Historia


Germinal; Claude Berri


Análisi del film Germinal

1.- Identificació i presentació.

- Gènere cinematogràfic: A quin gèneres pertany?

La pel·lícula Germinal pertany al gènere drama històric.

- Guió: En quina novela es basa el guió de la película? Qui va ser Émile Zola? Quina importància té en la literatura francesa contemporania?

La película es basa en la novela Germinal de l'escriptor Émile Zola. Émile Zola va ser un novelista francés que va ser molt bo tant amb la literatura com el periodisme.

2.- La trama argumental i els personatges.

- Idea clau: Resumeiz en una sola frase el tema de la película i situala en l'espai i en el temps.

La vida dels miners del segle XIX a França.

-Argument: Al voltant de la idea central del film, articula el resum de la trama. Analitza el conflicte social que presenta, les classes que hi surten i els seus respectius sistemes de vida i de valors. Explica, a més, els motius pels quals esclata la vaga dels miners i sintetitza'n el desenvolupament

En el poble arriba un maquinista que es diu Etienne Lampier, que aconsegueix un treball a la mina perquè un mina ha mort.

Dins la mina coneix als seus companys de vagoneta, Maheu i la seva filla Maheude. Etienne va a viure a casa la familia de Maheu.

Allà només hi ha que problemes perquè les condicions dins la mina són molt dolentes: primer perquè els hi paguen molt poc i això fa que no tinguin prous diners per menjar, després els nens han de comçar a treballar quant tenen 8 o 9 anys.

La familia de Maheu està molt malament perquè una de les filles es queda embaraçada i s'ha de casa, això és un problema perquè tindan una paga de menys, un dels fills es trenca la cama i no pot treballar i a més una de les altres filles s'en va a viure amb un home molt violent.

La mare ha d'anar a casa dels rics per demanar una mica de diners perquè sinó no poden compra el menjar, però aquest li donen roba. Se'n va a la botiga perquè li doni una mica de menjar però aquest li dona a canvi de la roba.

Etienne decideix posar-se decord amb el director de la mina perquè millori les condicions de treball, però aquest diu que no perquè sinó perd diners. Els miners decideixen fer vaga.

A prop del poble hi ha una altre mina on els miners treballen en millors condicions. Els de la mina del poble van allà a barallar-se amb els altres miners en senyal de protesta.

Els amos de la mina volen contractar treballadors belgas perquè treballin a la mina mentre dura la vaga.

La familia de Maheu està molt malament perquè a causa de que fa més de dos mesos que no menjen els nens es comencen a posar malalts. Una de les filles es mort.

Els miners de la vaga van a la mina a revolucionar-se contra els miners que no fan vaga però hi ha unes persones que els protegeixen i comencen a disperar i maten a Maheu.

Els miners en vaga decidiesen tornar a treballar abans que hi hagi més morts.

Un anarquista que vivia en una pensió del poble posa una bomba a la mina el primer dia de treball després de la vaga. Explota quant els miners estan dinsperò aconsegueixen sortir menys un fill de Maheu que mort en l'xplosió i menys l'Ettiene, Maheude i l'home d'aquesta que queden atrapats.

Ettiene mata a l'homa de Maheude perquè ell l'estima. Ettiene i Maheude es declaren allà dins però Maheude mort. Ettiene sobreviu.

La mare torna a treballar perquè a casa falta menjar i sinò els seus fills es moriran.

Ettiene se'n va perquè amb la vaga no s'ha aconseguit res.

- Escenes eix: Selecciona les seqüències principals, resumeix-ne el contingut i explica la intencó que tenen.

Una de les escenes més importants on explica més la vida dels miners és quan Ettiene arriba per primer cop a la mina. Les precàries condicions de vida en la mina.

- Personatges: Identifica els personatges individuals i col:lectius principasls, i caracteritza la seva ideologia.

Maheu: és el pare de la familia protagonista. Fa tot el possible perquè la seva família visqui bé. Per això fa la vaga, per millorar les condicions de treball. Mort en un enfrentament.

Dona de Maheu: és molt forta ja que veu morir a tres fills i al seu home i vol sequir fent la vaga però al final decideix tornar a la mina si no vol que els seus altre fills es morin. És una dona lluitadora i ajuda al seu home ha seguir amb la vaga.

Maheude: és la filla de Maheu. Se'n va de casa a viure amb un home força violent però en realitat estima a Ettiene i ho demostra quant es queden tancats dins la mina.

Ettiene Lamper: és l'última persona que arriba a la mina per treballar. És lluitador ja que és el que té la iniciativa de fer la vaga si no arriben a un acord amb l'amo de la mina. Està molt agraït amb la família de Maheu perquè l'acolleixen a casa seva. Quan veu que la vaga està perduda decideix marxar a un altre lloc per lluitar a favor dels treballadors.

Anarquista: viu en un hostal del poble. Posa una bomba dins la mina i fa que alguns miners morin.

Podriem dividir els personatges amb dos grups:

  • Burgesos: propietaris de la mina i les seves famílies, venedor,...

  • Treballadors: els miners.

3.- Interpretaciñó i context històric.

- Problemàtica i context históric: Explica la visió de la conflictivitat.

La pel·lícula tracta dels nous moviments socials. Explica molt bé els conflictes entre els treballadors i els propietaris de les mines.
Descargar
Enviado por:Empollona
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar