Música


Giacomo Puccini


LA VIDA DE GIACOMO PUCCINI:

Compositor italià, autor d'óperes que destaquen per la seua intensa emoció. Puccini va naixer el 22 de decembre de 1858 en Lucca en una familia de músics eclesiástics. Fins el sigle XVIII tots els Puccini van ser organistes y maestros de capilla en l'esglesia de San Martino de aquesta ciutat. Giacomo Antonio Domenico Michele Secondo Maria Puccini, va ser un compositor d'ópera considerat entre els més grans de finals del segle XIX y principis del XX.

En 1880 Puccini va escribir la Messa di Gloria, i per ella un oncle seu va decidir fomentar la seua educació musical. Despres d`estudiar música en el conservatori de Milán (1880-1883), va escribir la seua primera ópera Le Villi (1884), i per ella va recibir l'encarreg d'una segona ópera, Edgar (1889), i la amistat per a tota la vida de Ricordi, un dels principals editors musicals. Su tercera ópera, Manon Lescaut (1893), va ser considerada obra d'un geni. Pero La Bohème (1896), dirigida per Arturo Toscanini , no va ser bien recibida per el públic. Les seues seguents composicions van lanzar a Puccini a la fama mundial. Es considerat el sucesor de Giuseppe Verdi. Algunes de les seues melodías com "O mio babbino caro" de Gianni Schicchi i "Nessun Dorma" de Turandot formen part hui dia de la cultura popular.

Va morir el 29 de novembre de 1924 en Brusel·les cuan componía Turandot, obra que va completar Franco Alfano. Estrenada en 1926 es la seua ópera mes exótica.

La Bohème, Tosca, Madame Butterfly y Turandot, ya pertenecen al repertori clásic i totes destaquen per su suntuosa orquestació, melodías vocals sostenides i un control del ritme que permet manipular de forma eficas la reacció emocional del públic. Un de els temes recurrents en sus óperes es la destrucció d`una joven inocent a mans d`una societat insensible. Els seues cualitats musicals i escéniques lo sitúan entre els compositors d'ópera més destacats.

'Giacomo Puccini'
'Giacomo Puccini'

'Giacomo Puccini'
Descargar
Enviado por:Maria V
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar