Música


Els Beatles


BIOGRAFIA:

Els Beatles varen ser un grup musical britànic de la dècada del 1960, aquest grup va ser el revolucionant de la musica rock i pop.

Les seves composicions eren les més importants en aquest estil.

Aquest grup estava format per quatre joves de Liverpool: John Winston Lennon encarregat de la guitarra rítmica. Richard Starkey, més conegut com Ringo Starr era l'encarregat de la bateria. James Paul McCartney que era el baixista y George Harrison amb la guitarra solista.

Els Beatles van ser creats a finals de l'any 1950, per Lennon, amb el nom de Quarrymen, més tard es va afegir Paul McCartney, i un mes més tard George Harrison. Aquest grup estava molt ben considerat, però l'encarregat de bateria no donava la talla, fins que a l'Octubre de 1962, el grup va trobar a Ringo Starr que tocava molt bé la bateria i el van substituir per l'anterior.

A Liverpool van sortir molts de grups de Rock and roll, però els Beatles van ser els més bons en aquell moment.

En els inicis els Beatles, es basaven en seguir els passos de estrelles com Elvis Presley, Chuck Berry, Carl Perkins.... d'aquesta manera ells aconseguirien arribar el triomf. Però la seva carrera només acabava de començar, el 1960 els Beatles van marxar a Hamburg, ja que havien rebut un contracte per anar a tocar a locals nocturns de la ciutat.

Aquest trajecte els va resultà essencial per la seva carrera ja que quan tornaren a Anglaterra, ells havien madurat tan personalment com musicalment.

Ells començaren a gaudir de la popularitat del moment a la zona de Mersey, encara que no aconseguien que cap discogràfica els contractés.

Al final però quan ja es trobaven en una situació desesperant, van per fi arribar amb un acord amb una discogràfica, gràcies a George Martín, que era un productor amb formació de musica clàssica, i un personatge que s'acabaria convertint imprescindible per la carrera dels Beatles.

Seguidament començaven a arribar les primeres grabacions dels Beatles que varen consistir principalment amb les cançons que tocaven ells en directe, era rhytm and blues, rock and roll.

Però el mateix temps, ells anaven composant les seves pròpies cançons, en que intervenia molt la part vocal.

La fama cada cop era més important, fins que el 1963 els Beatles eren coneguts per tot el mon, i el 1964 van fer la seva primera gira pels Estats Units.

Entre l'any 1964 i 1966 varen començà a fer gires per arreu del mon, amb sessions en el qual la música cada vegada resultava més complexa, amb intervencions de nous instruments.

Al 1967, els Beatles van protagonitzar, anomenada Magical Mistery Tour, una pel·lícula de televisió, que per ells va ser el primer fracàs.

El 1969 van gravar Lp que significava Let It Be que pretenia recollir les seves primeres cançons en directe, de manera que ells no podien rectificar la seves melodies.

Al 1969 ells van tornar a l'estudi per realitzar el que serien les seves ultimes grabacions, anomenades Lp titulat com Abbey Road, que per la majoria dels seu fans va ser la millor obra que havia creat al grup al llarg dels seus temps.

A l'any 1971, Paul McCartney, va portar els seus companys de grup els tribunals amb la finalitat de desfer al grup dels Beatles de manera legal.

Després d'aquest fet cada un d'ells va continuar la seva carrera en solitari, uns amb més èxits que altres, per exemple John Lennon tingué la mala sort de ser assassinat a l'any 1980.

Entre el 1994 i 1995 els tres membres que quedaven del grup, es van ajuntar per acabar el treball que Lennon havia deixat a mitges, tot afegint-hi en les seves composicions instruments i veus.

Al resultat d'aquestes composicions s'han publicat en nom de tot el grup fent-hi ressaltar al treball constant que hi havia protagonitzat el ex-cantant dels Beatles John Lennon.

PAUL McCARTNEY:

James Paul McCartney: va néixer a Liverpool, Anglaterra, era fill d'una família de classe treballadora.

Ell va ser un cantant de rock y compositor britànic, membre del grup dels Beatles i fou un dels autors més importants de la musica popular del segle XX.

McCartney des de ben petit va ser influenciat per música de la banda de jazz del seu pare, i ell al 1956, quan tenia 14 anys s'inicia a tocar la guitarra, aquest mateix any Paul va conèixer a John Lennon i es van unir, el seu grup anomenat The Quarrymen.

Ells varen tocar a varis grups abans de formar els Beatles a l'any 1962, un grup de rock que més endavant revolucionaria el pop.

McCartney dins el grup dels Beatles, era el baixista, també era el compositor de la lletra i melodia de les cançons, conjuntament amb Lennon.

Ells dos junts van formar la parella de compositors amb més èxit de la historia de la música, combinant les idees de McCartney amb la profunditat intel·lectual de Lennon, d'aquesta manera aconseguien composicions tan espectaculars, en la qual podem destacar “yesterday” (1965), “Penny Lane” (1967), “Get Back” (1970), “Let it Be” (1970).

Al 1970 McCartney després de la separació del grup, va gravar el seu primer disc en solitari, que va arribar a ser un gran èxit internacional, anomenat “Maybe I'm Amazed”. Al 1971 Paul va formar un nou grup anomenat Wings, aquest va ser junt amb la seva esposa i la fotògrafa d'Estats Units Linda Eastman, que feia els cors i tocava el piano, també i constava el bateria Denny Seiwell i el guitarrista Denny Laine. Un any més tard es va afegir el guitarrista britànic Henry.

Paul va escriure moltes cançons interpretades pels Wings, i també va donar la oportunitat d'escriure composicions a altres membres del grup.

Al 1991 va treballar amb Carl Davis, en la composició del Paul McCartney's Liverpool oratorio, una obra clàssica de gran escala destinada a la celebració del 150 aniversari de la royal Liverpool Philharmonic Society, i que va arribar a ser un numero un a les llistes de ventes dels Estats Units, i Gran Bretanya.

Al 1997 va tornar a ser numero un amb els seu àlbum Flaming Pie.

Al març del 1996 va ser anomenat cavaller per la seva dedicació a la música durant tota la seva vida.

JOHN LENNON:

John Lennon: Va néixer a Liverpool, Anglaterra, a l'any 1940, la seva família era de classe humil.

Ell era un cantant i compositor britànic, va ser membre dels Beatles, i una de les figures més importants de la música popular del segle XX.

Els seus pares es van separar quan ell era un nen, i va ser educat per la seva tia.

Al 1955, mentre estudiava a l'institut, va formar la seva primera banda de música rock.

Al 1956, al baixista Paul McCartney, van treballar junts en composicions de cançons i van formar varis grups fins que el 1962 van formar el grup definitiu anomenat Beatles.

Lennon era el guitarra rítmica, el cantant i la força del grup per tal de que tires endavant en els seus principis, quan tocaven la versió del clàssic rock and roll.

Lennon i McCartney formaren una de les parelles de compositors més aclamades per el públic de la historia de la música popular.

Lennon va estudiar a Liverpool college of Art des de l'any 1957 fins 1960, ell i va dedicar el seu màxim esforç.

Al 1966 ell va conèixer a Yoko Ono, una artista japonesa que més tard es convertiria en la seva col·laboradora i companya inseparable.

A l'any 1969 es van casar.

Ells dos junts varen gravar àlbums de música experimental i varen portar a fi projectes d'art conceptual.

Ell per protestar per la guerra del Vietnam (1959-1975), i donar exemple del concepte antibelic, va crear una obra anomenada “Fes l'amor i no la guerra”, aquesta consistia en passar una setmana el llit en un hotel de Amsterdam i una altra a un de Toronto.

Lennon va gravar grans èxits en solitari, alguns d'ells abans de que es desfés el grup dels Beatles.

Al 1970 Lennon i Ono van anar a viure a Nova York, ells durant la seva estanca van tenir un fill en el qual es deia Sean.

Ells junts gravaren un àlbum anomenat “Double Fantasy” en el qual es va convertir en el numero un de la llista de vendes de la revista Billaboard i moltes altres.

A l'any 1980 John Lennon va morir assassinat a les portes del bloc d'apartaments, en el que ell vivia a Nova York, per l'assassí Mark David Chapman, un vagabund psicòpata que li havia demanat un autògraf un instant abans.

Fans de tot el mon varen guardar un minut de silenci en Honor a Lennon i els seus ideals de justícia i Pau.

Al 1991 li varen concedir el premi Grammy, a causa del treball que havia fet al

llarg de la seva vida.

Al 1994 va ser escollit per entrar en el Rock and Roll Hall of fame.

GEORGE HARRISON:

George Harrison: Va néixer al 25 de febrer de 1943, era el fill petit d'una família de tres fills i una filla.

El seu pare Harold era conductor d'un autobús municipal, i la seva mare era una dona de fer feines, era una família coneguda per tot el barri.

Quan en George tenia 14 anys ja era un fanàtic de la guitarra.

Quan en George es va afegir el grup la seva qualitat amb la música era molt superior pel que fa a la resta del grup.

En la grabació de “A Hard Day's Night” va conèixer el que en el seu futur seria la seva esposa, ella es deia Pattie Boyd.

L'any en que els Beatles es desintegren ell edita el seu primer disc amb solitari anomenat “All the things Must Pass”.

Ell junt Bob Dylan , Ringo Starr, i altres realitzen un concert en el qual els seus beneficis, van destinats al poble de Bangladesh, ja que es trobaven en un període de crisis molt important.

Al 1997 li varen diagnosticar un càncer de coll, en que va estar en tractament a la clínica de Suïssa.

A l'any 1999 un descapacitat mental, intenta assassina'l a la residència de Londres on està ingressat.

Finalment George Harrisson, va morir el 29 de novembre de 2001 a los Angeles, després, de que al cap de cinc anys se li va tornar a reproduir un tumor que era maligne.

RINGO STARR:

RICHARD STARKEY: En Richard Starkey, nascut el 7 de Juliol de 1940, es va criar a Dingle. El seu pare va marxar de casa quan ell tenia 3 anys, la seva mare va haver de treballar de cambrera tot el dia, deixant el petit Richie sol a casa. A part de la situació familiar, la seva infància va estar marcada per la seva salut. Fou un nen molt malaltís i va passar molt de temps als hospitals. Malgrat aquesta situació era un nen feliç, satisfet i quan la seva mare va conèixer en Harry Greaves, li va prendre molt d'afecte. Geaves va ser el més semblant que va tenir mai a un pare. Dels 13 als 15 va estar internat de nou a l'hospital i en sortir d'allí va practicar diverses feines fins esdevenir aprenent de mecànic. En aquest hospital en Richie va tocar la bateria a la seva banda i el 1956 va formar un grup amb un amic anomenat Eddie Clayton. Ben aviat va millorar moltíssim el seu nivell i ja tocava al grup més important de Liverpool, Rory Storm and the Hurricanes. Durant la popularitat del grup en Richie va esdevenir Ringo (per la quantitat d'anells que portava) i Starr (per a que els seus solos de bateria fossin anunciats com a “starr times” -moments estel·lars-). The Beatles coneixien bé en Ringo perquè havien estat observant els Rory Storm. El 1963, Harrison va aconseguir parlar amb ell per telèfon i li va oferir ser bateria de The Beatles. Al començament estaria a prova amb un sou de 25 lliures setmanals i, si tot anava bé, seria bateria del grup en tota regla. D'aquesta manera en Ringo Starr es va unir a The Beatles, fins que el grup es van desfer i cadascú va fer la seva carrera en solitari.

DISCOGRAFIA:

1. Yellow submarine

In the town where I was born
Lived a man who sailed to sea
And he told us of his life in the land of submarines
So we sailed up to the sun till we found the sea of green
And we lived beneath the waves in our yellow submarine.

We all live in a yellow submarine,
yellow submarine, yellow submarine.
We all live in a yellow submarine,
yellow submarine, yellow submarine.

And our friends are all on board
many more of them live next door
and the band begins to play.

We all live in a yellow submarine,
yellow submarine, yellow submarine.
We all live in a yellow submarine,
yellow submarine, yellow submarine.

As we live a life of ease
Everyone of us has all we need
Sky of blue and sea of green
In our yellow submarine.

We all live in a yellow submarine,
yellow submarine, yellow submarine.
We all live in a yellow submarine,
yellow submarine, yellow submarine.

We all live in a yellow submarine,
yellow submarine, yellow submarine.
We all live in a yellow submarine,
yellow submarine, yellow submarine.

2.Let it be

When I find myself in times of trouble
Mother Mary comes to me
Speaking words of wisdom, let it be.
And in my hour of darkness, she is standing right in front of me
Speaking words of wisdom, let it be.

Let it be, let it be, let it be, let it be
Whisper words of wisdom, let it be.

And when the broken hearted people
Living in the world agree
There will be an answer, let it be.
For though they may be parted there is still a chance that they will see
There will be an answer, let it be.

Let it be, let it be, let it be, let it be, yeah
There will be an answer, let it be.
Let it be, let it be, let it be, let it be
Whisper words of wisdom, let it be.

Let it be, let it be, let it be, let it be
Whisper words of wisdom, let it be.

And when the night is cloudy,
There is still a light that shines on me
Shine on until tomorrow, let it be.
I wake up to the sound of music Mother Mary comes to me
Speaking words of wisdom, let it be.

Let it be, let it be, let it be, let it be, yeah
There will be an answer, let it be.
Let it be, let it be, let it be, let it be
Whisper words of wisdom, let it be.

ANALISI DE YELLOW SUBMARINE:

Aquesta cançó, és lenta, conté una lletra bastant repetitiva, que fa donar una melodia molt bonica a la cançó, hi ha un instrument clarament dominant que és la guitarra, i el que diríem el cant del grup.

ANALISIS DE LET IT BE:

És una cançó molt lenta en que l'element que hi predomina més, es la guitarra però també es pot sentir al baix i la veu, podem veure com el tema, tracta de la seva vida i els seus problemes.

ALBUMS NO EDITATS: 

2
Descargar
Enviado por:Sole
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar