Turismo, Hostelería, Gastronomía y Restauración


Els Parcs Temàtics


ELS PARCS TEMÀTICS

Varem prendre la decisió de fer l´anàlisi turística sobre Universal´s Port Aventura degut a l´importancia actual d´aquests com a recurs turístic, oferta complementària i fins i tot com a tipus de turisme, ja que la OMT (Organització Mundial del Turisme) preveu que en els anys vinents una de les modalitats turístiques que sofrirà un desenvolupament més gran es el nou turisme de parcs temàtics. Parcs temàtics com a modalitat turística, com a motivació del viatje i com a lloc diferenciador d´una zona.

Podem definir un parc temàtic com a un lloc amb un clar objectiu; diversió i evasió per al visitant.

Un parc temátic es un parc amb atraccions que es complementen les unes amb les altres, amb una temàtica definida i un nexe d´unió en tot el parc, disposant d´importants recursos tecnològics aplicats a l´experimentació de noves i arriscades sensacions...

A part de l´identitat temàtica que els caracteritza, en els parcs temàtics hi ha sempre uns alts nivells de qualitat, neteja, atenció al client... i, com no, seguretat. Segons estudis fets per Disneyland Paris (França), el 98% dels visitants expressen un nivell molt alt de satisfacció després de la visita.

Els parcs temàtics requereixen grans inversions, les quals repercuteixen en una alta rentabilitat (en la gran majoria dels casos), ja que cada vegada es més elevada la tendencia de la societat al consum d´activitats recreatives. per tot aixó, les grans companyies financieres, que res tenen a veure amb el sector d´oci-temps lliure, es senten atretes per aquest potencial de consum.

Per exemple, el parc Disneyland Paris rep anualment entre 11 i 12 milions de visitants i es proclama com al parc més gran d´Europa, mentres que Universal´s Port Aventura atreu a més de 4 milions.

El negoci dels parcs temàtics es una activitat creixent a Espanya degut al seu gran atractiu. A més de Universal´s Port Aventura (que fou el primer parc temàtic al nostre pais) trobem Isla Mágica (Sevilla) i multitut de projectes com el de la Warner Bros. a Madrid, Terra mïtica a Alacant i Velocidad y Motor a Jerez de la Frontera.

Un parc temàtic té nombroses repercusions en el seu lloc d´ubicació, amb un creixement considerable de l´activitat turística, del treball, del nivell econòmic, etc... És el cas del parc Warner a Madrid, que potenciarà una de les zones més deprimides de l´entorn de la capital: San Martín de la Vega.

Però malgrat tot un parc temàtic no és un negoci 100% segur, ja que hi ha agut parcs amb dificultats econòmiques com Disneyland Paris en els seus inicis, i fins i tot la clausura dels parcs Disney Amèrica als EUA.

Quan parlem de parcs temàtics , parlem d´un territori fictici que evoca un altre amb unes característiques determinades que fins i tot arriben a superar en ocasions la realitat. es crea una veritable ciutat independent amb els seus equipaments d´aigua, llum, canalitzacions, depuradores, accesos, neteja, sanejament, infermeria... i un gran flux de visitants a qui atendre controlar cada dia.

El esquema propi d´aquests tipus de parcs recreatius és un esquema circular: el visitant entrarà i sortirà sempre pel mateix lloc, visitant al llarg del recorregut totes les atraccions, activitats i espectacles de manera ordenada i correlativa.

Ja per acabar, dir que Universal´s Port Aventura ha suposat un fenómen dinamitzador turística i econòmicament de la zona de la Costa Daurada, creant 4500 noves places hoteleres de categories superiors a la oferta ja existent abans de l´inaguració del parc. S´han creat també fluxos de visitants procedents de la resta d´Espanya que habitualment no visitaven la Costa Daurada, s´han creat al voltant de 4000 llocs de treball directes i una revitalització de la zona... La Costa Daurada era abans sol, platja i diversió... ara és sol, platja i Universal´s Port Aventura.

UNIVERSAL'S PORT AVENTURA: INTRODUCCIÓ

Universal's Port Aventura és el primer parc temàtic d' Espanya.

Els parcs recreatius en general suposen unes inversions molt elevades, que alhora es tradueixen en una elevada rendibilitat.

Faciliten l'oci dels turistes i dels propis habitants i poden constituir un element diferenciador de la zona turística. Encara que poc a poc, la seva clientela s'està ampliant cada cop més, en el cas d' Universal's Port Aventura no només trobem tarragonins i en extensió catalans, són molts turistes estatals de zones properes com Castelló, València i Aragó que visiten Port Aventura, a més dels turistes estrangers que visiten la Costa Daurada i fins i tot la Costa Brava, que suposen al voltant d'uns 10 milions de persones. Universal's Port Aventura ha estat dissenyat per ser un parc d'abast regional, no d'interès turístic el parc forma par de l'oferta complementària de la zona.

Els percentatges són: 12% de Tarragona, 40% de la resta de Catalunya, 28% de la resta d'Espanya i el 20% restant estrangers.

Des de que Universal's ha entrat a Port Aventura, la seva influència s' ha deixat notar amb petites pinzellades, en primer lloc ha incorporat un nou personatge: la seva mascota, "el pájaro loco", un simpàtic ocell que es passeja per les àrees del parc amb la seva companya Winnie.

Des de l'entrada de Universal a l'accionariat de Port Aventura, la societat americana s'ha convertir en la primera operadora del Parc. El repartiment ha quedat de la següent manera:

La Caixa: 43.01%

Universal Studios: 37%

Anheurser Busch: 19,99%

La inversió total inicial fou de 48.000 milions de pessetes, en un espai de 115 hectàrees.

FASES D'AMPLIACIÓ

Es pretén ampliar el parc en dues fases inicials:

La primera fase aniria del 1999-2003, amb una inversió de 70.000 milions de pessetes. noves atraccions, tres hotels temàtics, i uns 1500 llocs de treball directes. I una segona fase que aniria del 2003-2013, amb una inversió de 180.000 milions i un nou parc temàtic d' Universal's, set hotels, dos càmpings de golf, una zona comercial i lúdica, una zona residencial de xalets i 18.500 llocs treball directes.

El futur d' Universal a Tarragona serà molt semblant al que la companyia té a Orlando.

Port Aventura té una extensió total de 1.150.000M2, dividida en cinc ambients temàtics diferents: la Mediterrània, la Xina, la Polinèsia, el Far West i Mèxic. A cadascun dels quals s' intenta reproduir el més fidelment possible la realitat d' aquestes zones, l' ambient, el paisatge, l'arquitectura, el folklore...

La seva oferta és amplíssima i permet assegurar la diversió com a mínim durant un dia. Des de les seves atraccions més atrevides fins a les dedicades als nens, sense oblidar la varietat dels seus espectacles.

A la llarga Port Aventura obrirà les seves portes durant tot l' any.

CLIMA I VEGETACIÓ

La vegetació de la zona és típicament mediterrània. El clima es caracteritza per unes temperatures suaus tot l'any que oscil-len entre els 7 i 10 graus a l'hivern i entre els 20 i 26 graus a l'estiu tenint en compte el contrast entre les zones més properes al litoral i les de muntanya, on la temperatura mitja global baixa entre dos i quatre graus.

OFERTA COMPLEMENTÀRIA.

Al marc de la costa daurada es poden practicar una gran varietat d'esports nautics, entre d'altres: la vela, el catamarà, etc... A més tambè es poden practicar activitats d'oci com ara la pesca, la caça, itineraris per fer excursions, barranquisme, escalada, etc...

Tambè es pot practicar el shoping ja que als centres de les poblacions hi han infinitat d'illes de vianants plenes de botigues de tota mena.

Per la nit tampoc hi ha temps per aborrirse, ja que a Salou, Cambrils, Vila-Seca, i sobretot a la Pineda hi han molts bars i discoteques, a més de les típiques terrasses que s'extenen al llarg de tot el passeig maritim d'aquestes poblacions.

Durant l'època estival, es fan moltes festes populars per donar a coneixer la cultura catalana al gran nombre de turistes que rebem, i es en aquestes festes on surten els gegants, els capgrossos, el bestiari etc... i tambè es fan correfocs i els típics castells humans, a més de ballar les sardanes, i per la nit, amb el soroll de les ones es fan les típiques cantades d'havaneres a la platja.

GASTRONOMIA.

Entre d'altres, els plats típics d'aquesta zona de la costa daurada són: els calçots de Valls, el xató, el conill amb mandonguilles de bacallà, i en general tota la cuina marinera.

L'OFERTA HOTELERA

Con es veu a la gràfica es concentra sobretot a Salou, amb un 69.3%, on hi ha més de la meitat d'hotels, seguit de Cambrils amb un 24% i desprès la Pineda amb un 6.6%.

ACCESSOS.

Port Aventura està situat entre mar i muntanya, i es per això, que la forma d'arrivar pot ser molt variada:

AMB COTXE...

Es pot arribar al Parc per la Autopista A-7 (La Jonquera-València), sortida 35 directa a Universal's Universal's Port Aventura. De Barcelona al Parc et trobaràs 3 peatges amb un cost per viatge al voltant de les 1000 Pts.

Per carretera nacional, pots anar-hi per la N-340 (Barcelona-València), N-420 (Tarragona-Terol) i per la N-240 (Tarragona-Lleida)

AMB AVIÓ...

L'aeroport de Reus és el més proper, a uns 10 minuts en cotxe. Altres aeroports son el de Barcelona, a 110 Km., i el de Girona a 2 hores del parc.

AMB TREN...

Universal's Universal's Port Aventura es accessible des de qualsevol punt de la geografia espanyola connectat amb la xarxa de RENFE: el parc té la seva pròpia estació de tren amb connexió directa i gratuïta pels usuaris.

AMB AUTOBÚS..

- Hi ha serveis regulars, tant cap a Universal's Port Aventura com cap a Salou o Vilaseca des de les principals poblacions d'Espanya.

ENTRADES

L'entrada a Universal's Port Aventura inclou durant la teva visita totes les atraccions i espectacles del Parc tantes vegades com vulguis!

Existeix la possibilitat pels visitants que així ho desitgin d'abandonar el Parc i tornar a entrar al mateix dia, només mostrant l'entrada i un segell especial que se li posarà a la mà sense cap mena de càrrec extra. Això si, el Pàrking s'haurà de tornar a pagar!

ADULTS (de 13 a 59 anys)

JUNIOR (de 5 a 10anys)

SENIOR (+ de 60 anys)

entrada 1 dia

4.300 Ptes.

3.200 Ptes.

entrada 2 dies consecutius

6.300 Ptes.

4.900 Ptes.

entrada 3 dies a escollir

8.200 Ptes.

6.400 Ptes.

entrada nocturna (del 19/06 - 12/09)

3.300 Ptes.

2.000 Ptes.

Els nens entre 0 i 4 anys tenen accés lliure -gratuït- al Parc-

Hi ha preus especials per a grups, gent gran, empreses i escoles -

Les entrades a Universal's Port Aventura es poden comprar a les taquilles del Parc i per Servicaixa -

HORARIS

El Parc obre les seves portes el 17 de març i tanca el dia 1 de novembre

DEL 17 DE MARÇ AL 18 DE JUNY

de les 10.00h a les 20.00h.

DEL 19 DE JUNY AL 12 DE SETEMBRE

de les 10.00h a les 24.00h

DEL 13 DE SETEMBRE AL 1 DE NOVEMBRE

de les 10.00h a les 20.00h

VISITANTS DE PORT AVENTURA. 1998

Tarragonins: 12% Estrangers: 20%

Catalans: 40%

Espanyols: 28%

FACTORS PELS QUALS ES VA TRIAR VILASECA-SALOU COM A

UBICACIÓ DEL PRIMER PARC TEMÀTIC D'ESPANYA..

El turisme no es distribueix a l'espai de manera homogènia o aleatòria, sinó que pel contrari, la seva localització és de caràcter puntual o zonal, i respon a una sèrie de factors.

En primer lloc s'han d'analitzar els models de desenvolupament turístic basats en nuclis o zones ja existents, i intentar explicar el seu desenvolupament en funció dels factors de localització.

En segon lloc, la identificació de llocs o regions aptes per un desenvolupament turístic potencial. Aquesta via d'estudi té com a objectiu fonamental valorar la viabilitat d'un determinat lloc pel desenvolupament turístic. La selecció d'una localització òptima per un determinat projecte turístic o l'avaluació a nivell global d'una regió, CCAA, nació o comarca és la base d'un bon desenvolupament turístic.

A l'hora de triar un lloc per condicionar-la com a una àrea turística s'han de tenir molt en compte els següents factors: les condicions naturals, les infrastructures, les condicions socio-econòmiques, els equipaments turístics i els equipaments culturals i d'oci. En el cas de Universal's Port Aventura tots aquests factors compleixen els requisits necessaris:

El bon temps i la qualitat de les platges que l'envolten són òptimes. Les temperatures oscil·len entre els 7 i 10 graus de l'hivern i els 20 i 26 a l'estiu, tenint en compte el contrast entre les zones properes al litoral i les de muntanya, on la temperatura mitja global baixa de dos a quatre graus. A més amés, les pluges i el vent no són un impediment pel qual sigui incòmoda l'estança.

La Costa Daurada té una ventall molt ampli d'hotels i allotjaments turístics en general, Salou, Tarragona i Cambrils són les zones que compten amb un nombre més elevat (veure l'apartat corresponent a l'oferta d'allotjament).

Per un altra banda l'accessibilitat és a l'abast de tothom, ja sigui per carreta, tren o avió, fins i tot per mar.

Les condicions socio-econòmiques també han resultat molt esperançadores ja que no només la zona en particular del tarragonès sinó la comunitat autònoma a la que pertany han gaudit i han facilitat la ubicació del parc temàtic. Com a resultat hi hagut un "boom" de projectes de parcs temàtics, a més de la reconversió dels parcs d'atraccions urbans. Totes les comunitats autònomes i ajuntaments han iniciat una carrera per aconseguir col·locar en el seu territori un parc temàtic.

La Costa Daurada ja és per sí sola un reclam pel turista: sol i platja, a més hem d'afegir-hi l'oferta d'oci i cultura que proposa. Salou com a turisme de sol i platja i diversió; Cambrils dedicat a un turisme més familiar destí de molts aragonesos per la seva proximitat. I Tarragona amb una oferta cultural amplíssima. La disponibilitat i la utilització de recursos ja existents o potencials als municipis limítrofes fa que Universal´s Port Aventura es complementi amb el que ja existeix o bé amb el que existirà més endavant.

En definitiva, per què Universal's Port Aventura es va ubicar a la Costa Daurada? La raó principal és que Vilaseca-Salou és una zona turísitica de gran rellevància i que no ha esgotat la seva capacitat de càrrega.

Port Aventura no es va ubicar a Vilaseca-Salou de manera aleatòria. El turisme es distribueix a l'espai de manera puntual i zonal i respon a una sèrie de factors.

En primer lloc s'han analitzar els models de desenvolupament turístic basats en nuclis o zones ja existents, com per exemple el cas d'Orlando.

A l'hora de triar un lloc per condicionar-lo com una àrea turística s'han de tenir molt en compte uns factors com:

- LES CONDICIONS NATURALS

- LES INFRAESTRUCTURES

- LES CONDICIONS SOCIO-ECONÒMIQUES

- ELS EQUIPAMENTS TURÍSTICS

- ELS EQUIPAMENTS CULTURALS I D'OCI

I Port Aventura reuneix tots aquest requisits: el bons temps i la la qualitat de les platges són òptimes, les pluges i el vent no són un impediment pel qual sigui incòmoda l'estança.

Per una altra banda la Costa Daurada té un ventall molt ampli d'hotels i allotjaments turístics en general, Salou, Tarragona i Cambrils són lees zones que compten amb un nombre més elevat.

També l'accessibilitat és a l'abast de tothom, ja sigui per carretera, avió, tren, i fins i tot per mar.

Les condicions socio-econòmiques també han resultat molt esperançadores ja que s'han donat moltes facilitats per la ubicació del parc. I el seu èxit ha provocat que moltes comunitats autònomes i ajuntaments tinguin projectes per construir parcs i per remodelar parcs d'atraccions urbans.

De tota manera, la Costa Daurada ja és per sí sola un reclam pel turista i port Aventura actua com un complement del turisme de sol i platja, al que hi ha que afegir l'oferta d'oci i cultura que proposa.

A Salou hi destaca el turisme de sol i platja.

Cambrils dedicat a un turisme més familiar destí de molts aragonesos per la seva proximitat.

i Tarragona amb una oferta cultural amplíssima.

La disponibilitat i la utilització de recursos ja existents o potenciar els municipis limítrofes fa que Universal's Port Aventura es complementi amb el que ja existeix o bé amb el que existirà més endavant.

En definitiva, Port Aventura està situat a una zona turística de gran rellevància i que no ha esgotat la seva capacitat de càrrega.

GUIA PRÀCTICA

UNIVERSAL'S PORT AVENTURA

LA MEDITERRANIA

- La reproducció del poble de Cadaqués serveix d'entrada i alhora de sortida

del parc Universal's Port Aventura. Aquest petit poble de pescadors amb carrers de pedra que duen a la Plaça Major, centre neuràlgic de la vila, et rebrà amb música popular i ambientació típicament mediterrània.

Des d'aquí pots anar a les altres àrees temàtiques fent servir el tren de vapor a L'estació del Nord, que recorre tot el parc fins al Far West; i amb vaixell des del Port de la Drassana s'arriba al Port Waitan de la Xina.

Al projecte inicial, aquesta àrea rebia el nom de Catalonia, però per raons de marketing i pensant en el turisme nacional, es va decidir canviar pel de Mediterrània, una denominació més genèrica i oberta.

ATRACCIONS

- PORT DE LA DRASSANA

- ESTACIÓ DEL NORD

(a ambdues atraccions els nens hauran d'anar acompanyats)

ESPECTACLES

- FIESTAVENTURA (nou 1999): Espectacle nocturn al llac de la Mediterrània amb una fascinant exhibició de grans elements flotants, estels, motos aquàtiques, efectes pirotècnics i foc, canons de llum i colors canviats, a més d'una banda sonora espectacular... Tot de la mà de Universal (únic espectacle a les 22.00h des d'el 19/06 al 12/09, i la resta dels caps de setmana)

ANIMACIÓ ALS CARRERS: Els habitants del poble et rebran i t' acomiadaran d'una manera molt especial.

RESTAURANTS

RACÓ DE MAR -amb servei a taula- (cuina marinera catalana):

Lloc on podràs gaudir de la millor cuina catalana i tradicional

LA FLECA DEL MOLL -autoservei- (entrepans, pastes...):

Antigues receptes de pastisseria elaborades a forn tradicional

- EL PÒSIT DEL MOLL -tapes i aperitius-: Tasta els famosos "pica-pica" dels pescadors

CUCURUTXO -gelateria-: Tasta els millors gelats i la més deliciosa orxata

ANAR DE COMPRES PER LA MEDITERRÀNIA

UNIVERSAL STUDIOS (nou 1999): Hi trobaràs articles exclusius de les produccions cinematogràfiques dels estudis Universal

FOTOIL·LUSION (nou 1999): Aquí podràs fer-te una foto a l'escenari que tu vulguis, amb els personatges dels teus somnis

RECORDS D' UNIVERSAL'S PORT AVENTURA: Roba, complements, regals... emportat el que vulguis de la teva visita al parc

ELS ARCS: Una àmplia oferta de la més típica artesania dels 5 continents

LA POLYNESIA

Viatja a les illes Fidji, Tahití, Hawai, Samoa... Una autèntica reproducció del exotisme d'aquest paratges de l'època colonial: vegetació frondosa, restes de naufragis, cascades...

ATRACCIONS

TUTUKI SPLASH: Un viatge increïble amb barca per la vessant d'un volcà en erupció! -alçada mínima 1.40m. Entre 1.20m i 1.40m acompanyats d'un adult-

Consell: Emporta´t una capelina! (atracció d'aigua)

TAMI-TAMI: Muntanya russa pels més petits

CANOES: Viatge en canoa per llacs i canals. Atracció infantil.

KON-TIKI WAVE: La clàssica atracció del "vaixell víking"

LOCO-LOCO TIKI: Carrousel infantil d'ambientació tropical

WAIKIKI: Gronxadors exòtics per als nens

- A causa de problemes tècnics, l'atracció EL TIFÓ ha estat eliminada.

Per l'any 2.000: S'instal·larà un simulador. L'atracció simularà un viatge virtual en submarí. Actualment s'estan fent les excavacions i moviments de terra necessaris.

ESPECTACLES

MAKAMANU BIRD SHOW: Espectacle d'aus exòtiques

POLYNESIAN SHOW: Autèntics indígenes polinesis et mostraran les danses ancestrals, les cançons i costums d'aquestes terres

PAREO SHOW: Aprèn a posar-te el mític pareo amb una exhibició de folcklore polinesi al Restaurant Bora-Bora

MERS DU SUD: Segueix les aventures del pirata Morgan en la seva recerca de sirenes

MAKAMANU GARDEN: Coneixi les aus més exòtiques

RESTAURANTS

BORA BORA -autoservei-: Fruites, amanides, especialitats a la brasa... en un marc incomparable amb música polinèsia en directe

CAPTAIN´S REFUGE: Tapes i sucs en un petit racó salvatge

ANAR DE COMPRES PER LA POLYNESIA

MERS DU SUD: Productes dels Mars del Sud

LA XINA

És la reproducció del país oriental, dividida en dues parts per la Gran Muralla Xinesa, representant l'autentica Xim-pang en l'època imperial. La Xina allotja l'atracció més característica del parc: el Dragon Khan, amb una inversió de 1.000 milions de pessetes.

ATRACCIONS

WAITAN PORT: Port imperial des d'on podràs traslladar-te a la Mediterrània

FUMANCHÚ: Clàssic carrusel per a adults

TEA CUPS: Tasses gegants que volten sense parar... no recomanades als estómacs sensibles!

COBRA IMPERIAL: Petita muntanya russa per a nens d'inspiració oriental

ÀREA INFANTIL: Dracs, estels i globus per als més petits

DRAGON KHAN: Atracció estrella del parc. L'única muntanya russa del mon amb 8 loopings i un descens a 110 Km/h amb un minut de durada, a una alçada màxima de 45 metres. -alçada mínima de 1.40m-

ESPECTACLES

TEMPLE MÀGIC JING-CHOU: Descobreixi l'espectacle de llum negre i la màgia i il·lusions orientals d'una manera visual-musical

EL GRAN TEATRE IMPERIAL (nou 1999): La tropa de Pequin amb l'espectacle "El Sol de Oriente" li mostrarà els millors acròbates xinesos

LA PERLA DEL DRAC: Espectacle infantil de titelles on els hi explicaran històries fantàstiques

SUN PAO "EL CUENTACUENTOS": Els més petits gaudiran sent els protagonistes d'un conte

RESTAURANTS

CANTÓN -autoservei-: Menjar xinès

SICHUAN -autoservei-: Plats combinats i amanides al peu de la Muralla Xinesa

XIM PANG -autoservei-: Delícies xineses a la vora del Riu Groc

ANAR DE COMPRES PER LA XINA

LOTUS PALACE: Artesania i teixits d'Orient

AVENTURA ORIENTAL: Una altra oportunitat d'emportar-te un record de la teva visita

MÈXIC

Descobreix la cultura Maya i l'època colonial del segle XVIII, les antigues mines d'argent, la música, el menjar i les tradicions.

ATRACCIONS

EL DIABLO - TREN DE LA MINA: Endinsa´t en tren a una antiga mina d'argent on tot tremola. -alçada mínima 1.10m-

SERPIENTE EMPLUMADA: Voltes i més voltes en una atracció aparentment inofensiva!. -alçada mínima 1.40m-

EL TRONO DE PACAL: Vistes magnífiques del parc des d'aquesta atracció. -alçada mínima 1.20m-

CHAC MOOL: Atracció que simula un calendari maya. Un altre cop voltes i més voltes...!. -alçada mínima 1.40m-

YUCATAN: Tren infantil en forma de serp amb cap de drac. -alçada mínima 1.10m, acompanyat d'un adult-

LOS POTRILLOS: L'oportunitat perfecta per als més petits de ser experts genet en un circuit programat amb cavalls... de fusta.

ARMADILLOS: Carrusel infantil amb figures d'animals

ESPECTACLES

EL CAMINO DE LOS MAYAS (nou 1999): Espectacle nocturn que mostra una coreografia visual a la Piràmide Maya

MARIACHIS: Passi una romàntica vetllada a La Cantina en ple mitjdia, perfectament ambientada en un típic pati mexicà amb la música del mariachis. Es obligatòria la consumició!

GRAN TEATRO MAYA: Entra a dins de la Piràmide Maya i podràs gaudir del espectacle del ballet de la Compañía Nacional de Mexico

VIVA MEXICO: Música i danses a l'aire lliure (Plaça de Yucatan)

MARIMBAS: La típica música de Chiapas en viu al restaurant La Hacienda

LUPITA SE CASA: Divertit passacarrers que explica la petició de mà de la Lupita i la posterior lluna de mel... amb mare inclosa!

RESTAURANTS

LA CANTINA (autoservei): Burritos, enchiladas, tortillas... amb una ambientació musical i visual impressionant. Música en viu.

LA HACIENDA "EL CHARRO" (servei a taula): Música i menjar mexicà a l'aire lliure en una fantàstica terrassa

PALMA REAL (gelats): Tasta els típics "antojitos" mexicans i refrescs de papada

ANAR DE COMPRES PER MÈXIC

TAXCO: Objectes en plata, vidre, fang... i tèxtils

TINAGUIS: Tota una selecció de productes autòctons de la selva maya

EL FAR WEST

A Penitence descobriràs un autèntic poblat del llunyà oest. amb els seus cowboys, ballarines de can-can, mines, el cementeri, barbacoes... i jugadors de pòquer al saloon.

Tram final del recorregut del parc, que conecta directament a la Mediterrània i on hi trobaràs l'escola on una mestra es fa càrrec dels nens perduts i una autèntica fira de paradetes on pots aconseguir amb una sèrie de jocs d'agilitat el pelutx que més t' agradi.

Al Far West trobaràs la STAMPIDA i el TOMAHAWK, les atraccions amb major capacitat del parc. Els 4 trens de la Stampida poden transportar 2400 persones cada hora. Les dues atraccions formen la muntanya russa construïda íntegrament amb fusta més llarga d'Europa, i la doble via més ràpida del món. La Stampida i el Tomahawk es creuen en un determinat moment dels seus trajectes.

ATRACCIONS

WILD BUFFALOS: Autos de xoc en forma de búfal

BUFFALO RODEO: Autos de xoc en forma de búfal... pels més petits

SILVER RIVER FLUME: Atracció d'aigua on navegaràs dins d'un tronc de 4 places per un recorregut de lo més mogut. -alçada mínima de 1 a 1.40m acompanyat d'un adult-

Consell: Emporta´t una capelina

CRAZY BARRELS: Barrils que giren i volten a gran velocitat. -alçada mínima 1.40m-

PENITENCE STATION: Punt d'arribada i de sortida del tren de vapor que et portarà al voltant del parc fins a la Mediterrània

CARROUSEL: Clàssic carrusel de cavallets... No se'l perdi il·luminat a la nit! -alçada mínima 1.20m acompanyat d'un adult-

GRAN CANYON RAPIDS: Rafting amb un pneumàtic gegant en un riu una mica salvatge. Vigila amb les cascades i els sortidors que et trobaràs pel camí. -alçada mínima 1.10m-

Consell: Emporta´t una capelina. Atracció d'aigua!

TOMAHAWK: Muntanya russa per als nens petits. -alçada mínima de 1 a 1.20m, acompanyats d'un adult-

- STAMPIDA: Tria un color blau o vermell i participa a la gran cursa de les dues vagonetes en una impressionant muntanya russa de fusta. La direcció del parc considera l'atracció no apta per persones amb problemes cardíacs: una velocitat màxima de 72 Km/h, una baixada de 26m d'alçada amb una inclinació de 52 graus i un creuament frontal entre les dos vagonetes únic al mon. Un consell: agafa´t fort! -alçada mínima 1.20m-

ESPECTACLES

PLUMA DE ÁGUILA (nou 1999): Espectacle d'indis americans de diferents tribus que et mostraran la seva cultura i tradicions mitjançant danses i rituals.

MAVERICK, EL TAHUR: Jocs de cartes de la mà del jugador més trampós i hàbil del Far West

COUNTRY MUSIC: Gaudeix d'una barbacoa al restaurant Steak House amb l'actuació d'autèntics cowboys. Tot això al ritme dels banjos, guitarres i violins country

PENITENCE DIXIE BAND: Aquesta banda amenitzarà amb la seva música el teu recorregut per Penitence

THE WESTERN STUNT SHOW (nou 1999): Viu un autèntic "western" en directe a Fort Frenzee amb persecucions, trets, explosions i espectaculars caigudes

SALOON CAN-CAN: Lily "la belle" t' espera amb les seves ballarines de Can-Can a l'autèntic Saloon on pot passar de tot. -consumició obligatòria al Saloon-

JOHNY FONTANA: Aquest venedor ambulant t' intentarà convèncer per que li compris l'inimaginable... -passacarrers-

RESTAURANTS

EMMA´S HOUSE (servei de taula): Plats casolans de Texas: amanides, rostits... tant al menjador, a la terrassa com al porxo

Mme. LILY´S GRILL (servei de taula): La millor carn a la brasa de tot el Far West servida per l'impressionant Mme. Lily.

THE IRON HORSE HOTEL (servei de taula): Tomàquets verds fregits, patates, anells de ceba i totes les especialitats texanes. Recomanem els T.Bone Steaks!

JEREMIAS' FOOD (autoservei): Pizzes i amanides en una cantina minera

ANAR DE COMPRES PEL FAR WEST

THE GENERAL STORE: Botiga d'allò més genuí, al més pur estil texà

C.S. FLY´S PHOTOGRAPH STUDIO: Fes-te una foto d'època vestit i ambientat al més pur estil de l'oest

WESTERN CLOTHING COMPANY: Botes, armilles, barrets... tot el que necessites per ser un veritable Cowboy
Descargar
Enviado por:El remitente no desea revelar su nombre
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar