Economía y Empresa


Estudio de Empresa biofarmacéutica


ZELTIA

'Zeltia'

Presentació de la empresa:

Zeltia és una empresa dedicada al sector químic i farmacèutic.

Va ser fundada el 3 d'agost del 1939, amb un capital social de dos milions cinc mil pessetes, i com a resultat de la escissió del laboratori Miguel Servet de Vigo. Les parts tècniques i administratives d'aquest laboratori s'aproparen al grup de la família Fernández ascendents dels grups familiars que formen part de l'accionariat actual, que va adquirir en aquells temps, aproximadament el noranta per cent de la nova societat.

L'objectiu inicial va ser el d'explotar la flora medicinal del nostre país i els productes opoteràpics, procedents de glàndules d'animals, així com extrets hepàtics. Senyalem, com a dada anecdòtica, que la facturació de l'any 1941, primer exercici de Zeltia S.A., va ascendir a la quantitat d'un milió de pessetes.

En 1949 va participar en la creació d'antibiòtics, i al cap de tres anys va establir aliances de col·laboració amb importants indústries químiques britàniques. D'aquesta associació van néixer tres noves companyies: Zeltia Agrària, ICI Farma i Cooper Zeltia, totes elles localitzades a Porriño, i de l'aliança amb l'alemanya va sorgir Xylazel.

Xylaze : Es dedica a la fabricació de pintures i vernissos especialitzats a protegir la fusta.

Zellnova :Es dedica als productes d'higiene i neteja de la casa.

A Madrid té les fàbriques més importants com ara:

Genomica: Es dedica al camp d'anàlisis genètics d'ADN.

Promax: Especialitzada en productes per a la restauració d'edificis o monuments.

Pharmamar: La mes important del grup, que desenvolupa la seva activitat en el sector de la biofarmacèutica i compte amb filials als Estats Units i Suïssa.

En el funcionament de l'empresa participen :

Jose María Fernández Sousa-Faro President

Catherine Moukheibir Directora de Relacions amb l'Inversor

Pilar de la Huerta Directora de Desenvolupament de Negocis

Sebastián Cuenca Secretari General

María Luisa de Francia Directora Financiera

Fernando López Director de Divisió Immobiliària.

Actualment s'estan fent altres assajos clínics que deurien ser capaces de clarificar a la pròxima dècada quins serien els candidats apropiats per a sotmetre's a programes de garbellat, de la Universitat de Stanford (California, EEUU) i de la Universitat de Leeds, al Regne Unit.

Seguiment del valor de les accions de l'empresa:

Dia

Valor en borsa

22-1-04

5.96

23-1-04

5.92

26-1-04

5.95

27-1-04

5.98

28-1-04

5.68

29-01-04

5.55

30-01-04

5.43

02-02-04

5.50

03-02-04

5.48

04-02-04

5.40

05-02-04

5.45

06-02-04

5.43

L' Ibex 35 en general s'ha mantingut sense cap canvi extraordinari.

L'empresa Zeltia, en canvi al llarg d'aquestes dues setmanes,(del 22 de Gener, al 6 de Febrer) el seu valor en borsa ha anat disminuint poc a poc. Començà amb un 5.93 fins a arribar a un 5.43. Això és degut a que a PharMar, la fàbrica més important de Zeltia, li han denegat els beneficis al 2007. Es per aquesta raó que PharMar ha renunciat a Zeltia, de manera que els accionistes d'aquesta gran empresa han optat per vendre les accions. Una altra causa que ha provocat aquesta disminució, es el fet de que ha presentat un pla de negocis per a l-any 2004, que no ha convencut els accionistes.

Dossier de premsa

La borsa dels EUA investiga Coca-Cola per suposades irregularitats comptables

16/01/04

La Comissió de Borsa i Valors (SEC en anglès) dels Estats Units (EUA) ha obert una investigació a la companyia Coca-Cola, el fabricant de refrescos més important del món, per presumptes irregularitats comptables per inflar ingressos i ocultar problemes en la comercialització de nous productes, segons va reconèixer ahir la multinacional. La investigació parteix de la demanda que va efectuar l'any passat un antic executiu de l'empresa, Mattew Whitley, després d'haver-ne estat acomiadat.
Coca-Cola va explicar ahir que la reclamació civil s'havia resolt al seu moment mitjançant un acord extrajudicial i que cooperaria amb les autoritats reguladores en la investigació. La investigació de la SEC es basa en les al·legacions contingudes en la demanda de l'exexecutiu. La companyia va reconèixer el juny passat que s'havien registrat irregularitats comptables en la gestió de l'empresa. Va afirmar, però, que havia pres mesures contra els empleats que van participar en un pla per encobrir les males vendes de la beguda Frozen Coke, que s'oferia en restaurants de menjar ràpid.
La corporació Lancer, que fabrica màquines dispensadores de begudes, va informar també ahir que havia rebut una ordre similar d'investigació per part de la SEC en relació amb les al·legacions del mateix empleat de Coca-Cola.
Withley va ser acomiadat el març del 2003 dintre d'un procés de reestructuració a Coca Cola, mitjançant el qual es va eliminar el càrrec de gerent de finances de la divisió de begudes concentrades que ocupava.

Wall Street Institute acomiada 60 empleats i tanca 13 oficines a Espanya

22-01-04


Wall Street Institute acomiadarà el 20% de la plantilla, unes 60 persones, per posar fi al pla de reestructuració d'aquest grup d'ensenyament d'anglès després de la crisi desencadenada per la fallida d'Opening. El pla de reestructuració inclou el tancament de 13 centres a tot Espanya (quatre a Catalunya) i la reconversió del seu mètode d'ensenyament, amb la incorporació de classes d'informàtica i un enfocament més dirigit a les empreses que als particulars.
El primer executiu del grup Wall Street, Phillippe Bes, va explicar ahir que el grup va perdre tres milions d'euros (500 milions de pessetes) el 2003, enfront d'uns números vermells de set milions d'Euros l'any anterior. Bes va afirmar que l'empresa presentarà un expedient de regulació d'ocupació per als 60 acomiadaments entre avui i demà. L'expedient se circumscriu només als treballadors dels centres propis del grup, que dóna feina a unes 300 persones. Els empleats de les 32 franquícies de la cadena no es veuran afectats per la mesura.
El grup --propietat de la firma International Educational Provider després de la sortida del capital de Sylvan-- ha obtingut una línia de finançament per fer front als costos del pla de reestructuració i al llançament de nous productes. Bes estima que el volum de facturació arribarà el 2004 als 20 milions d'euros. El 2001, just abans de la crisi del sector --que es va ensorrar arran del tancament d'Opening--, Wall Street facturava uns 70 milions d'euros en les seves 166 acadèmies, que ara han passat a ser-ne 50.

Samsung ofereix a la plantilla una indemnització de 45 dies per any

31/01/04

Samsung va reconèixer ahir davant els sindicats que el tancament de la fàbrica de Palau-solità i Plegamans no és deguda als mals resultats presents o futurs d'aquesta planta sinó a "una decisió estratègica de la companyia", segons fonts sindicals. La direcció de la multinacional coreana --que traslladarà la producció a Eslovàquia-- va concretar la primera oferta del pla social relatiu al tancament: indemnitzacions de 45 dies per any treballat i la contractació d'una empresa de recol.locació per a la plantilla.
Els directius de la multinacional coreana, que es van reunir amb el comitè d'empresa a la Inspecció de Treball de la Generalitat, estudiaran la inclusió dels treballadors contractats per empreses de treball temporal --uns 140, segons fonts sindicals-- i de les empreses subcontractades per Samsung per a la seguretat i el manteniment de la fàbrica. El grup sosté que el tancament és "irrevocable", segons fonts de l'empresa, que va rebutjar en tot moment la petició sindical de buscar una solució que permeti la continuïtat de la fàbrica.
El tancament de la planta catalana afecta 446 treballadors que tenen "poca antiguitat en l'empresa", segons els sindicats, que van plantejar la necessitat de posar en marxa fórmules per compensar els empleats amb menys anys de contracte. El cost total del tancament podria arribar a rondar els 10 milions d'euros (1.664 milions de pessetes), segons fonts pròximes a l'empresa, que se sufragaran amb la venda de la planta i els terrenys circumdants, que sumen 29.700 metres quadrats, informa Efe.

L'Ibex 35 recupera els 8.000 punts al cap de 20 mesos

• Preocupació de l'Eurogrup per la inestabilitat de l'euro, que baixa a 1,237 dòlars

20/01/04
L'Ibex 35 va recuperar ahir el nivell dels 8.000 punts, 20 mesos després de perdre'ls en plena crisi dels mercats financers. L'indicador de la borsa espanyola va acabar la sessió en 8.016 punts, un 0,46% més que divendres. "S'haurà d'esperar a veure què passa en dies vinents per comprovar si la tendència es manté", va comentar Josep Maria Vilar, d'Ahorro Corporación.
Les borses europees es van moure sense la referència de Wall Street al ser festiu als EUA. Els inversors es van centrar en els informes sobre els valors del mercat espanyol per prendre posicions. Les recomanacions de BNP Paribas i UBS sobre Telefónica i les seves filials, van permetre que l'operadora es mogués durant tota la jornada a l'alça. La matriu va guanyar l'1,3%, fins als 12,77 euros, i la filial de mòbils va guanyar l'1,6%, fins als 9,10 euros.
El Banc Central Europeu (BCE) va fixar ahir el canvi oficial de l'euro en 1,2373 dòlars. La divisa europea, que fa poc més d'una setmana s'acostava als 1,30 dòlars, segueix caient des que directius del BCE van anunciar la possibilitat d'intervenir en el mercat per controlar les oscil.lacions de la moneda.
Els ministres de Finances de l'Eurozona (Eurogrup) van expressar ahir preocupació pels moviments excessius del tipus de canvi de l'euro, i van defensar que la moneda única mantingui "el seu valor a mitjà i llarg termini, en línia amb els fonaments econòmics", informa Eliseo Oliveras, des de Brussel.les.

Zeltia cae un 5 por ciento, tras presentar su nuevo plan de negocio

28-01-04

Las acciones de Zeltia cotizaron hoy un 5,02 por ciento a la baja, tras presentar el nuevo plan de negocio de su filial Pharma Mar, que prevé reducir los gastos en un 33 por ciento este año, cerrar las actividades de ventas de la compañía e iniciar la comercialización del medicamento contra el cáncer Yondelis durante 2006.
En la jornada de hoy, los inversores cruzaron operaciones sobre este valor por importe de 26,1 millones de euros y mañana iniciará la negociación en 5,68 euros. El precio más alto al que se ejecutaron órdenes de compra-vente fue de 6,21 euros y el cambio mínimo se fijó en 5,61 euros.
La actualización del plan de negocio de Pharma Mar es consecuencia de la decisión de la Agencia Europea para la Evaluación de Medicamentos (EMEA) de rechazar la comercialización de Yondelis, adoptada en noviembre de 2003.
El plan de negocio se extiende hasta el cierre de 2006, un año más de lo previsto inicialmente, manteniendo hasta la nueva fecha los recursos financieros. Actualmente, Zeltia cuenta con tesorería y liquidez por importe de 100 millones de euros y, antes de que EMEA adoptara su decisión, la empresa esperaba que dichos recursos alcanzaran hasta finales de 2005, partiendo de un gasto medio anual de 63 millones de euros.
Por ello, Pharma Mar reducirá sus gastos en 20 millones de euros este año, lo que supone una disminución del 33 por ciento respecto a 2003, y los estabilizará en 2005 y 2006. Además, abandonará sus actividades comerciales y reducirá tanto el número de colaboraciones externas como los recursos humanos de la empresa, que cuenta actualmente con 215 empleados.
En 2004, la filial reducirá en 8,4 millones (un 37 por ciento) los gastos en I+D, que pasan de 22,7 a 14,3 millones, y rebajará en 8,5 millones (un 57 por ciento) los gastos de operaciones industriales, que alcanzan 6,4 millones, frente a 14,9 presupuestados inicialmente.
Además, recortará en 7,6 millones (un 74 por ciento) los gastos de operaciones comerciales, que disminuyen de 10,3 a 2,7 millones, y en 900.000 euros (un 24 por ciento) los gastos generales, que pasan de 3,7 a 2,8 millones de euros.
Al tiempo, la empresa aumentará los recursos disponibles para el desarrollo clínico y preclínico, incremento que en 2004 se situará en el 38 por ciento, hasta alcanzar los 14,8 millones de euros. En 2005, habrá otro incremento adicional, hasta 17,8 millones de euros.
El objetivo de Pharma Mar es lanzar Yondelis en su primer indicación contra el cáncer durante 2006, para lo que cuenta con los recursos existentes en Zeltia. Además, espera que PM 10450, su candidato líder en ensayo preclínico, comience los ensayos clínicos en un plazo de doce meses.

El presidente de Zeltia dice que Pharma Mar no tendrá beneficios antes de 2007.

28-01-04

El presidente del grupo Zeltia, José María Fernández-Sousa, indicó que la filial Pharma Mar, que presentó hoy su nuevo plan de negocio para los próximos ejercicios, no conseguirá alcanzar beneficios antes de 2007.
Fernández-Sousa indicó, en declaraciones a Europa Press, que el Plan de Negocios de Pharma Mar es "conservador", por lo que expresó su confianza en que permita cumplir a la compañía los objetivos establecidos.
Por lo que respecta a la reducción de recursos humanos de la compañía, acometida para conseguir los ahorros previstos en el plan, precisó que ha afectado principalmente al área comercial y de marketing, debido a la decisión de la Agencia Europea para la Evaluación de Medicamentos (EMEA) de rechazar la comercialización de Yondelis, aunque también ha repercutido en el área industrial, por el cambio de producción natural a sintética.
El presidente de Zeltia expresó su confianza en que la próxima vez que Pharma Mar presente el medicamento Yondelis ante EMEA obtenga la autorización para su comercialización. "La otra vez apostamos por una sola carta, pero ahora iremos con cuatro opciones", añadió.
Así, Pharma Mar cuenta con programas de desarrollo para cada una de las indicaciones de Yondelis, que forman parte del programa de desarrollo conjunto para este medicamento con la compañía norteamericana Johnson & Jonson.
El programa incluye un ensayo en pacientes con sarcoma de tejidos blandos, otro ensayo en pacientes con cáncer de endometrio y otros dos ensayos en pacientes con cáncer de ovario.

Zeltia reducirá un 33 por ciento en 2004 el gasto de Pharma Mar, que abandona su actividad comercial.

28-01-04

La compañía modifica y amplía un año más el plan de negocio de su filial, que prevé lanzar Yondelis en 2006
El grupo Zeltia presentó hoy el nuevo plan de negocio de su filial Pharma Mar, que prevé reducir los gastos en un 33 por ciento este año, cerrar las actividades de ventas de la compañía e iniciar la comercialización del medicamento contra el cáncer Yondelis durante 2006.
La actualización del plan de negocio de Pharma Mar es consecuencia de la decisión de la Agencia Europea para la Evaluación de Medicamentos (EMEA) de rechazar la comercialización de Yondelis, adoptada en noviembre de 2003.
El plan de negocio se extiende hasta el cierre de 2006, un año más de lo previsto inicialmente, manteniendo hasta la nueva fecha los recursos financieros. Actualmente, Zeltia cuenta con tesorería y liquidez por importe de 100 millones de euros y, antes de que EMEA adoptara su decisión, la empresa esperaba que dichos recursos alcanzaran hasta finales de 2005, partiendo de un gasto medio anual de 63 millones de euros.
Por ello, Pharma Mar reducirá sus gastos en 20 millones de euros este año, lo que supone una disminución del 33 por ciento respecto a 2003, y los estabilizará en 2005 y 2006. Además, abandonará sus actividades comerciales y reducirá tanto el número de colaboraciones externas como los recursos humanos de la empresa, que cuenta actualmente con 215 empleados.
En 2004, la filial reducirá en 8,4 millones (un 37 por ciento) los gastos en I+D, que pasan de 22,7 a 14,3 millones, y rebajará en 8,5 millones (un 57 por ciento) los gastos de operaciones industriales, que alcanzan 6,4 millones, frente a 14,9 presupuestados inicialmente.
Además, recortará en 7,6 millones (un 74 por ciento) los gastos de operaciones comerciales, que disminuyen de 10,3 a 2,7 millones, y en 900.000 euros (un 24 por ciento) los gastos generales, que pasan de 3,7 a 2,8 millones de euros.
Al tiempo, la empresa aumentará los recursos disponibles para el desarrollo clínico y preclínico, incremento que en 2004 se situará en el 38 por ciento, hasta alcanzar los 14,8 millones de euros. En 2005, habrá otro incremento adicional, hasta 17,8 millones de euros.
El objetivo de Pharma Mar es lanzar Yondelis en su primer indicación contra el cáncer durante 2006, para lo que cuenta con los recursos existentes en Zeltia. Además, espera que PM 10450, su candidato líder en ensayo preclínico, comience los ensayos clínicos en un plazo de doce meses.
El presidente de Zeltia, José María Fernández-Sousa, afirmó que el objetivo del plan de negocio es utilizar los recursos existentes de Pharma Mar para promover el desarrollo de los fármacos candidatos más avanzados, con las miras puestas en lanzar un producto al mercado tan pronto como sea posible y llevar a la empresa a una situación de beneficios.
"La estrategia de Pharma Mar de desarrollar y comercializar fármacos innovadores contra el cáncer de origen marino permanece inalterada, y mantenemos nuestra convicción de que tiene el potencial de convertirse en una de las principales compañías biofarmacéuticas dedicadas a la lucha contra el cáncer", añadió.

Bibliografia:

La informació, gràcies a la qual he pogut realitzar aquest treball sobre la borsa, en el meu cas, el valor en borsa de l'empresa Zeltia, ha sigut extreta de les següents pagines web:

www.google.com

www.zeltia.com

www.elperiodico.com

www.altavista.com

www.labolsa.com

Conclusió:

Abans de fer aquest treball no sabia res del que és la borsa. Creia que era una cosa que quan tu volies compraves i quan et venia de gust venies, però m'he adonat de que no només és això sinó que has de saber quan vendre i quan comprar ja que la teva empresa és molt important. Ara ja sé el que pensen els accionistes quan la seva empresa puja, o baixa, ja que cada dia, quan veia que Zeltia anava baixant em deprimia un mica. Per sort de moment no sóc jo la que m'encarrego de comprar i vendre accions per a aquesta empresa.
Descargar
Enviado por:Irene
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar