Deporte, Educación Física, Juegos y Animación


Floorball


'Floorball'

'Floorball'

Introducció……………………………… pàg.3

Tasques………………………………… pàg.5

Conclusió…………………………………pàg.7

Crèdits…………………………………… pàg.8

El floorball és un joc d'origen suec.El terreny del joc és de 40x20 o de 20x10.El terreny ha d'estar preferenment envoltat de vorades o parets.Dins del terreny del joc haurà 2 porteries en que la seva àrea de porteria haurà de tenir un radi de 1.5 m.L'objectiu del joc és ficar la pilota colpejant-la amb l'estic en la porteria de l'equip contrari.L'equip que aconsegueixi més gols guaya.El nombre de jugadors ha de ser proporcionant al terreny.20x10 3 o 4 jugadors per equip i de 40x20 4 o 5 jugadors.Segons la varietat del joc es pot jugar amb porter o sense.Seran necessaris estics i boles(pilotes buides de plàstic).Els estics són de plàstic dur,forts però elàstics i lleugers.La durada del joc és de 15 min.,amb descans de 5 min.No hi ha temps mort.

Regles del joc

Permeses:

-Copejar o dirigir la pilota amb els dos costats de l'estic.

-Parar la bola amb l'estic.

-Dirigir la bola amb el peu cap al seu propi estic.

-Agafar l'estic amb una o dues mans per a controlar,dirigir o copejar la pilota.

-Dur l'estic elevat a l'altura del maluc,sempre que sigui amb l'intenció de desplaçar-se.

No permeses:

-Aixecar l'estic per sobre del genoll.

-Oposar-se a l'adversari amb el cos o empènyar-li.

-Jugar la bola quan estigui en el sòl.

-Copejar,parar o fer una passada amb el peu.

-Atacar violentment a un adversari.

-Jugar de forma perillosa.

-Copejar intecionadament a un jugador a l'estic:expulsió

-Fer travetes o posar l'estic en les cames de l'adversari:penal

-Ficar una part del cos en l'àrea de porteria

L'expulsió serà de 2' o 5' minuts o definitiva.

'Floorball'

1-Quins antecedents històrics té el floorball?

Fa 2.000 anys aC els grecs practicaven un joc de pilota que semblava un hoquei herba.L'hoquei va anar evolucionant a l'hoquei sala,l'hoquei herba,l'hoquei sobre patins i el més modern:el floorball

2-Quins altres noms pot rebre el floorball?

Es pot dir innebandy,salibandy,mini-hoquei o unihoquei

3-Busca i escriu el reglament del floorball.

Servei inicial:al principi del partit l'àrbitre llança la bola entre entre els dos capitans de l'equip de manera que faci una mena de rebot.

Servei de falta:s'efectua des del lloc on ha tingut lloc la falta.La bola no pot ser dirigida directament a porteria.L'adversari no pot estar a meny de 3 m i no pot fer autopassada.

El penal:és exacutat des d'un punt situat a 7 m i no pot haver-hi porter.La resta de jugadors han de estar fora de la zona de tir.Després del penalt la bola no pot ser jugada.

Servei després de fer gol:els jugadors han de estar en les seves zones respectives i no poden haver-hi passades laterals.Els adversaris es troben a 3m de la bola.

La zona de gol:la defensa està formada pels jugadors fora de la zona.Cap jugador pot entrar a l'àrea.Si això passa l'àrbitre sancionarà amb cop de franc si és un atacant i penal si és defensa.

Defensors:quan la tècnica i la tàctica no es té encara gaire adquirida,es recomana que hi hagi un nombre de jugadors(defenses)que no puguin passar de mig camp.

4-Quins esports coneixes que s'assemblin i en què?

S'assembla a l'hoquei sobre gel en que les regles són bastant semblants.

5-Quines són les tècniques bàsiques,fes-ne una breu descripció?

L'estic s'ha d'agafar amb la mà esquerra en l'extrem superior del mateix mentre la mà dreta se situa en la zona intermedià,buscant la posició més còmode per al jugador.Per facilitar el maneig es recomana al principi mantenir els dits índexs estirats i paral.lels al costat del mànec.Partint aquesta tècnica el jugador es despleçarà arrosegant la bola per davant d'ell.

'Floorball'

He après les tècniques del floorball,les seves regles i alguns tipus d'hoquei que hi ha i l'origen del floorball.A mi no m' ha semblat un esport gaire interesant però crec que és un esport que podriem fer a l'escola.

'Floorball'
'Floorball'

'Floorball'

Webquest elaborada per Òscar Rojals i Raventós

8
Descargar
Enviado por:Conan Edogawa
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar