Ecología y Medio Ambiente


Ecotaxes per sanejar el medi ambient


Ecotaxes per sanejar

el medi ambient

Sembla ser que hi ha uns impostos que ajuden a pagar les “reparacions” parcials als danys causats per les empreses i les famílies al medi ambient. Assegura l'article que les empreses paguen els danys que provoquen en la fabricació dels seus productes, però és evident que en última instància som les famílies les que paguem la construcció de depuradores i altres mitjançant la inflació i altres. No és que estigui en desacord amb aquestes ecotaxes, però seria preferible que enlloc de tirar residus als rius i després treure'ls, directament no els hi tiressin i busquessin alternatives per no produir-ne tants i aprofitar al màxim tots aquells residus sobrants, amb les conseqüents ajudes de l'administració.

Crec que a part d'ampliar aquests impostos és important aplicar una bona política mediambiental i aplicar correctament la llei sobre aquest tipus de delicte, començant per donar bon exemple i millorar el tracte a la natura per part de les empreses públiques i les que depenen parcialment del govern.

Les ecotaxes, probablement, deuen ajudar a que les empreses que respecten el medi amient, que normalment han de pujar el preu dels productes per “finançar el respecte”, siguin més competitives, ja que els productes de les altres pujen de preu (això es demostra en fets com els de la pujada de depuradores privades per no contaminar, no pagar i poder rebaixar el preu dels productes.), i per tant és important aplicar-les en altres àmbits, com és el cas de les empreses productores d'energia, on cal apujar el preu de l'electricitat produïda en les centrals que col.laboren en l'efecte hivernacle. També cal posar ecotaxes en el turisme per pagar les despeses que provoquen els turistes per sanejar els parcs naturals on la seva afluència n'empitjora l'estat.
Descargar
Enviado por:Martí Prats
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar