Literatura


El misteri del barri Gòtic; Xulio Ricardo Trigo


Anàlisi del llibre

CITA BIBLIOGRAFICA:

Llibre: El misteri del Barri Gòtic

Autor: Xulio Ricardo Trigo

Editorial: Barca nova

Edició: segona

Col·lecció: Antaviana Jove

PERSONATGES PRINCIPALS:

Manel Camps: un jove que es estudiant infal·lible I ociós insaciable. Junt amb en Manel i la Xoni es el protagonista del llibre. Ell i en Manel son grans amics que els hi encanta la literatura i el cinema. Esta enamorat de la Xoni i al final acaba sortint amb ella.

Robert Duran: jove noi amb personalitat molt igual que el seu gran amic Manel Camps. Es un dels protagonistes del llibre. Esta enamorat de la Xoni però mai la aconsegueix. Junt amb els altres dos personatges es passa gran part del seu temps a Can Milà. Es un aficionat del cinema i li encanta la literatura. A part es el narrador de l'historia.

Xoni: noia jove, rosa, petita i tendra amiga d'en Robert i en Manel a la que també li agrada la literatura. La xoni es qui ensenya el club de literatura a en Manel i en Robert. També passa l'aventura conjuntament amb en Robert i en Manel.

Quim: Es el bibliotecari de Can milà, un home gran i seriós però que parlant de llibres es com una criatura, amb molta capacitat i com un bon bibliotecari molt endreçat.

Xavier Trenàs: Es un sacerdot, professor de literatura americana en una universitat. Es un dels factors que fa viure la impressionant aventura a els protagonistes del llibre.

Bidell: Es el bibliotecari substitut de en Quim Fabra mentres que esta malalt.

Miquel Planes: Es el noi que ensenya al Robert aquell centre ple de llibres i de nois que llegien i investigaven sobre literatura. També va ser el noi que va rebre els nostres tres protagonistes en el camí de l'església fins el centre d'estudis.

Guillot: Es un membre del centre d'estudis fantàstics que va conèixer a en Robert perquè en Miquel Planes li va presentar el primer dia que en Robert va anar al centre.

Altres personatges:

  • Mare d'en Manel

  • Mare d'en Robert

  • Carles trust

ESPAIS:

RESUM:

El misteri del Barri Gòtic es un llibre que tracta de tres nois aficionats a la literatura que apartir d'un llibre van investigant i troben un secret anomenat el secret del Barri Gòtic.

OPINIO PERSONAL:

Aquest llibre ens ha semblat un bon llibre però una mica curt perquè aquesta historia una mica mes llarga es a dir mes detallada seria molt mes interessant. En ha semblat també molt interessant perquè esta situada en un ciutat propera a la nostra i per tant et centres molt mes en el contingut de l'historia. En definitiva si tingues que puntuar numèricament aquest llibre li posaria un vuit sobre deu, això vol dir que aquest llibre ens ha agradat.

Barcelona

Biblioteca de Can Milà

Centre d'estudis fantàstics

Terrassa del Zurich

Barri Gòtic
Descargar
Enviado por:Pau Monasterio Valls
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar