Literatura


El misteri de la cripta embruixada; Eduardo Mendoza


EL MISTERI DE LA CRIPTA EMBRUIXADA

En Sugranyes, que és un “loco” del manicomi, es visitat pel comissari Flores, que li anuncia que ha d'esbrinar el misteri de la nina desapareguda. Fa sis anys es va cometre el mateix cas i que la nena va reapareixes dos dies després.

Quan en Sugranyes surt del manicomi va a veure la seva germana la Càndida, que és prostituta. Quan la Càndida se l'intenta treure del damunt arriba un client, que és un mariner. En Sugranyes va a dormir i arriba el mariner apuntant-lo amb la pistola i cau el mariner mort. En Sugranyes agafa una bossa de cocaïna del mariner i se la fica a la butxaca.

Arriba al jardí de l'escola de la nena on hi ha un jardiner, li fa beure una botella de vi amb la cocaïna per veure si sap alguna cosa de la desaparició, però no sap res.

Va a veure el jardiner jubilat i el jardiner li mostra unes fotos de la Mercedes i na Isabeleta que eren les implicades de la desaparició de fa sis anys. Na Isableleta era a desapareguda.

Així que Sugranyes fou cap a casa de la Isabeleta Perapalana. Parla amb la Isabeleta però ella diu que no es recorda de res. I tot seguit, va a veure l'altre noia, la Mercedes.

Na Mercedes li conta que na Isabeleta va matar un home a la cripta de l'escola, clavant-li una daga i que tothom les va pensar que havia estat na Mercedes que havia matat l'home.

Al cap d'un cert temps Sugranyes se n'adona que Isabeleta s'ha volgut suïcidar perquè Mercedes diu que farà públic el suposat assassinat de Isabeleta de fa sis anys.

Sugranyes passa per devora de la casa del dentista , que és el pare de la nena desapareguda i el senyor Peraplana, que treuen un embalum de la porteria i el fiquen en un cotxe,

Passades unes hores, en Sugranyes visita el dentista i resulta que el dentista i en Peraplana portaven la nena desapareguda drogada per causar confusió amb l'assassinat de sis anys enrere.

Finalment, Sugranyes es descobreix que Peraplana és el veritable assassí, però no el creuen i el tanquen altre cop al manicomi.
Descargar
Enviado por:Marga
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar