Literatura


Dietari secret; Maria Lluïsa Amorós i Corbella


Índex.............................................................................pàg. 1

Fitxa bibliogràfica........................................................pàg. 2

Resum...........................................................................pàg. 3

Personatges i expressions i paraules............................pàg. 4

Opinió personal raonada..............................................pàg. 5

Títol: Dietari secret

Autor: Maria Lluïsa Amorós i Corbella

Il·lustrador: Javier Calbet

Editorial: Cruïlla

Col·leció: Gran Angular

Nº d'edició: sisena

Any i lloc de publicació: Barcelona, novembre de 1990

Nº de pàgines: 153 pàgines

La Letízia és filla dels senyors Recasens; cada estiu tota la seva família van a Cambrila a casa dels seus avis. La Letízia té setze anys, el seu germà Guillem en té catorze, i té una gossa que és diu Iola. Un dia la Letíza quan ja se n'havien tornat a Reus ella se'n va a la casa dels seus avis a Cambrils i regirant per les golfes troba un diari de la seva avia Letíza que explica que s'enamora d'un corsari que és diu Adrià, i se'n va amb ell, passen moltes aventures junts, però al final ella l'abandona. La Letíza es sent molt identificada amb aquella història, i durant el que queda d'estiu no fa gens de cas dels seus amics, només pensa en la història de l'avia. La Letízia s'embolica i confon la realitat amb la ficció. L'Agustí un noi de la mateixa edat que la Lelízia, que està enamorat d'ella, l'ajuda en tot el que pot. La Mariona amiga intima de la Letízia està molt gelosa perquè la Letíza està més pendent de l'Agustí i del diari de la seva àvia que no d'ella. A l'escola els fan representar una obra de teatre i com que la Letízia no ha estat atenta a classe s'encalla, però la Mariona l'ajuda. Quan la Letízia és comença a oblidar més o menys de la història li explica tot al seu pare, i ell li diu que tot el que explica l'avia és només una història que es va inventar ella. Amb això la Letízia és queda molt més tranquil·la i ja no s'hi torna a capficar més.

Personatges principals:

Letízia: és una noia de setze anys, abans era garlaire i alegre i des de que havia tornat de Cambrils s'havia tornat reservada i taciturna. Ella també és somiadora i té molta imaginació.

Personatges secundaris:

Agustí, Juli Porter, Mariona, Fàbia, Pere Girós, Adrià, Guillem, Valesi, Iola, Letty Duran.

EXPRESSIONS:

PARAULES:

Garlaire: inclinat a garlar.

Garlar: parlar de coses fútils, pel gust de parlar.

Taciturna: habitualment silenciós; que defuig de conversar.

Aquest llibre m'ha agradar bastant, no s'ha m'ha fet molt llarg més abiat curt. Jo el recomanaria perquè altres persones el llegissin. És un llibre molt entretingut.

1

5
Descargar
Enviado por:Mireia
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar