Deporte, Educación Física, Juegos y Animación


Esport com a activitat quotidiana

Educació Física

Esport com a activitat quotidiana

04/03/2011 • És vàlid l’esport com a activitat quotidiana al s.XXI?

L’esport és molt important per mantenir el nostre cos sa, així que encara que en aquest segle la vida de la gent siga molt estresada i no tinguem temps, és important buscar un una hora lliure al dia per dedicar-la a fer esport. L’exercici físic millora la nostra funció mental, l’autonomia, la memoria, la rapidesa, la imatge corporal i la sensació de benestar, també ens ajuda a combatre l’estrès i incrementa el nostre optimiste i flexibilitat mental. La realització d’activitats esportives té una gran importancia pel desenvolupament físic, psíquic i social i té una gran influencia en la prevenció de moltes malalties com l’obesitat, la hipertensió i la diabetes.

La majoria de les persones poden beneficiar-se de realizar activitat física de forma regular. És freqüent que la gent pensi que fa prou exercici en el treball. Molts pensen que són massa vells per començar, uns altres que la seva forma física ja es massa dolenta per intentar recuperar-la. En l’actualitat pareix a la fi existir evidències suficients que aprobin que aquells que portin una vida físicament activa poden obtenir una llarga llista de beneficis per la salut:

 • Disminueix el risc de mortalitat per malalties cardiovasculars en general i en especial de mortalitat per cardiopatia isquèmica en grau similar al d'altres factors de risc com el tabaquisme.
 • Prevé i / o retarda el desenvolupament d'hipertensió arterial, i disminueix els valors de tensió arterial en hipertensos.
 • Millora el perfil dels lípids en sang (redueix els triglicèrids i augmenta el colesterol HDL).
 • Millora la regulació de la glucèmia i disminueix el risc de patir diabetis no insulino dependent.
 • Millora la digestió i la regularitat del ritme intestinal.
 • Disminueix el risc de patir certs tipus de càncer, com el de còlon, un dels més freqüents i sobre el qual pel que sembla hi ha més evidència.
 • Incrementa la utilització del greix corporal i millora el control del pes. Ajuda a mantenir i millorar la força i la resistència muscular, incrementant la capacitat funcional per realitzar altres activitats físiques de la vida diària.
 • Ajuda a mantenir i millorar la força i la resistència muscular, incrementant la capacitat funcional per realitzar altres activitats físiques de la vida diària. Ajuda a mantenir l'estructura i funció de les articulacions. L'activitat física d'intensitat moderada, com la recomanada per tal d'obtenir beneficis per a la salut, no produeix dany articular i per contra pot ser beneficiosa per l'artrosi.
 • L'activitat física i de forma especial aquella en què se suporta pes, és essencial per al desenvolupament normal de l'os durant la infància i per assolir i mantenir el pic de massa òssia en adults joves.
 • Ajuda a conciliar i millorar la qualitat del son. Millora la imatge personal i permet compartir una activitat amb la família i amics. Ajuda a alliberar tensions i millora el maneig de l'estrès.
 • Ajuda a combatre i millorar els símptomes de l'ansietat i la depressió, i augmenta l'entusiasme i l'optimisme.
 • Ajuda a establir uns hàbits de vida cardiosaludables en els nens i combatre els factors (obesitat, hipertensió, hipercolesterolèmia, etc.) Que afavoreixen el desenvolupament de malalties cardiovasculars en l'edat adulta.

Són més què suficients aquestes característiques per tenir l’esport en conta en la nostra vida quotidiana.
Descargar
Enviado por:El remitente no desea revelar su nombre
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar