Filosofía y Ciencia


El curiós incident del gos a mitjanit; Mark Haddon


EL CURIÓS INCIDENT DEL GOS A MITJANIT, de Mark Haddon,Ed.La Magrana

1. Justificació del títol i de la numeració dels capítols:

Es troben un gos mort a mitjanit hi a partir d'aquí hi ha una serie de problemes on es desarrolla tota la novel:la i s'acaba resolvent amb molta similació en el tititol.

2. Resum de l'argument per parts: plantejament, nus i desenllaç:

L'historia tracta d' un noi anomenat Cristopher, que un dia va veure el gos de la seva veina mort. La veina (la sra. Shears) Va sortir ho va veure i va trucar a la policia. Quan va arribar el policia en Cristopher va picar-lo per que el va agafar del braç i el van portar a la comisaria. Van trucar al seu pare (Eduard Boone) per anar-lo a recollir.

En Cristopher volia descubrirqui havia mort el Welligton( el gos de la veina).

El Cristopher es sap tots els numeros primers fins al 7507 i també es sap tots els països del món amb les seves capitals.

El llibre l'escriu ell. En Cristopher es un noi molt intel:ligent, autista, i l'agraden moltes coses, pero tambè hi ha coses que no soporta.

La seva mare es morta.

En cristopher preguntà a la senyora Shears si sap qui ha matat al seu gos, i li diu que no.

En Cristopher no sap dir mentides, enplicar acudit ni diu metafores.

En Cristopher vol preguntar als veins. La sra. Alexander li va dir que la seva mare i el senyor Shears eren amants.

En Cristopher es deixa el llibre sobre un taula, i el seu pare el llegeix, i tira el llibre a la basura. En Cristopher busca el llibre, i amb el llibre troba unes cartes escrites de la seva mare dirigides a ell. El seu pare li diu la veritat, que la seva mare es viva, i que ell va matar en qelligton, aixi que s'escapa de casa i va en tren a Londres per viure amb la seva mare. En Cristopher vol tornar a Swindon per fer l'examen que s'havia estat preparant. La seva mare i ell van a Swindon i es queden uns dies a casa el pare. Fa l'examen de matemàtiques i l'aprova.

Estava content perque com el seu idol, Sherlock Holmes, habia resolt un misteri, el misteri del gos a mitjanit.

3.Els personatges:

 • Cristopher: Té molta memoria, es increiblement llest i sobretot molt obsevador. Té una enfermetat anomenada: Autista i això que ell mateix es separi de la societat.

 • Jo crec que si, en Cristopher madura molt al intenta descubrir qui havia estat l'assasi del gos. Don passos molt grans que havans no haguès ni pensat de fer.

 • 4.L'espai i el temps:

  Espai: Les accions dels llibres son a Swindon( Anglaterra) i a Londres (capital Anglesa) són dos ciutats que en la realitat existeixen les 2. Londres es mol mes famosa per ser la capital.

  Temps: No he trobat cap frase en le que em poguès indicar la epoca del llibre, però mes o menys per el llenguatge utilitzat i els fets em puc imaginar que es de fa poc cap al 2000 i o una mica menys.

  5. Una visió personal:

  Vertaderament, auest llibre m'agradat, es un llibre que esta ecrit per el noi i això es molt atractiu jo crec.

  Es previsible perquè jo al principi em vax imaginar que l'assasi era el pare, perquè si no no l`haguès cridat d'aquella manera quan en Cristopher li va dir que intentaria descubrir l'assasi. Tambè de no res com es un gos mort s' en pot treure tot el que va descobrir. Tot i que en Cristopher no sapiga explicar acudits tè un punt d'humor que el fa mès entretingut.
  Descargar
  Enviado por:Pablito
  Idioma: catalán
  País: España

  Te va a interesar