Literatura


El Somni de Tanger; Xavier Vernetta


El Somni de Tanger

Es trata de :

Una pastera amb dotze immigrants marroquins arriba a la costa andalusa. Només arribar la policia els enxampa, a tots menys un, l'Akram,

que aconsegueix amagar-se i emprendre un difícil camí cap a París.

RESUMEN

Una pastera amb dotze immigrants arriba a la costa andalusa. Dos d'ells, l'Akram i el seu cosí Abdallah volen fer un llarg camí fins arribar a París, la ciutat desitjada pels dos i lloc on viuen els seus oncles. Només arribar a la costa els policies atrapen a tots els passatgers de la pastera, tots menys l'Akram, que s'amaga en un petit sot per fer d'amagatall.

l'Akram és un marroquí nascut a Tànger. Ell té els cabells rossos, ja que la seva mare era de Síria i va morir ara fa un parell d'anys. El seu pare, abans de deixar-lo, li va regalar una pinta i unes sabates netes perquè fes bon aspecte. El matí següent, l'Akram fa amistat amb una noia de Bilbao que passa les vacances a Tarifa, la Nerea. Passen tota una tarda junts i decideixen que un camioner amic de la Nerea el portarà fins a Màlaga. La Nerea i l'Akram s'enamoren i ella li posa una nota a la jaqueta de l'Akram dient-li que està enamorat d'ell però que no s'atreveix a dir-ho davant la cara del noi. Malauradament, l'Akram tira aquest paper al arribar a Màlaga sense voler. Allà entra en un bar anomenat Bar Àfrica. Allà hi ha uns homes d'aquells als que els hi agrada fer guerra. Reben molt bé l'Akram, al veure com és de ros i li diuen que volen ficar una bomba a un club marroquí, a València. A l'Akram li va molt bé per avançar quilòmetres, tot i que té por d'aquells homes. Ell s'ofereix a posar la bomba hi demana ajut a les persones del local. El amo, un home anomenat Vincent, decideix avisar a la policia i porten la bomba en un solar sense perill. Després d'això, detenen els delinqüents i un camioner anomenat Juli el porta fins a Barcelona. Després de el viatge, l'Akram se'n va a una discoteca i coneix en Dani i les seves dos amigues, la Sara i la Natàlia.

Es fan molt amics i en Dani, que és un noi que va de discoteca en discoteca, es decideix a portar-lo fins a Puigcerdà. Durant el viatge, l'Akram troba dins la seva bossa la jaqueta de l'Abdallah molts diners, els suficients per poder continuar el viatge a París sense en Dani. Però en Dani diu que com amic de l'Akram el portarà fins a París. I allà passarà uns dies a casa dels oncles.

Al final, l'Akram envia una carta a la Nerea demanant-li perdó per que el noi li va dir que era Parisenc i que es deia Karl però la veritat és que es diu Akram, que és marroquí i que fins fa molt poc no havia trepitjat terra francesa.

PERSONATGES

  • Akram: l'Akram és un noi marroquí que té els cabells rossos i clars, la pell blanca i els ulls també clars, de tons verdosos de maragda, que havia heretat de la seva mare, que era de Síria. Té divuit anys.

L'akram és un noi que sempre juga net, té molt de valor i coratge. És demostra principalment en el moment de més emoció del llibre, on l'Akram entra al Bar Àfrica i té una bomba a les mans. Ell és valent i avisa a la policia.

  • Nerea: La Nerea és una nina de Bilbao que passa les vacances a Tarife, a casa de la seva àvia. És molt morena i té els ulls molt foscos, de color negre. Té una mirada atenta i un somriure sincer.

En el llibre, tot i que es pot veure una mica el caràcter de la Nerea, no és pot assegurar del tot ja que hauríem de veure què li contesta la Nerea a L'akram en la ultima carta que s'escriu.

  • Dani: Al llibre no diu com és en Dani físicament, però s' en pot pensar mes o menys com es el seu personalitat. En Dani està enamorat de la Sara, i va de discoteca en discoteca per ella. És d'aquelles persones que com que com sempre té el que vol no sap el que fa. Això sí, en Dani és un bon amic i una persona de fiar, i ho demostra acompanyant l'Akram fins a casa dels seus oncles.

  • Natàlia: La Natàlia només surt molt poc del llibre, i no diu res del seu cos, excepte que a l'Akram li resulta agradable, junt amb la Sara. Es pot deduir que és força tímida, ja que diu que només mastega xiclet, beu com un embut i balla com si funcionés amb energia atòmica, i de quan en quan li diu alguna cosa a la Sara que fa riure a les dues. I també sap dormir, i dorm moltissim. És la companya sempre junt amb la Sara.

Segons Personatges

Tresa: Es l'àvia de la Nerea, ella veu que no es cap noi francès, veu que es un noi que ha vingut des del altre costat de l'estret. S'hi fixa perque no es menja el pernil salat i no veu alcohol.

Tomàs: Es el camioner que el porta fins a Almería

Joni, Xus i Fortuna: Són els tres nois que coneix al bar de valència, els que volen fica la bomba allà.

Molero: Es el “ cap” dels tres nois.

Vicent: Amo de la Societat d'amistat València-àrab, quan s'assabenta de lo de la bomba protegeix a l'Akram.

Sergent Mauri: Deteneix als 4 “ terroristes”.

Juli: Es el camioner que l'havia de portar fins a Tortosa, fins que es troba amb aquells nois a la gasolinera.

OPINIÓ:

No m'agradat el llibre perque tracta d'un tema d'actualitat. Aixo ja fa que el lector avorrit per el tema, ja que és un tema que gairebé tothom coneix i que pot fer reflexionar sobre el tema.
Descargar
Enviado por:Mark Monaghan
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar