Deporte, Educación Física, Juegos y Animación


L'esquí


Treball sobre l'esquí

1. Què és l'esquí?

Esport i tècnica consistent a lliscar sobre superfícies cobertes de neu amb els peus acoblats a unes taules llargues i estretes, anomenades esquís, que distribueixen el pes de l'esquiador sobre un àrea major, a més d'evitar que s'enfonsi en la neu.

2. Explica breument almenys 5 activitats esportives diferents que es puguin realitzar a la neu.

Snowboard: Vas lligat amb els dos peus amb una taula i pot fer descensos i half-pipe.

Esquí de Muntanya: Consisteix anar a esquiar a zona de muntanya i fer petits descensos.

Les Raquetes per caminar: Per caminar per la neu sol o acompanya't, per si et quedes aïllat.

Esquí de Minusvàlids: Els minusvàlids van assentats amb una cadira i uns ferros sobre dos esquís. Poden fer descensos.

Esquí de Travessia: S'ha d'estar ben preparat perquè són rutes molt llargues. Depèn de com vulguis pots anar acompanyat o sol.

3. Explica quin és el material necessari per a poder practicar l'esquí. Acompanya-ho de dibuixos o fotografies. S'han d'explicar almenys 8 elements o materials diferents.

Anorac:

És una de les peces més importants a l'hora de practicar l'Esquí, ha de ser lleuger, però protegir del fred, a més és molt important que sigui ajustable en la cintura, punys i coll, deu permetre moure'ns fàcilment. Els materials del anorac són menys importants però hem de fixar-nos quin comportament té l'aigua, ja que és molt pesat que s'escorri, és millor que l'escupi.

Pantalons:

No són recomanables els pantalons elàstics, ja que es xopen, ja es que a les noies els agraden perquè marquen cos, però si neva o simplement tens una caiguda el fred et cala i deus parar.

Mono d'esquí:

És una peça que va a gustos, sincerament, jo la trobada més còmoda quan fa fred i incomoda quan fa calor. Com no hi ha molts models, la recomanació és un econòmic, i si a la llarga t'agrada ja pots llençar de billeter.

Guants:

No cal escatimar en comprar-se uns bons guants, que siguin impermeables per fora (goterex o Neopré) i càlids per dintre, així com deuen ser llargs perquè no t'entra neu dintre.

Gorro:

Un altre element molt important el dia que fa fred y vent, es recomanable que sigui impermeable per fora (els de llana es mullen i se et gela el cap), i càlids per dintre. Un altre detall important és que seria interessant que cobrís completament les orelles.

Mitjons: Els mitjons són una cosa que depèn de la persona, això si no són recomanables els molt gruixuts, ja que fan suar els peus i és contraproduent. Els més usats són els mixts llana-poliester, així com els de seda. Igual que els mitjons normals és bé que tinguin reforços perquè no es deformin.

Braga: Aquest és altre element com el capell, que solo usarem en dies de fred, però val la pena tenir-lo per si de cas. Oblidar-vos de les bragues de folro polar, passa el vent i es xopen, deveu anar a una casa d'accessoris de moto i comprar-vos uneixi de neopré per a moto (no val més de 3.000 ptes. 18 euros) que ja veureu com va de bé.

Cremes: És important protegir les parts del cos que estan exposades al sol i al fred. Les proteccions solars habituals van del 15 al 24. També és aconsellable utilitzar crema labial, per a evitar que els llavis es tallin.

Ulleres: Aquest és un element imprescindible per a anar a esquiar, hi ha tres tipus d'ulleres: les de sol normals, les ventisques i les d'esquí de fons. Jo particularment recoman-ho aquestes últimes, ja que tenen la grandària d'unes de sol normals però et protegeixen del vent lateral. Les ventisques són incomodes i et fan suar i les de sol normals no protegeixen eficaçment ni del sol ni del vent.

Material d'Esquí Alpí:

Esquís: Els Esquís són un element essencial ja no per a practicar el nostre esport, sinó per a gaudir d'ell. Existeixen diversos tipus de esquís: Durs: Menys maniobrables i més ràpids.

Flexibles: Amb gran facilitat per a efectuar girs però menys estables a alta velocitat Mixts: Són els recomanables per a iniciar-se i/o efectuar un esquí d'oci.

Carving: Aquests són la panacea, giren com el millor i corren gairebé tant com els millors, per al meu entendre el futur té un nom: carving.

Fixacions: La fixació és un de les peces més importants per a la pràctica de l'esquí, és necessari dur-les sempre bé greixades, degut que si caiem deuen deixar-se anar amb facilitat per a evitar lesions. Quan acaba la temporada és millor netejar-les i posa'l-se una mica de vaselina perquè no s'oxidin.

Botes: La nostra comoditat i aguant té molt a veure amb les botes que tinguem, és com amb les sabates, no per més bonics són més còmodes, és millor tenir unes botes lletges i passades de moda que ens siguin còmodes que unes performance que no podem esquiar més d'un parell d'hores seguit perquè ens estrenyen, molesten,...

Bastons: Els Bastons en l'esquí d'oci serveixen senzillament llaura aguantar-te en les cues dels remuntis, en l'esquí avançat ja són més importants. Amb això vull dir que els pals només han de complir dues condicions, que ens arribin pel colze i que no siguin molt pesats.

4. Explica com és la tècnica fonamental per a realitzar l'esquí alpí, segons el nivell de l'esquiador.

Des de principis del segle, austríacs, suïssos i francesos, han competit per liderar aquesta cuestió. Actualment la tècnica ensenyada vària lleugerament segons els països i els escoles. Totes elles coincideixen en el fonamental. En la iniciació és parteix de la correcta situació sobre els esquís i de la posició de tascó per controlar la velocitat i realitzar viratges, per desprès evolucionar perfeccionant l´equilibri i la precisió de els moviments cap un esquí en paral·lel capaç de descendre amb seguretat, eficàcia i rapidesa adaptant-se qualsevol tipus de pista.

5. De les qualitats físiques que hem estudiat aquest any (força i resistència) digues quin tipus de força i de resistència treballaríem en la modalitat d'esquí alpí i en la modalitat d'esquí de fons. Raona la teva resposta.

Esquí Alpí: Es fa servir Resistència Aeròbica i Força explosiva. Perquè has de fer el salt o el descens en el menor temps possible i poses la força al màxim possible però no passant de les pulsacions normals per no passar-se a zona de canvi i els músculs reben l'oxigen suficient perquè no es fa una esforç molt gran.

Esquí de Fons: Es fa servir Resistència Anaeròbia i Força-resistència. Perquè s'està treballant bastant temps sense parar els músculs del cos i fent repetits moviments molt ràpid.
Descargar
Enviado por:Pat2
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar