Literatura


Diari d'un jove maniàtic; Ann McPherson i Aidan Macfarlare


Índex

Introducció.....................................................................................p.3.

Autor..............................................................................................p.4.

Tema..............................................................................................p.5.

Argument.......................................................................................p.6.

Personatges...................................................................................p.7.

Temps i lloc....................................................................................p.8.

Conclusió.......................................................................................p.9.

Opinió personal............................................................................p.10.

Bibliografía...................................................................................p.11.

Contraportada..............................................................................p.12.

Introducció

Vaig decidir llegir aquest llibre perquè el curs passat, a l'escola, vaig llegir el Diari d'un Jove maniàtic, que és com la primera part de ¡Jo també sóc una maniática! i em va agradar molt.

Penso que fer aquest treball ens ajuda molt, perquè prestem més atenció al llibre, s'ens queden més les idees, i li agafem el gust a la lectura. Així treiem més profit dels llibres i a la vegada aprenem paraules noves per al nostre vocabulari.

Autors

Els autors del diari de Susie Payne són Ann McPherson i Aidan Macfarlare.

Aquests metges treballen a la comarca D'Oxford.

Tots dos investiguen sobre problemes de salut a l'escola a través de qüestionaris i converses amb els joves.

ANN MCPHERSON és una metgessa de Medicina General, amb una gran experiència en problemes de salut infantil basada tant en els seus fills com en els pacients. És l'autora de Women's Problems in General Practice (<<Problemes de les dones en Medicina General>>) i, en col.laboració amb Ann Oakley i Helen Roberts, de Miscarriage (<<Mal part>>).

AIDAN MACFARLARE és un especialista en pediatria municipal que s'ocupa, sobretot, de la salut a l'escola. També ha escrit The psycology of Childbirth (<<La psicologia del naixement>>) i A Pocket Consultant in Child Health (<<Assessor de butxaca sobre salut infantil>>).

Tema

Aquest llibre tracta sobre la vida d'una experimentada jove de setze anys, Susie Payne. Ella escriu sobre el sexe, els amors, l'anorèxia, la depressió, la mort, la SIDA, posar-se a règim, fer exàmens, els drets dels animals, la contracepció, el divorci, els nervis...

Al seu diari inclou articles, pamflets, cartes i altres retalls sobre els problemes que l'afecten, i també informa sobre la vida del seu germà Pete.

Argument

Susie és una noia de setze anys, amb un germà Pete, que sempre l'està molestant, i una germana, Sally, que no <<soporta>> massa perquè més experiència que ella en uns determinats temes.

La seva vida no és gens fàcil; li costa bastant estudiar, per tant treu males notes, el noi que li agrada no li fa gaire cas, té problemes econòmics, sempre s'està barallant amb la seva família... Lúnica que l'ajuda una mica és la seva gata Brovril, que té molts gatets.

Però tots aquests problemes s'arreglen al final; té una millor relació amb la seva família, acaba sortint amb el noi que li agrada, encara que la seva millor amiga finalment li arrebatarà, i acaba a la universitat.

Personatges

Personatges principals:

 • Susie Payne - És la protagonista.

 • Pete Payne - És el germà de la protagonista.

 • Sally Payne - És la germana gran d'en Pete i la Susie.

 • Sheila - És la millor amiga de la Susie.

 • Randy Jo - És el gran amor de la Susie.

Personatges secundaris:

 • Anthony Tobias - És el seu pare.

 • Jane Elspeth Margret - És la seva mare.

 • Pam i Bob - Són oncles de la Susie.

 • Jo i Geoff - Són oncles de la Susie.

 • Daisy i Paul - Són fills de Jo i Paul, per tant, cosinets de la Susie.

 • Brovril - És la gata de la Susie.

 • Sam - És el millor amic d'en Pete.

Sandy - És la xicota d'en Pete.

Temps i lloc

No posa exactament en quin any transcorren els fets, però és un diari, i comença a escriure'l el primer dia de l'any, i l'acaba l'últim dia. És adir, que dura tot un any.

Tot succeeix al barri de Hawsley, a Londres (Anglaterra).

Conclusions

El llibre ¡Jo també sóc una maniàtica! està dirigit per nois i noies de la nostra edat, perquè explica fets que ens podem trobar en la nostra vida quotidiana.

Hi ha gent que no té els mateixos problemes que la Susie, però així, també pot veure que la vida d'altres persones de la seva edat, no s'assembla gaire a la seva, i fer comparacions.

També està dirigit als pares i educadors, ja que parla sobre temes que tenim una mica <<amagats >> als pares, i així ells ja poden imaginar-se una mica de què va tot el tema.

Opinió personal

En general aquest llibre m'ha agradat. Sobretot perquè explica la vida en forma de diari d'una noia més o menys de la mateixa edat que jo; els seus amors, el treball, els estudis, les amigues, la familia, etc. M'agraden molt els llibres escrits en forma de diaris o de cartes, i que tractin sobre temes que emtrobo dia a dia, i veure com els resol una altra noia.

Quan me'l vaig comprar em va dir la meva professora de català que aquest llibre m'agradaria molt i que després, em serviria també de guia per a consultar coses sobre alguns temes determinats.

Però també hi ha hagut algunes parts del llibre que no m'han agradat tant perquè s'em feien una mica llargues i no hi posava res d'especial. Amb això em refereixo a que no explicava el que li passava a la Susie, sinó que en algunes pàgines hi surtien articles de diaris o per l'estil, que se suposava que ella havia escrit, però que per a mi no eren interessants.
Descargar
Enviado por:Texas
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar