Deporte, Educación Física, Juegos y Animación


Cadenas


Que son les cadenas:

són dos llargues CORDES en els extrems de les quals duen pes al que fan girar. El pes pot ser de qualsevol material k pessi un amica per tal de que la corda es tensi el moment que la fas girar.

Primers passos

La col·locació de la corda en les mans s'ha de fer al voltant dels dits índex, cor i anul·lar encara que sigui donant-li unes voltes a la corda en el cas de no tenir un nansa. Tens que començar practicant el moviment bàsic que consisteix a moure les cadenas de manera que girin fent cercles a banda i banda del malabarista simplement fent girar el canell. Tens que practicar movent les cadenas tant simètrica com asimètricament. El fet d'obtenir una bona coordinació dels canells tant a l'esquerra com a la dreta és un objectiu principal per a algú que comença ja que en algunes figures has de creuar les cordes, el que requereix aquesta coordinació. has de tenia amb compte que les creus de les cordes, mai tenen que posar-se el mateix plànol de moviment perquè no s'enredin perquè les mans no han d'estar paral·leles sinó una mica més avançada una que la altre, com per exemple en els jocs en els quals duus els canells gairebé enganxats. Com en la excepció en els joc: “el perseguit " les mans van paral·leles perquè les cadenas es persegueixen la una a l'altra en el mateix cercle.

Exercicis:

Nom exercici 1: Gir 180º

Consisteix en donar-nos la volta sense deixar de moure les cadenes de manera que donem l'esquena al que estem veient. Comencem amb les cadenes donant voltes a banda i banda procurant que els pessos de les cadenes vagin paral·lels i girant de baix a dalt. Quan les cadenes marquin les sis en un imaginari rellotge serà el moment per a començar el canvi de posició. Gira cap a la teva esquerra i aixeca els braços de manera que es quedin les mans a l'altura del cap, mantingues les abraçades així fins que acabis el gir i et donis la volta.

Per a aconseguir que les cadenes no deixin de donar voltes

has d'invertir el gir dels teus canells durant el canvi de posició de manera que acabes jugant amb les cadenes girant de dalt a baix, al contrari de com has començat.

Exercici numero 2: la papallona

Tens que aconseguir que les dues cadenes giren davant fent cercles en direccions contraries, creuant-se sense tocar-se.

Comencem girant les cadenes de baix a d'alt simètriques y quan estiguin gairebé paral·leles a les teves cames mou els braços posant-los enganxat al cos amb els avantbraços extensos perpendicularment al teu cos i els canells lleugerament separats.

Exercici numero 3: papallona per l'esquena

Aquest és un joc molt fàcil i vistós que consisteix a fer passar cada vegada una cadena per l'esquena cada volta; és a dir, amb una mà subjectem una cadena per davant i amb l'altra mà per darrere.

Es com l'exercici anterior però fent passar les cadenes per darrera ho sigui per l'esquena.0 en el moment que la cadena està a l'altura del braç esquerre el movem perquè el canell quedi un mica separat de l'esquena i girem el canell per a permetre el gir de la cadena. Deixem la volta que ha començat i movem el braç per a portar-lo cap a davant duent cap a endarrere el dret. Recorda moure una mica la cintura per a facilitar el moviment del braç. Alterna les cadenes que passes per l'esquena o tira cap a endarrere els dos braços (anant amb compte que un canell estigui més avançat) per a fer més figures amb les papallones.

Exercici numero 4: doble 8

Si ja saps el pas bàsic, has d'aprendre a dur l'altra mà per d'alt. Per exemple si dus la esquerra per d'alt aquesta mà a de donar dues voltes, en lloc d'una el costat dret, i la mà dreta passa de baix a dalt quan l'esquerra està donant la segona volta. Això es pot fer igual amb l'altre ma.

Exercici numero 5: Pas bàsic enradera

Es el mateix que el pas bàsic peró girant les cadenes endarrera.

Exercici numero 6: per sobre el cap

Gira les cadenes cap a l'esquerra per davant teu i quan estiguin a d'alt fes-les girar per darrera teu i quan tornin a d'alt un altre vegada per davant.

La primera que comença a girar es la dreta , l'esquerra fa com si la perseguissis també se'n pot dir el perseguit, també es pot fer l'altre costat només que on hi va la dreta si posa l'esquerra.
Descargar
Enviado por:El remitente no desea revelar su nombre
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar