Literatura


L'amor


''L'amor:  cinc lletres, dos paraules i un sentit''

 

Es una bona pregunta aquesta que diu; Què és l'amor? Però, sabriem contestar-la?

Seria més que dificil contestar-la, però en la meua opinió crec que seria una definició diferent per a cada persona. L'amor es una emoció, un sentiment, complex i constant.

Robert Heinlein defienix l'amor com a  la condició en que la felicitat de l'altre es esencial per la felicitata pròpia. I em sembla que es una bona definició, perque quant estás enamorat, i eixa persona está trista, tu no pots ser feliç, perque estás en un  estat d'enamorament que tot el que et passa gira en torna a eixa persona.L'amor no es pot medir, ni pesar, ni tallar.

 

I ara  intentaré contastar una altra qüestió plantejada al bloc de paraules i lletres, deia axí: Es pot situar l'amor dins una escala de valors on apareixen èxit, prestigi, diners, diversió, família, professió? Opine que si, a mi l'amor em sembla tan o més important com l'èxit, el prestigi, els diners, la diversió... Si ningú t'estima, que tens a la vida? Èxit, prestigi, diners, i tot això per a que ho vols si no tens amb qui compartir-ho i ser feliç. L' amor es allò que et complementa, quan arriba eixa persona, inconcientment sas que es la teua altra mitat, i no deixes de pensar en ella.

 

I també es posible que hi haurà gent més afortunada que altra en l'amor, pero que ningú espere que la persona dels seus sonmnis vaja a tocar-li a la porta de casa i li diga: T' estime, perque es molt dificil, per no dir imposible que passe això. L'amor com he dit abans es complex, molt complex. Depen d'un factor principal, com estimar-se mutuament. També cal resaltar que l'amor no te edat, ni condició social, ni barreres, ni normes,ni distancia...

 

Ara em vaig a desviar un poc del  tema central, i parlaré de les diferents formes de ''manifestar l'amor''.

  • Un petó, es una gran mostra d'afecte hi han milers de tipus diferents de besar, tendres, apasionats, dolços, suaus, timids, intensos, relaxans o simplement com una forma de saludar, els tipus de besos son molt variats, tot depen de a qui li'l dones, quant i on.Cada part de la teua cara te el poder de revelar la teua personalitat, imaginat que dirán els teus llavis al besar...                                                                                                         La organizació britànica Relate, asegura que besar-se te molts beneficis per a la salut, ja que quant dones un petó a l'altra persona s'estimula una part de cervell, que allibera una hormona de tal forma que crea una sensació de plaer.

  • Una abraçada, mostra moltes coses i mentre ho fas et sents segur i sents com estas amb la persona que abrases i creus que sou un, es un moment que no es pot oblidar i per això val tant. En eixe instant, xicotetes espurnes rodejen el cos, no pots estar més separat d'aquella persona. I notes les seues mans com acaricien la pell dormida, i la fan revifar, només amb un sol toc d'aquells dits, que porten l'essència de l'altre. Però igual que amb es petons també hi han diferents tipus d'abraçades, obligades, breus, fredes, rutinàries, hi ha abraçades on et quedaries enganxat una eternitat en la persona estimada i en aquells instants rebs una càrrega impressionant d'afecte, de positivisme, d'energia que t'omplirà aquells moments llargs d'absència i mancança...

  • Una mirada, el fet de mirar directament a una persona als ulls es una forma de demostrar amor vertader. Però moltes voltes está present el joc de mirades, que si ara et mire, que si ara m' amage, tot forma part del mateix sentiment. I si et topes amb uns ulls encisadors, encara està més valorada la voluntad de no mira-los i caure en el parany, una, una altre... I no es em d'oblidar de l'amor a primera vista,hi hauran relacions duraderes que comencen així, i d'altres que no en funcionaran al conexer-se millor.

  • Un somriure, eixe gest en que s'estiren els llavis, s'estiren  els ulls, les orelles es mouen del seu lloc, enseyes les dents de forma graciosa i tu reflexes felicitat, alegria, o també ironia o desagrat. Amb un somriure es pot cautivar un amor, impresionar un xic o una xica, coquetejar...

Be, considere que ja he nombrat unes poques formes de manisfestar l'amor, axí que conclouré aquest relat dient que l'amor es el sentiment més bonic que les persones podem experimentar i sentir.

L'amor está en l' aire, el sents?
Descargar
Enviado por:Swimmer
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar