Deporte, Educación Física, Juegos y Animación


Gimcana


3. Les proves:

Prova nº 1, els contes.

Aquesta prova es realitzarà al pati central de l'escola i hi participaran dos equips que competiran entre si per guanyar-la.

Consisteix en trobar els cinc contes infantils que prèviament hauran amagat els monitors i buscar-hi la frase que els hi indiquin, guanyarà el que trobi primer totes les frases.

Es necessitarà:

 • Els cinc contes

 • Papers i bolígrafs

Aquesta prova es prepararà amagant els cinc contes que es citen a continuació per tot el pati central i anotant en un paper una frase de cada llibre que ressalti (més avall anotarem alguns exemples) per tal de que els participants les puguin trobar fàcilment, hi hauran dos papers amb frases diferents per tal de que els dos equips hagin de buscar en llibres diferents (quan un dels equips estigui buscant “La Caputxeta Vermella” l'altre estarà buscant “Blancaneus” per tal de que no coincideixin i hi hagi discussions).

Els cinc contes que hem escollit per dur a terme aquesta activitat són els següents:

 • La Caputxeta Vermella.

 • Els tres porquets

 • Blancaneus i els set nans.

 • La Rateta que escombrava l'escaleta.

 • La Bella Dorment.

 • Són cinc dels contes infantils més coneguts per que els participants reconeguin quina frase pertany a cada llibre i la puguin trobar fàcilment.

  Les frases que hem triat com a exemples són aquestes:

 • No parlis amb desconeguts ni t'entretinguis...

 • ... i Blancaneus caigué a terra en mossegar la poma...

 • ... i de sobte es trobà un ral en escombrar l'últim graó...

 • - Bufaré i bufaré i la caseta destruiré!

 • ... fins que un petó la desperti del seu somni profund.

 • Com ja es veu els participants han de dur a terme dos accions, la primera trobar el llibre i la segona anotar la pàgina on han trobat aquella frase (recomanem que el llibre no sigui molt gruixut i tingui la lletra gran per trobar la frase ràpidament, sinó tardarien molt i és clar, que els participants sàpiguen llegir o que algú els hi llegeixi el llibre ràpidament.). 'Gimcana'
  'Gimcana'

  Prova nº2, la caixa.

  Aquesta prova es realitzarà en un racó del pati de rondes i hi participaran dos equips alhora que competiran un al costat de l'altre per guanyar-la.

  Consisteix en trobar nombre d'objectes que indiquen que tingui les característiques que els diran que hi ha dins de la caixa en el mínim de temps possible i guanyarà l'equip que trobi tots els objectes més ràpidament.

  Es necessitaran:

  • Dues caixes grans

  • Sorra, farina, roba o molts objectes

  • Els sis o deu objectes escollits (tres, o cinc per caixa)

  Aquesta prova es prepararà omplint dues caixes amb sorra, roba, objectes o farina i abocant-hi dins alguns objectes , entre ells tres o cinc (depenent de la dificultat que se li vol donar a la prova) que tinguin la mateixa característica ( més endavant anotem alguns exemples). Els participants es col·locaran cadascú amb el seu equip en fila davant de cada caixa, quant se'ls hi indiqui hauran de començar a buscar els objectes, cada participant buscarà durant 10 segons, passat aquest temps ell tornarà al final de la cua i el següent buscarà 10 segons més...

  A continuació donarem alguns exemples d'objectes i de característiques:

  Característica:

  Objectes:

  Un color (blau, verd, vermell...)

  Un globus, un tren de joguina,...

  Han de ser transports

  Tren, cotxe, avió... (de joguina és clar)

  Han de ser aliments de joguina

  Poma, pera, coliflor, carn,...

  Han de començar per la lletra “A”

  Anorac, antena, avió...

  Recomanem que la caixa sigui bastant gran i que els objectes no es vegin ni sobresurtin.

  Com ja es veu els participants sols han de trobar els objecte sindicats sense equivocar-se i sense treure més d'un objecte per participant per tal de que col·laborin més d'un participant i els altres s'enfadin.

  'Gimcana'
  'Gimcana'

  Prova nº3, relleus.

  Aquesta prova es realitzarà també al pati de rondes però a l'altra cantó i els dos equips competiran un al costat de l'altre i guanyarà el que acabi primer.

  Consisteix en anar saltant a la corda fins a la línia que hi haurà marcada al terra i un cop allí saltar dins els arcs o rodes fins al final, un cop allí tocar la mà del company que farà el circuit però a la inversa; guanyarà qui ho faci en menys temps.

  Es necessitaran:

  • Arcs o rodes

  • Cordes per saltar

  • Tisa per marcar una línia al terra

  Aquesta prova es prepararà col·locant la corda per saltar al terra i tres metres més enllà marcant-hi una línia, a quatre pams de la línia hi haurà el primer arc o roda i els altres estaran seguits de forma que estiguin suficient a prop com per saltar d'un a l'altre, això s'haurà de fer dos cops de manera que quedin dos circuits un al costat de l'altre.

  Recomanem que abans de començar el circuit un dels monitors faig una demostració i si algun dels nens no sap saltar a corda que aquest tram el faci saltant amb un sol peu.

  Com ja es veu els participants faran la prova en dues etapes, primer saltant a la corda i després saltant els arcs, o a la inversa segons el participant. 'Gimcana'

  Prova nº4, escolta la música.

  Aquesta prova es realitzarà al centre del pati de sorra, i els dos equips participaran junts.

  Consisteix en anar corrents formant un cercle durant e moment en què duri la música, i quan el monitor la pari, dirà una acció i els dos últims en fer-la s'eliminen, si hi ha un empat s'eliminen els tres o quatre que han quedat últims alhora.

  Es necessitarà:

  • Un radiocasset o una radio que funcioni amb piles

  Aquesta prova es prepararà gravant música en un casset i col·locant-lo al centre del pati, també s'hauran de tenir les accions que hauran de fer els participants per no repetir-ne la mateixa molts cops o passar la major part de la prova pensant en que fer.

  A continuació donarem alguns exemples d'activitats que es poden manar de fer:

 • Córrer fins a una paret

 • Asseure's a terra amb un peu aixecat

 • Tocar l'esquena del monitor/a

 • Recomanem que la música soni forta per que la puguin sentir tots i que el monitor cridi fort les activitats a fer.

  Com ja es veu els participants sols han de seguir les instruccions el més ràpid possible i el que quedi l'últim guanya, si queden dos i són de diferent equip es fa la final fent una carrera des de on indiqui el monitor/a.

  'Gimcana'

  Prova nº 5, la carrera dificultosa.

  Aquesta prova es realitzarà també al pati de sorra en un dels tres camps petits i hi participaran els dos equips junts encara que competiran entre ells, guanyarà qui arribi més lluny en els cinc minuts que deixaran de temps, si hi ha un empat es repartiran els punts.

  Consisteix en lligar els peus dels participants en parelles i col·locar-los al punt de sortida, des de allí ha de seguir la línia recta i arribar tan lluny com sigui possible, si algú cau queda eliminat.

  Es necessitarà:

  • Corda gruixuda per lligar els peus als participants o cordons

  • Tisores.... per tallar la corda i lligar-la.

  Aquesta prova es prepararà marcant la línia de sortida i lligant els peus als participants caldran dos monitors com a mínim, un que s'avanci per mirar qui guanya i un que vigili que ningú es faci mal.

  Recomanem que se'ls hi lliguin els peus de manera que sigui fàcil deslligar-los per tal d'estalviar temps i que algú es faci mal, sinó tenim corda... es poden lligar els cordons d'un amb l'altre.

  Com ja es veu sols han d'anar saltant coordinats i arribar tan lluny com puguin sense caure ni fer -se mal.

  'Gimcana'
  'Gimcana'

  Prova nº 6, malabarismes.

  Aquesta prova es realitzarà al pati de gasolineres i hi participaran els dos equips alhora, guanya el que se li caigui menys cops la pilota, si hi ha empat es decideix a cara o creu ja que no es pot fer d'altra manera.

  Consisteix en portar una pilota de tenis en parelles subjectant-la al front des de la línia de sortida fins la d'arribada, es fa en forma de relleus i s'anoten els cops que cau la pilota.

  Es necessitarà:

  • Dues pilotes de tenis o similars

  • Cordes per marcar la línia de sortida i la d'arribada

  Aquesta prova es prepararà marcant les línies de sortida i d'arribada i col·locant-li una pilota a cada parella (una de cada equip), i distribuint l'equip per parelles si són imparells el primer repeteix.

  Recomanem que segons el grau de dificultat que se li vol donar a la prova la pilota sigui més gran o més petita, com més gran més fàcil és, aquesta prova molt cops també es fa amb globus

  Com ja es veu sols es fa un cop per parella i s'ha de dur fins al final la pilota i passar-la a la següent parella.

  'Gimcana'
  'Gimcana'

  Prova nº7, els castells.

  Aquesta prova es realitzarà al centre del pati de rondes i hi participaran els dos grups per separat una al costat de l'altre, guanyarà el que h9o faci més bé, si hi ha empat el que ho hagi fet més ràpidament.

  Consisteix en seguir les indicacions del monitor que dirà un nombre seguit d'una part del cos successivament (més avall direm exemples) i sobre la coltxoneta han de fer una mena de castell de manera que sols toquin el terra les parts del cos indicades, es podrà decidir el grau de dificultat segons l'edat....

  Es necessitarà:

  • Suficients colxonetes

  • Anotacions sobre el que s'ha de fer.

  Aquesta prova es prepararà col·locant bé les colxonetes de manera que no quedin espais buits perquè es podrien fer mal també seria millor que vigilessin bastant ja que si participen nens petits es poden arribar a fer mal.

  Algunes proves podrien ser per exemple:

 • 4 peus, 3 mans, 1 colze i 5culs i sols podrien tocar al terra aquestes parts.

 • Recomanem molta precaució sobretot si hi participen nens molt petits .

  Com ja es veu aquesta activitat es fàcil si s'intenta fer com un castell però pot arribar a ser perillosa.

  .

  Prova nº8, les ordres.

  Aquesta prova es realitzarà al pati de hoquei i hi participaran els dos equips junts, guanyarà el que quedi l'últim.

  Consisteix en obeir les ordres del monitor, començaran corrent en un lloc fixa i quan el monitor digui alguna cosa l'han de fer (ja direm exemples).

  Es necessitarà:

  • Res en especial, sols un paper amb les ordres a fer.

  Alguns exemples:

 • Tocar el cul al terra

 • Asseure's amb els peus creuats

 • Tocar la porteria

 • Córrer fent una volta al pati

 • Saltar deu cops

 • Recomanem anar eliminant es persones de dos en dos per tal d'acabar més ràpidament i facilitar el canvi de prova.

  Com ja es veu sols han d'anar corrents i quan ho diguin fer el que toca, s'elimina el que acabi últim de fer l'ordre.

  'Gimcana'

  'Gimcana'

  'Gimcana'

  'Gimcana'

  'Gimcana'

  'Gimcana'
  Descargar
  Enviado por:Lovely Girl
  Idioma: catalán
  País: España

  Te va a interesar