Literatura


De Cafarnaum a Jerusalem; Teodor Suau


Treball de:

De Cafarnaüm a Jerusalem

Religió

1r Batxiller - C

Sant Pere

1. Tema del llibre

És un al·lot que durant una etapa de la vida li passen desgràcies i és junta amb un moviment, aquest el duu a conèixer Jesús de Natzaret i queda impactat

2. Resum de l'argument

Un adolescent que es queda sol, els seus pares moren i per superar-ho es fica a dins un moviment, el qual el treu de la seva depressió. Però aquest moviment vol que vagi en busca de Jesús, perquè el vigili, es posi en contacte amb Judes i matar-lo.

Aquest noi és troba davant Jesús i comencen a xerrar, al principi per averiguar coses seves però aquella primera conversació li arriba a l'ànima i té ganes de tornar a parlar amb Ell. És queda al·lucinat de com es, de com parla, de com és comporta, que és un amic més,...

El noi està en contacte amb el seu moviment i li diuen el que ha de fer i tot, però ell cada vegada està més entusiasmat amb Jesús, amb la seva manera de parlar i de les coses que diu. Al moviment el tenen advertit que no s'entusiasmi massa ja que varies persones deixaren el moviment per anar a predicar amb Jesús i tingueren el seu merescut. Està asustat però segueix el seu camí, el que li mana el cor. De Jesús aprèn moltes coses, tenen moltes xerrades i se consideren un en l'altre bons amics. Arriba un moment que el xicot està confós, no sap el que fer, el que li mana el seu moviment (matar a Jesús) o el que li mana el seu cor. Decidí deixar i oblidar a Jesús ja que no volia fer-li mal. Volia anar-se'n a acomiadar de Jesús, a Jerusalem, el noi fugi i es va amagar, anava d'amagatall en amagatall fins arribar a Jerusalem; quan va trobar a Jesús anaren a xerrar, li va dir que ell era zelota, que perteneixia a un moviment i que en principi s'havia unit al grup per arribar a la finalitat de matar-lo amb en Judes, però en aquell moment no era capaç de res perquè s'havien fet molt bons amics. L'intentà convèncer de que fugis, enfora perquè no l'assassinessin, però Ell va dir que no ho volia fer. Jesús quedà impactat de la seva sinceritat. Se n'anà però el dia següent tornarien a veure.

Quan sortí de xerrar amb Ell es trobà amb Judes, diguent-li que els havia traïcionat,... va anar-se'n a l'hostal i amb un grup de gent començaren a beure i beure fins el mati. Sortí fora i va veure molta gent pel carrer, plorant, li digueren que havien crucificat a Jesús de Natzaret. Va anar a veure'l i així era, el va veure morir. Va anar a fer una volta caminant i va arribar al llac on es coneixeran amb Jesús i trobà a uns companys i començaren a xerrar recordant al profeta de Natzaret.

3. Descripció dels personatges.

Noi: Al·lot que sofreix desgràcies, se mor el seu pare i la seva mare en poc temps, té un engany amorós, una forta depressió,... li canvia la vida quan entra al moviment zelota, però encara més quan coneix a Jesús. Noi de pocs amics troba un home que l'escolta i l'aconsella. Es veu que es un xicot simple, cansat de la vida i amb ganes de canviar d'aires.

Judes: Home que vol el mal per tothom, vol matar a Jesús. Moriren els seus pares i els dos germans. Va quedar ell i la seva germana petita i els criaren els Caps del moviment, allà es criaren i creixeren amb l'odi pur del assassins de la seva família.

Jesús: Gran home, amic de tothom, dels que fan el bé i dels que fan el mal. (no crec que hi hagi paraules per descrivir-lo) Morí per tots nosaltres.

4. Opinió personal i comentari.

Sincerament, aquest llibre m'ha agradat i no m'ha agradat, ja que a trossos me pareixia molt interessant la conversació que tenien però a altres trossos era de lo més avorridissim. Molts de trossos m'han cridat molt l'atenció, per exemple;

“El Rabí de Natzaret ja no significava per a mi l'objecte d'una missió que com s'havia encomanat. S'anava convertint en algú, una persona que m'interessava” ens voldria dir què conèixer a Jesús ha estat conèixer un amic, que l'escoltava i l'estimava. Ens diria que Jesús sempre està allà amb nosaltres i sempre podem contar amb Ell.

“L'embull és el preu que paguen els qui volen viure la vida amb serietat”(està a la pàgina 66); Quan una persona és seria, quan té els peus al terra i se'n dona compte del que fa, sempre tendra qualque embull dins el cap, mai estarà lliure de pensament i hi haurà qualque cosa a donar-li voltes.

“No el trobes, perquè tu no cerques a Déu”(es troba a la pàgina 70); Si no volem cercar a Déu, esta clar que no el trobarem. Si a dins nostre qualque cosa ens crida cap a Déu; el trobarem sense cap dubte ja que està amb les persones bones i inclòs les dolentes.

“La infidelitat a l'amor conserva, pot ser l'existència.

Però la vida, no. Fuig desde el moment que no estimam” (es troba a la pàgina 118); Jo crec que quan no hi a amor, no hi ha vida, ja que sempre has d'estimar a algú. Crec que viure sense la il·lusió de tenir a una persona que saps que t'estima, sigui una parella, sigui la família, tots! Si estàs sol, sense ningú, crec que seria horrorós.

La darrera conversació amb Jesús també m'ha cridat molt l'atenció, ja que el considera un bon amic, l'un per l'altre, i sobretot quan se sincera diguent-li que perteneix al moviment i la resposta de Jesús.

En definitiva, he pogut aprendre bastant d'aquest llibre, el comportament de Jesús davant un dels dotze. Malgrat a estones ha estat avorrit, en altres ha estat interessant.
Descargar
Enviado por:Petiteta
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar