Imagen, Audiovisuales y espectáculos


El club de los poetas muertos; Peter Weir (1989)


EL CLUB DELS POETES MORTS

ÍNDEX

1-Fitxa tècnica.....................................................................................1

2-foto.....................................................................................................2

3-Respon preguntes............................................................................3

4-Valoració i gust................................................................................4

1-Fitxa tècnica:

Títol: El club dels poetes morts

Títol original: Dead Poets Society

Durada: 129 minuts

Nacionalitat: E.U.A

Any: 1989

Director: Peter Weir

Guionista: Tom Shulman ( a partir de la seva experiència a una

escola privada).

Intèrprets: -Professor John Keating (Robin Williams)

-Director Senyor Nolan (Norman Lloyd)

-Neil Perry (Robert San Leonor)

- Todd Anderson (Ethan Hawake)

-Knox Overstreet (John Cherles)

-Charlie Dalton (Gale Hanzon)

-Richad Cameron (Dylan Kussman)

-Steven Meets (Allelon Ruggiers)

-Gerard Pitts (James Waterston)

Fotografia: John Seale

Música: Manrice Jarre

tardor de 1995 a l'acadèmia welton, és un internat d'elit dels estats units d'america.

Segons l'escola:

4 PILARS DE EL INTERNAT

honor

tradició

disciplina

excel·lència

Segons els alumnes:

4 PILARS DE L'INFERNAT

Horror

Traïció

Decadència

excrement

1

2-Foto:

A la meva foto surt la meva avia (Dolores Carrillo Tamayo) amb el seu germà (Juan Carrillo Tamayo). Jo ho faig sobre la meva avia que a la foto tindria uns cinc anys i ara en te vuitanta-tres. La he triat a ella perquè des de que soc petita que e passat moltes estones amb ella i a més l'admiro perquè te, com ja e dit, vuitanta-tres anys, i encara viu sola, ella es val per si mateixa y no li agrada que li facin les seves coses.

La me va avia ja no te la oportunitat, però li hagués agradat poder acabar els estudis i es lo que vol que faci jo, que estudií encara que només sigui la ESO i pugi treballar.

A la foto ella esta irreconeixible, es molt petita, amb el cabell molt negre,molt morena de pell i uns ulls també molt negres; porta un bolselt a la ma esquerra, i un gran llaç blanc al cabell. Agafava amb la ma dreta la ma del seu germà i mirava a algu fixament.

2

3-Respon preguntes:

El grup de nois que han tornat a obrir el club dels poetes morts va na a la cova per fer tot el que tenen prohibit dins l'escola; fumen, beuen, canten, crea'n poemes, reciten, parlen, expressen els seus sentiments, fan juraments,... i sobretot s'escapen de les normes i les lleis. Tot això els hi ha ensenyat el professor Keating, però el director no esta d'acord perquè creu que els seus alumnes son massa joves per tenir les seves pròpies opinions això es el que separa al director del professor però en canvi també els uneixen altres coses com que els dos son professors i volen ensenyar i treure lo millor de cada alumne, a mes els dos han fet classe a la mateixa aula i son professors de literatura.

El professor Keating estava intentant ajudar a en Neil perquè s'atrevís a parlar amb el seu pare i explicar-li lo que vol ser i lo que vol dedicar-se en u futur però en Neil no ho veu tan clar perquè el seu pare es molt autoritari i ell te por de la seva reacció i a mes no vol decepcionar-ho perquè el vol, però com no troba una altre sortida es suïcida, perquè creu que es la única opció que te.

Al final de la pel·lícula es hivern per donar-li un to més de sensibilitat per fer-ho mes profund. Al llarg de la pel·lícula, gracies al professor Keating, t'ensenya que viure no es lo mateix que existir, viure es sentir-te lliure, fer el que vols sense que ningú et digui res; en canvi existir es estar al món però fent lo que no vols, fent lo que t'obliguen. Per això el professor Keating els ensenya que tenen que viure cada instant, viure el dia a dia i aprofitar els moments apreciats i aquesta es la filosofia de CAPE DIEM.

3

4-Valoració i gust:

Aquesta pel·lícula a estat molt bé perquè això passa a moltes famílies, no lo del suïcidi, però si que una persona no ha pogut complir el seu somni i li fa complir al seu fill encara que no vulgui sense donar-se conta de que l'està obligant a fer una cosa que ell no vol i que no li agrada.

4
Descargar
Enviado por:Sara Merida Dominguez
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar