Varios


Bitllet d'anada i tornada; Gemma Lienas


BILLET D'ANADA Y TORNADA

De: Gemma Lienas

1rD

La família de la Marta no sabia el que li estava passant a la Marta només era una paraula: era “anorèxica”

Cap.1

La Marta està a la consulta del psicòleg perquè el Robert (el psicòleg) l'està renyen perquè havien quedat en que la Marta no podia baixar mes del 40 quilos, però ella s'havia passat del límit i li tocava ingressar a l'hospital. Però abans ja havia fet algunes sessions i li havien dit que retiressin la bascula, que la vigilessin quan anava al lavabo...

A la Marta el que li va fer mes ràbia no va ser ingressar a l'hospital si no que a la seva família que feia poc que havien tingut un altre conflicte entre el pare i la mare i ja l'avien arreglat, ara li tocava a la Marta.

La Marta només tenia una hora per preparar-se la bossa per anar a l'hospital. La Marta diu en els bessons que se'n va al camp perquè no està gaire be de salut i així es curarà, ells perquè no es sentis sola cada un li va regalar el seu ós.

Cap.2

La Marta s'ha despertat a l'hospital. Li han dit totes les normes sobretot la mes estricta: els lavabos sempre estan tancats amb clau, quan i tens que anar et vigilen.

A l'hora d'esmorzar coneix a l'Elisa, li posen l'esmorzar i ella agafa un croissant i se'l menja tot de cop, desprès ella s'ofèn en a si mateixa perquè no podia menjar. Mes tard com que no te sessions conjuntes va a la sala d'estar on es troba una noia també anorèxica i es posen a parlar. A l'hora de dinar com que no li cap res copia el que fa l'Inés que es la del davant per fer veure que s'ho a menjat.

Després els pares la passen a visitar i li diuen que la troben a faltar molt els bessons i ells i que la professora ja feia temps que volia parlar amb ells perquè s'ensumava alguna cosa.

Cap.3

Quan es desperten fa la sessió amb el Robert però ell li diu que no te que engreixar-se, si no recuperar pes, però ella si nega.

Però també bol sortir d'aquella presó, i no només per sortir d'allà també perquè troba a faltar la família i el seu gat. Menys a la Bes que es una au-pair. A la Marta no li cau gens bé. Tenen a la Bes perquè com que el seu pare està a l'atur (conflicte A) està fent classes i a la tarda els bessons es queden sols i necessitaven una cangur.

Cap.4

La Marta s'ha despertat amb els ulls vermells i inflats perquè abans d'anar a dormir no va parar de plorar llegint la carta dels bessons. A les sessions conjuntes tothom explica el seu cas i els seus problemes, tot seguit toca pesar-les, ella s'ha aprimat perquè ara pesa 39 quilos. Després amb dos noies mes es posen a parlar de nois i ella explica que sortia amb el Riky, però les criden per anar a tallers de fotografia. A l'hora de dinar s'assenta a la mateixa taula que l'Inés però a mig dinar l'Inés es desmaia i la porten a UVI. La Marta es cola per a unes escales que hi posa prohibit però ella no li fa cas i puja fins a la planta de UVI on es troba a una infermera que li diu que no pot estar allà però l'acompanya a visitar-la, allà coneix els pares de l'Inés. La mare de la Marta l'ha anat a visitar, s'abracen, li dona records de tots fins hi tot de la Bes però ella no accepta els de la Bes, perquè li va robar el novio, i perquè segur que a ser ella qui va dir-li a la mare que estava malalta, la mare li aclareix que no. Decideixen dir la veritat als bessons perquè així la podran visitar.

Cap.5

El Robert vol saber com a perdut pes i com ho a fet, amb qui, com ho fa...

Ella recorda la primera vegada que es va veure gorda, una dependenta li a dir que tota la roba que s'havia agafat no li aniria perquè ella feia talla 42 i no tenien una talla tan gran. En el Riky li havia preguntat si estava gorda i li va dir que no era una top model però que no ho estava. La mare li va dir a la seva mare que volia fer dieta, ella la va portar al metge perquè li fes una dieta adequada. Amb la primera setmana es va aprimar 1,5 quilos, però com que a la mare li va semblar massa per una setmana va decidir campar-li la dieta sense que la Marta ho sabés.

Cap.6

La Marta per fi a conegut a la seva companya d'habitació que és bulímica, però no està gorda perquè ho vomita tot o fa dejú, es posen a parlar i li diu que abans de ser bulímica era anorèxica per ensordir-se'n va tornar-se bulímica sense voler, ella està ingressada per voluntat pròpia. A les sessions conjuntes la Marta explica que tenia que anar en un concert am en Riky i es va posar un vestit negra molt arrapat, ella és trobava sexy però l'altre gent se'n va riure. Els bessons l'han anat a visitar, es posen a parlar i la Marta els i dona una carta per a la Clàudia, explicant-li que des de un dies no era ella però que ara s'avia decidit a menjar i que ja tornava a ser ella. Torna a visitar a l'Inés però ara amb l'Adela, quan tornen es miren unes revistes de models l'Inés es d'una d'elles, era guapíssima!

Cap.7

Han descobert on la Marta amagava el menjar. Ella va començar a recordar quan va començar a vomitar, era uns dies que la mare estava de viatge. Va començar a tallar tot el menjar que no era necessari fins que va optar per a no menjar. Quan la mare va tornar i la va veure tan prima li va preguntar que per que estava tan prima, a l'hora de sopar li va tocar menjar-s'ho tot, quan estaven tot dormin la Marta va aprofitar per a vomitar tot el que s'havia menjat, els bessons la van veure i van avisar a la seva mare. Quan es van despertar va veure a la mare a l'ordinador mirant una pagina web d'anorèxia. També va recordar la ultima conversa que va tenir amb la Clàudia: ella li deia que estava massa prima i que de aquí poc estaria anorèxica.

En Robert i li fa omplir un paper de com es veu ella i de com la veuen els altres.

Cap.8

La Marta cada cop menja mes, es vol recuperar. Comença a llegir el diari de la companya, pobra per tot el que a de passar, pensa la Marta. Després va a veure a l'Inés que ja tornava a estar a la seva habitació i descobreix com feia desaparèixer el menjà però no nomes la Marta, també l'Adela. Comencen a parlar fins que l'avisen que algú està al telèfon que vol parlar amb ella, era la Clàudia, es posen a parlar i la Marta li assegura que ja torna a ser la noia de sempre, la Clàudia li explica que en Riky li a explicat una versió una mica diferent que la de que ella deia (els canvis estaven en que ell intentava disculpar-se però la Marta li girava la cara). Rep la visita dels bessons amb un posat trist, pregunta que, que els hi passa i li diuen que li van dir una mentida, que la Bes no es veia amb en Riky, la Marta se sent com una merda, diu que ja parlarà amb la bes però els bessons li diuen que serà difícil perquè s'ha anat al seu paí i que els i ha regalat el seu gat i que per ella li havia donat un sobre.

Cap.9

La Marta està amb en Robert com cada dia, ella recorda que un dia que tothom estava a casa va sonar el telèfon i la Marta com cada vegada que sonava corria pensant que seria en Riky, però aquell dia era per el pare, l'havien contractat! Tothom es va posar molt content menys la Marta que no tenia forces per res, feia dies que no anava a classes, no parlava amb els amics ni amb la Clàudia... els bessons ja no intentaven dir-li res perquè els contestava i els feia fora de l'habitació.

En Robert li dona ànims, però ella pensa que vol curar-se però no ho sent. Quan va acabar la sessió algú l'estava esperant a la sala de visites, ella mirant les rajoles va entrar i quan va aixecar el cap per a veure qui era veure unes ninetes brillants i dilatades de la pena de veure-la, ella si va veure reflectida i per primera vegada es va veure com un esquelet, era en Riky, li va donar la mà i la Marta per primera vegada va sentir que es volia curar.

la
Descargar
Enviado por:El remitente no desea revelar su nombre
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar