Literatura


Curial e Güelfa


CURIAL E GÜELFA

RESUM DE BOCA DE FAR

Boca de Far era un cavaller napolità,el qual havia anat al torneig més per l'amor que sentia per la Güelfa que per una altre cosa.

Al torneig, Boca de Far es va interposar entre el marquès i Curial i va començar a lluitar contra el marquès.

Va ser tant fort el cop que li donà Boca de Far, que el marquès cau a terra.

El marquès s'aixecà ràpidament i, amb ajut, torna a pujar sobre el cavall. Entre tots dos comença una lluita en la que Boca de Far era clarament el millor cavaller.

Si no haguès sigut per un cavaller catatà, Boca de Far i els seus cavallers s'haurien emportat al marquès, ja que el tenien acorralat.

El cavaller català colpejà tant fort Boca de Far que el cau del cavall i, en baixar ell també, no li permet que se'n torni a pujar.

El marquès va agafar el cavall de Boca de Far i va anar a les llotges on el va presentar a Curial.

Curial va aconsellar al marquès que donés per acabat el torneig i aquest així ho va fer. Tot i acabat el torneig, Boca de Far i el cavaller català continuaven la seva lluita però finalment els van aconseguir separar.

Al acabar el torneig, el marquès va fer anar a Boca de Far a les llotges, on el va fer grans honors.

Curial va aconsellar al marquès que festegés al cavaller català, ja que l'havia defensat de Boca de Far i s'ho mereixia. El marquès així ho va fer i se'n van anar a sopar.

En aquest sopar, el marquès va fer entrega d'un premi a Boca de Far per èsser el més valent al torneig.

El cavaller català es va enotjar molt i Curial, que creia que el millor cavaller del torneig havia sigut el català, va entregar-li una espasa que li havia donat el duc d'Ostalriche.

Boca de Far deia no estar d'acord amb l'opinió de Curial però el marquès va dir que no se'n parlés més.

Després d'una llarga conversa de desigualtats i diferents criteris, Curial i el cavaller català van desafiar a Boca de Far.

Darrera d'una lluita plena de detalls entre el bàndol de Curial i el de Boca de Far, la victòria va ser per Curial, el qual va matar al seu rival sense intenció.

PREGUNTES SOBRE EL LLIBRE 1:

6. En la dama i donzelles objectes d'amor en el Curial , hi ha una diferència d'estat civil respecte a allò que proposava la fina amor. Quina és aquesta diferència i quines conseqüències té en la trama de la novel·la?

La diferència és que la Güelfa és vídua i la Laquesis és soltera.

Les conseqüències d'aquesta diferència d'estat civil són la dificultat de mantenir una relació, el punt de vista de la gent, …

Si Curial volia estar amb la Güelfa havia de ser d'amagat, en canvi amb la Laquesis tot era diferent. La seva possible relació no res més estava ben vista, sinó que els pares de la Laquesis estaven encantats amb que Curial es casés amb la seva filla.

8. Quins són els dos escenaris de l'enamorament entre Curial i Lquesis. Per què et sembla que l'autor els ha triat?

Un dels llocs és a l'esglèsia, on es donen un petó.

L'altre és en a un dinar del duc.

Crec que l'autor ha escollit l'esglèsia com a lloc d'enamorament entre Curial i Güelfa perquè, en aquella època, era un dels llocs on es reunien els enamorats ja que tothom havia d'anar a misa…

I en el cas del dinar a casa del duc, crec que era un lloc habitual, on s'hi veien molt.

9. En el cap.27 del llibre primer es diuen els colors dels paraments dels combatents a Melú i el seu significat. Amb quins lluita Curial a Melú, i en altres combats? Laquesis tindrà motius per pensar que Curial lluita per ella?

Curial portava els colors verd i blanc. El significat d'aquests colors és que el seu amor és a una donzella.

La Laquesis pot creure perfectament que l'amor de Curial es per ella, ja que ella és una donzella.

Si Curial porta aquesta roba, és perquè la Güelfa així s'ho demana, per tal de no cridar l'atenció i ocultar el seu amor.

ARMADURA CAVALLERESCA:

Curial e Güelfa
Com que no estava segura de quina era exactament, he posat aquí totes les armadures que he trobat.

Curial e Güelfa

Curial e Güelfa

Curial e Güelfa
Descargar
Enviado por:Blanca
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar