Literatura


Bitllet d'anada i tornada; Gemma Lienas


Bitllet d'anada i tornada Gemma Lienas

Índex

Introducció............................................................................punt 1

L'entorn de la Marta

 • Introducció

 • Bitllet d'anada i tornada és una novel·la escrita per la Gemma Lienas on s'explica l'enfermetat de la Marta: l'anorèctia. Una enfermetat que fa que s'aprimi fins als óssos només per haver començat un règim per aprimar-se uns quilos. La seva família i els seus amics l'ajuden a sortir d'aquest tram que costa tant.

 • Una mica sobre la Marta

 • La Marta és la protagonista de la novel·la, una noia d'ulls marrons com la xocolata, cabells foscos i llisos, 1,63 metres i d'una talla 42(abans de tenir anorèctia), després arriba als 39 quilos i ha d'ingressar a l'hospital sota un control mèdic.

  Tot va començar anant amb la Bes ( l'aupair de la familia) de compres i va veure's que la talla de la Bes no li anava; llavors ella es va veure grassa. La Marta comença a fer un règim. Acava amb la talla 36 i és una anorèctica. Ella, té els cabells foscos, llisos, empobrits i mats. El color de la pell cada cop és més pàlid. És una noia molt simpàtica, amb ganes de viure i de passar-s'ho bé. La Clàudia és la seva millor amiga i en Ricky el seu enamorat.

 • A casa viuen els pares, que són la Rosa i en Pere, els germans bessons de la Marta, que són en Xavier i en Roger, la Bes que és l'aupair de la familia, dues mascotes: el gat de la Bes que es diu Candy, i el gat de la família que s'anomena Àtila i evidentment la Marta.

  Els dos bessons són un parell de trapelles amb els cabells rossos que saben fer riure dient sempre rucades absurdes. Tracten molt bé a la seva germana Marta i se l'estimen molt. En el fons són uns trossos de pa amb la Marta: en quant ella ingressa a l'hospital ells la troben a faltar un munt; i quan la trobàven ben maca, s'ho deien. Els agrada anar amb l'Oncle Lalo, que sempre els fa el que ells volen(com tenyir-se un tros de cabell de blau).

  La Bes o Elisabeth és una noia anglesa, físicament prima, de cabells rossos i llisos, ulls caiguts de color blau destenyit, i amb moltes pigues. És una bona noia, simpàtica, amb molta paciència i mai li agrada ficar-se en cap embolic. Utilitza roba molt cursi en comparació amb la de la Marta. L'aupair viu amb la família durant un temps fins que ha de marxar cap Anglaterra, a casa seva, perquè el seu pare es va posar molt malalt i no tenia altre remei. Ella va regalar a la família el seu gat Candy.

  La Rosa, treballa en una oficina. És una dona atenta amb la seva família i molt treballadora, encara que a vegades és una mica histèrica. En Pere, de cabells castanys clars propers a una calvície, amb un bigoti quasi blanc i amb ulleres, és un home poc parlador, poc simpàtic, poc comunicatiu i més interessat per les seves coses que per la seva pròpia família. Ell treballava en un banc, però es queda a l'atur, ja que li van fer fora i aquí va començar a desenvolupar-se el conflicte A.

  Moltes nits, el pare i la mare discuteixen malhumorats a causa del problema que tenen amb els diners; doncs amb un sol sou no es pot viure bé amb una família de tres fills.

  La Marta i els bessons, se n'adonen d'aquestes discussions que donen lloc a quasi totes les nits. Finalment, els pares expliquen el conflicte(A) i decideixen estalviar sense deixar les aixetes obertes, sense parlar tant per telèfon, etc.

  Mentre està a l'atur, el pare canvia d'humor i sembla molt més simpàtic, carinyòs, tendre, etc., un pare que es preocupa de la família ja que s'apunta a fer pintura, la seva vocació i a un curset d'informàtica
  Descargar
  Enviado por:Cristi M A
  Idioma: catalán
  País: España

  Te va a interesar