the distance
I hear some laughter,
We laugh together

I hold my breath and close my eyes and...
Dream about her
Cause she's 2000 light years away
She holds my malakite so tight so...
Never let go
Cause she's 2000 light years away
Years Away!

I sit alone in my bedroom
Staring at the walls
I've been up all darn night long
My pulse is speeding
My love is yearning

I hold my breath and close my eyes and...
Dream about her
Cause she's 2000 light years away
she holds my malakite so tight so...
Never let go
Cause she´s 2000 light years Hawai


Discografia. Èxits destacats de cada CD.


One for the razorbacks

Juliet´s trying to find out what she wants, but she don´t know
Experience has got her down
Look this direction, I know it´s not perfection, it´s just me...
I want to bring you up again now

Cause´ I´m losing what´s left of my dignity
A small price to pay to see that you´re happy
Forget all the disappointments you have faced
Open up your worried world and let me in

Juliet´s crying cause now she´s realizing love can be
Filled with pain and distrust
I know I am crazy, and a bit lazy
But I will try to bring you up again now

Cause´ I´m losing what´s left of my dignity
A small price to pay to see that you´re happy

Forget all the disappointments you have faced
Open up your worried world and let me in

Juliet´s crying cause now she´s realizing love can be
Filled with pain and distrust
I know I am crazy, and a bit lazy
But I will try to bring you up again some how

Cause´ I´m losing what´s left of my dignity
A small price to pay to see that you´re happy
Forget all the disappointments you have faced
Open up your worried world and let me in


Discografia. Èxits destacats de cada CD.


Android

Hey old man in woman´s shoes
I wonder if he knows I think he´s crazy
When he was young did he have dreams
Of wearing woman´s shoes and being crazy?

It makes me wonder when I grow to be that age
Will I be walking down the street begging for your spare change

Or will I grow that old?
Will I still be around?
The way I carry on I´ll end up
Six feet underground
And waste away...

When the old man was in school
Did the golden rule make him go crazy
Or did he hide away from hopes
Behind a smile and smoking dope
It´s crazy

It makes me wonder when I grow to be that age
Will I be walking down the street begging for your spare change

Or will I grow that old?
Will I still be around?
The way I carry on I´ll end up
Six feet underground
And waste away...

It seems so frightening
Time passes by like lightning
Before you know it you´re struck down
I always waste my time on my chemical emotions
It keeps my head spinning around
And waste away...

It seems so frightening
Time passes by like lightning
Before you know it you´re struck down
I always waste my time on my chemical emotions
It keeps my head spinning around
And waste away...


Discografia. Èxits destacats de cada CD


Privat Ale

I wonder down these streets all by myself
Think of my future now
I just don´t know
I don´t seem to care
I stop to notice that
I´m by your home
I wonder if you´re sitting all alone
Or is your boyfriend there

Because I feel so right
Let my imagination go
Until you´re in my sight
And through my veins temptation flows
Whoa hoa...
Out here...

So I sit down here on the hard concrete

Think of my future now
I just don´t know
I don´t seem to care
So I sit across the street from your home
I wonder if you´re sitting all alone
Or is your boyfriend there

Because I feel so right
Let my imagination go
Until you´re in my sight
And through my veins temptation flows
Whoa hoa...
Out here...

Because I feel so right
Let my imagination go
Until you´re in my sight
And through my veins temptation flows
Whoa hoa...
Out here...


Discografia. Èxits destacats de cada CD.


Welcome to Paradise

Dear mother,
Can you hear me whining?
It´s been three whole weeks
Since that I have left your home
This sudden fear has left me trembling
Cause now it seems that I am out here on my own
And I´m feeling so alone

Pay attention to the cracked streets
And the broken homes
Some call it the slums
Some call it nice
I want to take you through
a wasteland I like to call
my home
Welcome To Paradise

A gunshot rings out at the station
Another urchin snaps and left dead on his own
It makes me wonder why I´m still here
For some strange reason it´s now
Feeling like my home
And I´m never gonna go

Pay attention to the cracked streets
And the broken homes
Some call it slums
Some call it nice
I want to take you through
a wasteland I like to call
my home
Welcome To Paradise

Dear mother,
Can you hear me laughing
It´s been six whole months since
Since that I have left your home
It makes me wonder why I´m still here
For some strange reason it´s now
Feeling like my home
And I´m never gonna go

Pay attention to the cracked streets
And the broken homes
Some call it the slums
Some call it nice
I want to take you through
a wasteland I like to call
my home
Welcome To Paradise


Discografia.Èxits destacats de cada CD.

Després de 3 anys de descans, Green Day va treure el seu tercer àlbum: Dookie. Aquest però, va ser el primer CD produït per una discogràfica de més reconeixement: Warner Reprise.

Dookie

Àlbum: Dookie

Any d'edició: 1994

Va ser el seu tercer disc i el de major èxit de tots els que faria la banda. Amb aquest CD van saltar fora dels Estats Units i es van donar conéixer a tot el món i van potenciar la música punk que s'havia quedat un tan estancada després de la desaparició de The Clash, Ramones o d'altres.

Els seus èxits més destacats d'aquest àlbum són: “Longview”, “Basket Case”, “When I come Around” o “Welcome to Paradise” (cançó que ja apareixia en l'anterior CD).

Discografia. Èxits destacats de cada CD.

Longview


Sit around and watch the tube,but nothing´s on
Change the channels for an hour or two
Twiddle my thumbs just for a bit
I´m sick of all the same old shit
In a house with unlocked doors
And I´m fucking lazy

Bite my lip and close my eyes
Take me away to paradise
I´m so damn bored I´m going BLIND!!!
And I smell like shit

Peel me off this velcro seat and get me moving
I sure as hell can´t do it by myself
I´m feeling like a DOG IN HEAT
Barred indoors from the summer street
I locked the door to MY OWN CELL
And I lost the key

Bite my lip and close my eyes
Take me away to paradise
I´m so damn bored I´m going BLIND!!!
And I smell like shit

I GOT NO MOTIVATION
WHERE IS MY MOTIVATION
NO TIME FOR THE MOTIVATION
SMOKING MY INSPIRATION

Sit around and watch the phone,but no one´s calling
Call me pathetic,call me WHAT YOU WILL
My mother says to get a job
But she don´t like the one SHE´S got
When masturbation´s lost its fun
You´re fucking lazy

Bite my lip and close my eyes
Take me away to paradise
I´m so damn BORED
I´m going blind
And loneliness has to suffice
Bite my lip and close my eyes
I was slipping away to paradise
Some say,"Quit or I´ll go BLIND."
But it´s just a mythDiscografia. Èxits destacats de cada CD.

Basket Case


Do you have the time
To listen to me whine?
About nothing and everything
all at once
I am one of the those
Melodramatic fools
Neurotic to the bone
No doubt about it

Sometimes I give myself the creeps
Sometimes my mind plays tricks on me
It all keeps adding up
I think I´m cracking up
Am I just paranoid?
I´m just stoned

I went to a shrink
To analyze my dreams
She says it´s lack of sex
that´s bringing me down
I went to a whore
He said my life´s a bore

So quit my whining cause
It´s bringing her down

Sometimes I give myself the creeps
Sometimes my mind plays tricks on me
It all keeps adding up
I think I´m cracking up
Am I just paranoid?
Uh,yuh,yuh,ya

Grasping to control
So I better hold on

Sometimes I give myself the creeps
Sometimes my mind plays tricks on me
It all keeps adding up
I think I´m cracking up
Am I just paranoid?
I´m just stoned

When I Come Around

I heard you crying loud,
all the way across town
You´ve been searching for that someone,
and it´s me out on the prowl
As you sit around feeling sorry for yourself
Don´t get lonely now
Dry your whining eyes
I´m just roaming for the moment
Sleazin´ my back yard so don´t get so uptight
you been thinking about ditching me

No time to search the world around
Cause you know where I´ll be found
When I come around

I heard it all before
So don´t knock down my door
I´m a loser and a user so I don´t need no accuser
to try and slag me down because I know you´re right
So go do what you like
Make sure you do it wise
You may find out that your selfdoubt means nothing
was ever there

You can´t go forcing something if it´s just
not right

No time to search the world around
Cause you know where I´ll be found
When I come around
When I come around


Discografia. Èxits destacats de cada CD.

El seu triomf comercial va seguir amb “Insomniac” que va tenir també una gran acceptació entre el públic punk i que juntament amb el seu anterior disc, Dookie, va ser recolzat per la constant emissió en les cadenes de televisió o en ràdios de tot el país.

Insomniac

Àlbum: Insomniac

Any d'edició: 1995

Va tenir una gran acceptació i el seu recolzament va ser importantíssim.

Els seus èxits són: “Brain Stew”, “Geek Stink Breath” i “Walking Contradiction”.

Brain Stew


I´m having trouble trying to sleep
I´m counting sheep but running out
As time ticks by
And still I try
No rest for crosstops in my mind

On my own... here we go

My eyes feel like they´re gonna bleed
Dried up and bulging out my skull
My mouth is dry
My face is numb
fucked up and spun out in my room

On my own... here we go

My mind is set on overdrive
The clock is laughing in my face
A crooked spine
My sense´s dulled
Passed the point of delerium

On my own... here we go

My eyes feel like they´re gonna bleed
Dried up and bulging out my skull
My mouth is dry
My face is numb
fucked up and spun out in my room

On my own... here we go


Discografia. Èxits destacats de cada CD.

Geek Stink Breath


I´m on a mission
I made my decision
To lead a path of self destruction
A slow progression
Killing my complexion
And it´s rotting out my teeth

I´m on a roll
No self control
I´m blowing off steam with methamphetamine
Don´t know what I want
That´s all that I´ve got
And I´m picking scabs off my face

Every hour my blood is turning sour
And my pulse is beating out of time
I found a treasure
filled with sick pleasure
And it sits on a thin white line

I´m on a roll
No self control
I´m blowing off steam with methamphetamine
Don´t know what I want
That´s all that I´ve got
And I´m picking scabs off my face

I´m on a mission
I got no decision
Like a cripple running the rat race
Wish in one hand shit in the other
And see which one gets filled first

I´m on a roll
No self control
I´m blowing off steam with methamphetamine
Don´t know what I want
That´s all that I´ve got
And I´m picking scabs off my face

Walking Contradiction

Do as I say not as I do because
The shit´s so deep you can´t run away
I beg to differ on the contrary
I agree with every word that you say
Talk is cheap and lies are expensive
My wallet´s fat and so is my head
Hit and run and then I´ll hit you again
I´m a smart ass but I´m playing dumb

Standards set and broken all the time
Control the chaos behind a gun
Call it as I see it even if
I was born deaf, blind and dumb
Losers winning big on the lottery
Rehab rejects still sniffing glue
Constant refutation with myself
I´m a vicitm of a catch 22

I have no belief
But I believe
I´m a walking contradiction
And I ain´t got no right

Do as I say not as I do because
The shit´s so deep you can´t run away
I beg to differ on the contrary
I agree with every word that you say
Talk is cheap and lies are expensive
My wallet´s fat and so is my head
Hit and run and then I´ll hit you again
I´m a smart ass but I´m playing dumb

I have no belief
But I believe
I´m a walking contradiction
And I ain´t got no right (x2)Discografia. Èxits destacats de cada CD.

Dos anys més tard, van treure Nimrod, el que va ser el seu cinquè àlbum.

Nimrod

Àlbum: Nimrod

Any d'edició: 1997

Amb aquest CD van voler experimentar amb una cancó (Good Riddance), amb la guitarra acústica, buscan no estancar-se amb el punk-pop i experimentar.

Els seus exits més destacats són: “Hitchin' A Ride“ i l'acústica “Good Riddance (Time of your Life)“. 


Hitchin' A Ride

Hey mister, where you headed?
Are you in a hurry?
I need a lift to happy hour.
Say oh no.
Do you brake for distilled spirits?
I need a break as well.
The well that inebriates the guilt.
1, 2. 1, 2, 3, 4.

Cold turkey´s getting stale, tonight I´m eating crow.
Fermented salmonella poison oak no

There´s a drought at the fountain of youth, and now I´m dehydrating.
My tongue is swelling up, as say 1, 2. 1, 2, 3, 4.
Troubled times, you know i can not lie.
I´m off the wagon and I´m hitchin´ a ride.

There´s a drought at the fountain of youth, and now I´m dehydrating.
My tongue is swelling up, I say shit!

Good Riddance (Time of your Life)

Another turning point, a fork stuck in the road.
Time grabs you by the wrist, directs you where to go.
So make the best of this test, and don´t ask why.
It´s not a question, but a lesson learned in time.

It´s something unpredictable, but in the end it´s right.
I hope you had the time of your life.

So take the photographs, and still frames in your mind.
Hang it on a shelf in good health and good time.
Tattoos of memories and dead skin on trial.
For what it´s worth, it was worth all the while.

It´s something unpredictable, but in the end it´s right.
I hope you had the time of your life (x3)


Discografia. Èxits destacats de cada CD

3 anys més tard, Warning va ser el sisè disc de la banda de Billy Joe però el de menys acceptació.

Warning

Àlbum: Warning

Any d'edició: 2000
En aquest àlbum es nota amb gran diferència l'estil més pop que punk-pop, per corroborar que intentaven ampliar la seva perspectiva, però, el públic punk no va estar-hi d'acord.

Els èxits destacat d'aquest són: “Waiting”, “Minority” i “Warning”.

Waiting


I´ve been waiting a lifetime
For this moment to come
I´m destined
For anything...at all
Downtown lights will be shining
On me like a diamond
Ring out under the midnight hour
No one can touch me now
And I can´t turn my back
It´s too late ready or not at all

I´m so much closer than
I have ever known...
Wake up

Dawning of a new era
Calling...don´t let it catch you falling
Ready or not at all
So close enough to taste it
Almost...I can embrace this
Feeling....on the tip of my tongue

I´m so much closer than
I have ever known...
Wake up
Better thank your lucky stars....

I´ve been waiting a lifetime
For this moment to come
I´m destined for anything at all

Dumbstruck
Colour me stupid
Good luck
You´re gonna need it
Where I´m going if I get there...
At all....

Wake up
Better thank your lucky stars....


Discografia. Èxits destacats de cada CD.


Minority

I want to be the minority
I don´t need your authority
Down with the moral majority
´Cause I want to be the minority

I pledge allegiance to the underworld
One nation under dog
There of which I stand alone
A face in the crowd
Unsung, against the mold
Without a doubt
Singled out
The only way I know

I want to be the minority
I don´t need your authority
Down with the moral majority
´Cause I want to be the minority

Stepped out of the line
Like a sheep runs from the herd
Marching out of time
To my own beat now
The only way I know

One light, one mind
Flashing in the dark
Blinded by the silence of a thousand broken hearts
"For crying out loud" she screamed unto me
A free for all
F*** ´em all
You are your own sight

I want to be the minority
I don´t need your authority
Down with the moral majority
´Cause I want to be the minority

Warning

This is a public service anouncement, this is only a test
Emergency evacuation protest
May Impair your ability to operate machinery
Can´t quite tell just what it means to me
Keep out of reach of children, don´t you talk to strangers
Get your philosophy from a bumper sticker

Warning. Live without warning
Say warning. Live without warning
Without. Alright.

Better homes and safety-sealed communities
Did you remember to pay the utility?
Caution: Police line, you better not cross.
Is it the cop, or am I the one thats really dangerous?
Sanitation, expiration date, question everything.
Or shut up and be a victim of authority

Warning. Live without warning
Say warning. Live without warning (x3)
Without. Alright.

Better homes and safety-sealed communities
Did you remember to pay the utility?
Caution: Police line, you better not cross.
Is it the cop, or am I the one that´s really dangerous
Sanitation, expiration date, question everything.
Or shut up and be a victim of authority

Warning. Live without warning
Say warning.Live without warning (x3)
This is a public service anouncement, this is only a test


Discografia. Èxits destacats de cada CD.

El 2001 va surtir a la venda “Internacional Superhits!”, un recopilatori de grans èxits dels sis CD's anteriors.

International Superhits

Àlbum: International Superhits!

Any d'edició: 2001

El CD compte amb tots els èxits (i algun afegit) que la banda havia aconseguit durant la dècada.

Aquest CD va sortir a la venta juntament amb un DVD “International Supervideos!“ on hi havia tots els videos del CD.

Un any més tard, va aparéixer “Shenanigans“, un CD on dominen versions dels seus grups preferits.

Shenanigans

Àlbum: Shenanigans

Any d'edició: 2002

Amb Shenanigans publiquen una sèrie de cares B i de cançons versionades de grups com Ramones o The Kinks.

Els èxits d'aquest àlbum : “Tired of waiting you“ I “Outsider“.

Discografia. Èxits destacats de cada CD.Tired of waiting you (The Kinks)

So tired, tired of waiting, tired of waiting for you.
So tired, tired of waiting, tired of waiting for you.
I was a lonely soul, I had nobody `till I met you.
But you, keeping me waiting, all of the time
What can I do?

It's your life, and you can do what you wanna do.
Do what you like, but please don't keep me waitin'
Please don't keep me waitin',
Cuz im so tired, tired of waiting, tired of waiting for you.
So tired, tired of waiting, tired of waiting for you.
I was a lonely soul, I had nobody `till I met you.
But you, keeping me waiting, all of the time
What can I do?

It's your life, and you can do what you wanna do.
Do what you like, but please don't keep me waitin'.
Please don't keep me waitin'.

Cuz im so tired, tired of waiting, tired of waiting for you.
So tired, tired of waiting, tired of waiting for you.
For you
For you

Outsider (Ramones)

Oh I´m an outsider outside of everything
Oh I´m an outsider outside of everything

Oh I´m an outsider outside of everything

everything you know
everything you know
it disturbs me so (x2)

Everybody´s gotta push me
Push me around
Everybody tryed to put me
Tryed to put me down

I messed up everyone
I´ve already had all my fun
More troubles are gonna come
I´ve already had all my fun
Oh yeah yeah yeah

Everybody try to push me
Push me around
Everybody try to put me
Try to put me down

Oh I´m an outsider outside of everything
Oh I´m an outsider outside of everything
Oh I´m an outsider outside of everything
Everything you know
Everything you know
It disturbs me so


Discografia. Èxits destacats de cada CD.L'últim CD de la banda és el de “American Idiot”, publicat a finals de l'any passat i on no es callen ni tan sols una paraulota per dir el que pensen dels Estats Units.

American Idiot

Àlbum: American Idiot

Any d'edició: 2004

A American Idiot critiquen, com de costum, però amb més intensitat sobre el govern de Bush.

Amb aquest, han volgut provar sort amb el projecte que tenen en ment, fer una òpera rock. Ho demostren les cançons lligades entre si i les cançons de 10 minuts típiques del gènere.

Els èxits destacats fins al moment són: “American Idiot”, “Boulevard of Broken Dreams” i “Holiday”.

Discografia, exits destacats de cada CD.

American Idiot


Don't wanna be an American idiot.

Don't want a nation under the new mania.

And can you hear the sound of hysteria?

The subliminal mind fuck America.

Welcome to a new kind of tension.

All across the alienation.

Everything isn't meant to be okay.

Television dreams of tomorrow.

We're not the ones who're meant to follow.

For that's enough to argue.

Well maybe I'm the faggot America.

I'm not a part of a redneck agenda.

Now everybody do the propaganda.

And sing along in the age of paranoia.

Welcome to a new kind of tension.

All across the alienation.

Everything isn't meant to be okay.

Television dreams of tomorrow.

We're not the ones who're meant to follow.

For that's enough to argue.

Don't wanna be an American idiot.

One nation controlled by the media.

Information age of hysteria.

It's calling out to idiot America.

Welcome to a new kind of tension.

All across the alienation.

Everything isn't meant to be okay.

Television dreams of tomorrow.

We're not the ones who're meant to follow.

For that's enough to argue.


Discografia. Èxits destacats de cada CD.

Boulevard Of Broken dreams


I walk a lonely road
The only one that I have ever known
Don't know where it goes
But its home to me and I walk alone

I walk this empty street
On the Boulevard of broken dreams
Where the city sleeps
And I'm the only one and I walk alone
I walk alone (x4)

My shadows are the only one that walks beside me
My shallow hearts the only thing that's beating
Sometimes I wish someone out there will find me
Till then I'll walk alone

Ah-Ah Ah-Ah Ah-Ah Ahhh
Ah-Ah Ah-Ah Ah-Ah Ahhh

I'm walking down the line
That divides me somewhere in my mind
On the border line of the edge
And where I walk alone

Read between the lines of what's
Fucked up and every things allright

Check my vital signs to know I'm still alive
And I walk alone

I walk alone
I walk alone
I walk alone
I walk a...

My shadows are the only one that walks beside me
My shallow hearts the only thing that's beating
Sometimes I wish someone out there will find me
Till then I'll walk alone

Ah-Ah Ah-Ah Ah-Ah Ahhh
Ah-Ah Ah-Ah Ah-Ah Ahhh

I walk this empty street
On the Boulevard of broken dreams
Where the city sleeps
And I'm the only one and I walk a..

My shadows are the only one that walks beside me
My shallow hearts the only thing that's beating
Sometimes I wish someone out there will find me
Till then I'll walk alone!


Discografia. Èxits destacats de cada CD.


Holiday

Hear the sound of the falling rain

Coming down like an Armageddon flame (Hey!)

The shame

The ones who died without a name

Hear the dogs howling out of key

To a hymn called "Faith and Misery" (Hey!)

And bleed, the company lost the war today

I beg to dream and differ from the hollow lies

This is the dawning of the rest of our lives

On holiday

Hear the drum pounding out of time

Another protestor has crossed the line (Hey!)

To find, the money's on the other side

Can I get another Amen? (Amen!)

There's a flag wrapped around the score of men (Hey!)

A gag, A plastic bag on a monument

I beg to dream and differ from the hollow lies

This is the dawning of the rest of our lives

On holiday

"The representative from California has the floor"

Sieg Heil to the president gasman

Bombs away is your punishment

Pulverize the Eiffel towers

Who criticize your government

Bang bang goes the broken glass and

Kill all the fags that don't agree

Trials by fire, setting fire

Is not a way that's meant for me

Just cause, just cause, because we're outlaws yeah!

I beg to dream and differ from the hollow lies

This is the dawning of the rest of our lives

I beg to dream and differ from the hollow lies

This is the dawning of the rest of our lives

This is our lives on holiday


Nivell social dels components i relació amb l'estil musical

Green Day demostra amb cada cançó el seu parè i la seva idea sobre els temes que escriuen.

Les seves vides de petits no van ésser les d'el fill d'algú important o una gran quantitat de diners i saben el què és viure en barris baixos o mitjan-baixos. L'educació que van rebre, tampoc va ser gaire exemplar, i perquè no dir-ho, ells tampoc hi posaven gaire interès. No van acabar els estudis obligatoris i es passaven la gran major part de l'horari escolar, fumant Maria, cantant o fent entremaliadures. Vaja, uns estudiants exemplars.

En qüestió de relacionar el seu estil punk amb el seu nivell social, es pot dir que no té res a veure ja que, una persona faci música punk no ha de ser sinònim de bon o mal nivell social d'aquesta. Pot ésser una persona molt culta o tot el contrari, i manifestar-se amb la música que l'agrada i sentir-se millor fen-t'ho així. També és cert, que músiques com el punk, el rock o el rap, són les més utilitzades per reivindicar i dir veritats i que normalment l'usen cantants amb un cert passat estudiantil no gaire ben vist.

La conclusió, doncs, és que no s'ha de relacionar el nivell social dels cantants segons l'estil musical amb el qual s'expressen, tot i tenir, alguns punts amb comú, segons la història.

'Green Day'

Referències

Les referències del grup són, clarament, dels artistes que van crear el moviment punk:


 • The Clash

 • Tsunami Bomb

 • Sex Pistols

 • Buzzcocks

 • Cheap Trick

 • The Who

 • Ramones

 • The Jam

 • The Undertones


Seguidors

Però, i a ells? Qui els segueix? Una llista de cantants actuals els tenen com a ídols:


 • The Movielife

 • Ashlee Simpson

 • Junction 18

 • Enemigos de la Klase

 • Cleveland Boung Death Sentence

 • Cauterize

 • Midget

 • Longfellow

 • Skye Sweetnam

 • Simple Plan


Fotografies de concerts i/o assaigs

'Green Day'
'Green Day'
'Green Day'

Fotografies de concerts i/o assaigs

Concert benèfic en una escola el 30 i 31 d'octubre de 1999.

'Green Day'
'Green Day'

'Green Day'

'Green Day'

Fotografies de concerts i/o assaigs

'Green Day'

'Green Day'

Fotografies de concerts i/o assaigs

Concert a Japó en el 2002

'Green Day'

'Green Day'

'Green Day'

Fotografies de concerts i/o assaigs

'Green Day'

'Green Day'

Fotografies de concerts i/o assaig

Concert Jimmy Kimmel Show

'Green Day'

'Green Day'

'Green Day'
'Green Day'
'Green Day'

Opinió personal

Green Day per mi em suposa un canvi en la meva vida personal de pensament, de música, d'estètica... respecte com era abans.

Hem vaig “enganxar” a ells gràcies a la cançó “American Idiot” del seu últim àlbum que porta de nom el mateix títol.

La lletra explica la manipulació, l'aterrorització que va provocar Bush per ficar-se a tot el poble americà a la butxaca, perquè estiguessin a favor seu, a través dels medis de comunicació.

Un altre motiu, són les lletres en general. A part de queixar-se sobre el govern actual o el passat, lletres com potser de la cançó “Boulevard of Broken Dreams”, “Holiday” o “She's a Rebel” són les que realment m'han impactat. La genialitat de Billy Joe per escriure i encertar en les lletres és brutal i perquè no reconéixe-ho, també m'he “enganxat” a Green Day, per el Billy que és molt guapo.

Personalment, les cançons de Green Day sempre m'inspiren força. Expliquen diferents situacions que fa que em senti identificada amb la lletra i fa que em senti millor.

Per últim, espero que en el concert del 27 de Juny que faran a Badalona, m'ho pugui passar súper bé i quedar-me afònica durant uns 5 dies ^.^

Bibliografia

http://www.letrascanciones.org/green-day/

www.alohacriticon.com/alohapoprock/article2295.html

www.twinholly.net/1039sweetchildren/BackinGreen/MikeDirnt.htm

http://greendaycellar.com/johnkiffmeyer.html

www.greenday.com

www.reonda.com/artistas/green_day/
Descargar
Enviado por:Andrychan
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar