Literatura


Amics de Mort; Emili Teixidor


AMICS DE MORT

** CAPÍTOL I - DAW JONES **

Dani, l'amic d'en Marc, es segrestat no sabem els motius ni res respecte l'ocorries. Max s'anterat gràcies a les notícies del matí, i està molt preocupat no sap que fer i telefona al seu pare el qual l'hi aconsella que quedi a casa i ell ja l'avisarà si hi ha noves noticies. A mig matí Max rep una telefonada d'en Dani que l'hi mana que cerqui informació sobre un tal Dow Jones que ell està be que no digui res de la telefonada i que més tard el tornarà a telefonar. Max cerca el que li a manat en Dani però sense trobar resultats.

** CAPÍTOL II - ANYTIME, ALL THE TIME **

Un carter du a casa d'en Max un Cd que havia manat fa temps. La mare d'en Max s'anava a casa de la mare d'en Dani per tal de tranquil·litzar-la i fer-li companyia.

A la hora de dinar un policia truca a la porta de la casa d'en Max, i demana per ell; per Max el policia no li es de confiança per l'aspecte que té. El policia entra a casa i es seuen al menjador per tal de fer-li preguntes sobre en Dani i la seva amistat amb ell. Quan la mare arriba el policia s'anava. Al cap vespre mentre sopaven el pare és informat de la visita del policia a casa aquella tarda; el pare telefona ala direcció general de policia i demana per l'home que ha entrevistat el seu fill (Hilari Pena Berril), però resulta que no figura ni com a policia ni com a res relacionat. El pare i Max xerren molt seriosament sobre aquest tema i l'hi demana el seu fill que no xerres amb ningú que no sàpigues si és de confiança o no.

** CAPÍTOL III - LA BORSA I LA VIDA **

Max no va al Liceu fins el dia següent; on tothom només arribar li comença a fer preguntes sobre l'ocorres els dies anteriors. Max no es troba bé entre els seus companys quan només li fan preguntes respecte aquell tema. En el temps del pati un policia l'interroga, li fa preguntes damunt la seva amistat amb en Dani.

Max arriba a casa i comença a tenir pistes damunt Daw Jones, el nom que Dani va dir a nen Max perquè cerqués informació. A partir d'aquí Max comença amb les seves pròpies investigacions.

** CAPÍTOL IV - TERRA DE NINGÚ **

Max rebé una propaganda d'una discoteca, a la qual ells dos, els dos amics, avien anat feia temps, on pinxava un amic del judo, en Quico Montilla. La discoteca rebia el nom de Xiringuetti. Per els dos amics aquella discoteca era diferent a les de costum. Allà conegueren a la germana de Quico, na Lili Marlene on també per desgracia per ells van conèixer al seu novio, en Nani Zambuco, que gràcies a ell tingueren una baralla, a la qual va quedar implicada tota la gent de la discoteca, tothom es barallava allà dintre; encara que Max i Dani van follir amb na Lili però encara va ser pitjor al carrer ja que trobaren una panda d'al·lots que els hi volien pegar i Max en defensa propi va mal ferir a un dels al·lots que els estaven atacant. Dies mes tard en Nani els va citar i els hi contar el que la família de l'al·lot ferit demanava per que aquest assumpte no anés a mans de la policia, eren molts de diners i encara mes si moria; però Max i Dani no van fer res al respecte.

** PAPÍTOL V - CRISI I CONFIANÇA **

Dani i Max no segueixen el pla que els hi proposar en Nani i tampoc es presenten a la cita en que havien de donar tot el que els hi demanaven. Nani els telefonar per saber que passava i els amenaçar de que el pròxim pic es presentessin encara que no tinguessin res del demanat. Encara que un altre cop els dos amics tampoc es presentaren, però tampoc van rebre una telefonada d'en Nani, cosa que els estranyava. Max segueix la seva investigació i es dirigeix a la discoteca on demana pel senyor Makoki, al qual no sap res del Nani ni de ningú. L'Alex, el policia l'havia seguit fins el local. El policia el va treure d'allà dintre i convidà a nen Max a prendre alguna cosa amb el fi de que li contés tot l'ocorregut abans del segrest. Al principi en Max no deia res d'interès per el policia però en veure que el policia no l'ajudaria si ell no li contava la veritat va decidir contar-li tot des de el principi fins el final, inclòs el pacte i les telefonades d'en Dani el dia del segrest.

** CAPÍTOL VI - EL PITJOR FRACÀS ÉS L'EXIT **

Max després d'aquella confessió es sentia tranquil per una banda per el gran alliberament que havia fet però d'altra banda no es trobava bé ja que havia per haver contat el pacte que tenien ell i el seu amic. Quan arribar a casa hi havia gent sopant al menjador, eren els seus pares, els del Dani i dos homes q semblaven policies; Max va sopar a la cuina i es va unir als altres quan arribaren a les postres. Tots parlaven ja d'un rescat i coses semblants. Quan les dues mares es quedaren soles, la mare d'en Max demanar a la d'en Dani per la situació entre ella i el seu marit, a la qual cosa la mare d'en Dani respongué que encara tenien problemes de diners des de el divorci. Max al dia següent mentre berenava la Felipa li va dir que anés en compte del que feia ja que tindria policies que l'estarien vigilant tot el dia. Anar al liceu i estigué xerrant amb el professor Arnau damunt en Dani, cercant el motiu del segrest a partir de petites coses i també s'intentaven posar en la situació de l'al·lot i en la seva vida anterior al segrest. Al cap vespre l'inspector telefonar a nen Max , quedaren per parlar el diumenge i seguir amb l'interrogatori i el va avisar de que ja havia parlat en mes gent relacionada amb en Dani però que no havia trobat res.

** CAPITOL VII - ELS ERRORS SÓN PART DEL TRIOMF **

Era dissabte horabaixa en Max tenia que anar a l'entrenament de judo, on trobaria a nen Quico, cosa que no li feia molta de gràcia. Va sortir de casa i mentre agafava la moto saludar als policies que el seguirien per tot allà on anés. Es dirigí al gimnàs i a l'hora de sortir es va trobar amb en Quico, el qual li demanar explicacions respecte tot l'ocorregut, l'interrogatori del policia amb ell, amb la seva família, amics, etc. Els dos tornaren a dintre i començaren a xerrar del tema d'una forma més tranquil·la; en Max li va explicar tot i li va demanar si s'havia tot l'ocorregut el dia que ell i en Dani anaren al Xiringuetti, i ho sabia. En Quico també li contar que tot el que els hi havia dit en Nani era tot una mentida, era una forma de treure diners fàcilment. Després de xerrar es despediren i en Max no tenia res que fer aquell horabaixa, s'avorria i va telefonar a na Berta per divertir-se un poc i perquè l'ajudes amb el seu pla de diversió; era despistar als policies i escapar d'ells. Desprès de despistar-los entre na Berta i ell, s'els tragueren de sobre i anaren a un bar a prendre un refresc; allà la Berta li contà que un pic en Dani li havia demanat molts de diners per fer-li un regal a la seva mare. Això va estranyar molt a nen Max i al dia següent a l'entrevista amb l'inspector li contar tot el que l'hi avia dit la Berta el dia abans.

** CAPÍTOL VIII - SI NO ETS PSRT DE LA SOLUCIÓ, FORMES PART DEL

PROBLEMA **

El diumenge l'inspector i en Max van estar xerrant novament; l'inspector tenia noves pistes sobre el segrest, en el qual no hi tenien res a veure tota la colla de la macrodiscoteca, ja que els dies abans i el mateix dia del segrest havien estat ocupats en altres assumptes. També averiguar de la zona d'on procedien les telefonades d'en Dani el dia del segrest. L'inspector començava a veure per on estava encaminat tot l'assumpte del segrest, segons les seves dades tenia a veure amb negocis de blanqueig de diners, en els quals el pare d'en Dani hi tenia alguna cosa. En Max arribar a casa a l'hora de dinar. Arribar en mig d'una discussió entre la seva germana, na Carlota i la mare. El motiu era que ella es volia anar a viure amb el seu novio, l'Albert i els seus pares no ho consentien ja que opinaven que ella es mereixia alguna cosa millor. Que l'Albert no era ningú, que ella tenia que estar amb un al·lot mes decent amb mes diners i ben situat. Aixó a la Carlota no l'hi agrada gens ni mica i va aixecar-se de la taula i partir a la seva habitació on mes tard va estar xerrant amb en Max de la forma en que li diria que els seus pares no la deixaven viure amb ell.

** CAPITOL IX - NOMÉS EM CONFORMO AMB EL MILLOR **

En Max després de xerrar amb la seva germana va baixar al menjador on comunicar al seus pares i a la seva tia que la Carlota no baixaria i que passaria l'horabaixa amb el seu novio. Aquell horabaixa de diumenge va ser molt mogut va haver tres grans bombes, fets; el primer va ser que el pare d'en Dani, l'Alfons, va telefonar dient que havia pagat rescat del seu fill. La segona bomba va ser que havien trobat la caçadora d'en Dani en un terreny vora d'uns pisos de luxe i estava plena de sang. La tercera bomba va ser el desordre de l'habitació d'en Max, pareixia que l'havien registrat. La va ordenar un poc mentre pensava qui podria haver estat i quan la va tenir més o menys en condicions va fer dues llistes una de gent encarregada de cercar alguna informació damunt el segrest i l'altre de llocs i persones relacionades directa o indirectament amb en Dani. Aquella tarda de diumenge es van rebre més visites que les de costum.

** CAPÍTOL X - EL TEMPS DEVORA ELS SEUS FILLS **

L'intenció de Max era entrar al menjador dient que algú havia entrar dins la seva habitació, però no ho va fer ja que al estar baix les escales va sentir dues veus que no li eren familiars; es va quedar allà baix i va sentir tot el que xerraven tots els qui eren al menjador (els pares d'en Dani, els seus, l'inspector d'agenda i el guàrdia civil de l'altre vespre, l'inspector Llobreres, i dues persones més que no era capaç de reconèixer) Va sentir al pare d'en Dani dient que a partir d'ara cada hora anirien deixant restes d'en Dani per la ciutat fins el seu rescat. Quant va entrar en Max a la sala la mare d'en Dani estava plorant i les dues mares demanaren a nen Max si sortien els vespres durant els caps de setmana, on anaven? En qui..? al cap d'una bona estona l'Alex (l'inspector) i en Max es quedaren sols i el nin va comentar a l'inspector el que havia passat a la seva habitació aquell dia; havia estat registrada. Llobreres li demanar a Max que demanes al seu pare si havia sigut ell el que hagués estat dins la seva habitació i que es recordés de la seva cara quan li contestes i després li comuniques.

** CAPÌTOL XI - SENZIL NO VOL DIR FÀCIL **

Dilluns en arribar Max al liceu, na Berta l'esperava amb una noticia sensacional. Havia rebut el correu comercial de la caixa el qual indicava que havien fet un ingrés; era la mateixa quantitat que havia deixat a nen Dani, i a més els diners havien estat ingressats el mateix dia del segrest. Aquell matí la classe del professor Arnau va ser diferent a les de costum; el professor volia fer una representació de la vida del Dani abans del segrest, els personatges tenien que posar-se realment en la pell del seu paper. El vespre en Quico telefonar a Max per dir-li que tenia que xerrar amb ell sobre l'informació que havia aconseguit sobre el segrest, ja que no poda dir-li per telèfon. Al matí següent la Carlota comunicar a nen Max que l'Albert tenia certa informació útil. L'Arbert havia averiguat que el banc del pare d'en Dani estava en crisi, debut a que abans del divorci va posar tot al nom de la seva dona i amb el divorci ell es va quedar sense res i per tal de aconseguir diners va fer algunes coses rares per aconseguir diners i la qüestió era si no tenia diners, com podia pegar part del rescat d'en Dani? Encara no havien xerrat amb l'inspector; i els dos al·lots na Berta i en Max eren fora xerrant quan ell es va adonar de que els estaven fotografiant. Al poc temps arribar l'inspector i els convidar a dinar per tal de que el posessin al dia sobre tot el que sabien i havien averiguat.

** CAPÍTOL XII - LA PRIMERA IMPRESIÓ ES LA QUE VAL **

Des de el moment en que arribarem al restaurant l'inspector no va dir ni paraula només es limitava a apuntar tot el que li anaven dient. Quan els varen servir els plats Max va aprofitar per aixecar-se i telefonar a nen Quico per tal de quedar aquella tarda i xerrar de l'assumpte. Tot eren suposicions encara no hi havia res segur. A nen Max li preocupava el fet de que haguessin registrat la seva habitació, les fotografies del carrer i la visita del policia fals. En Quico i en Max es varen veure en el lloc citat. En Quico el va conduir a una estació de metre i li va dir que coneixia a una persona que li podia donar informació important. Era n'Aziz, immigrant sense papers, que vivia a casa dels oncles d'en Quico i que coneixia perquè també havia estat en mans de Doc Makoki. En arribar a casa dels seus oncles la tia, Otilia, els estava esperant, el havia preparat el berenar. Els dos al·lots es dirigiren cap a la sala-menjador, on estava n'Aziz. Ell va començar dient que el jefe de tot allò mai apareixia per la discoteca i que es nom Víctor Mortes, que ell feia feines molt complicades i dalt secret i que tots els assumptes de la nova immobiliària a on era la discoteca, les transformacions de zones en ruïna en zones actualitzades; tot això tenia a veure amb el Banc Ramis. També l'hi van contar a nen Max que un dia els varen menar una feina; vigilar la família d'en Dani, i el motiu per el qual volien matar a n'Aziz era perquè s'havia enamorat de la filla (Fàtima)d'uns del jefes, l'Omar. En Quico tragué dos discos d'una motxilla que estava vora de n'Aziz i eren els discos que Max i Dani gravaven d'internet i feien les portades. La suposició era que els havien aconseguit quan segrestaran a nen Dani i els devia dur dins la maleta. Aquests discos els va donar el pare de la Fàtima a na Fàtima i ella e n'Aziz, i quan en Quico els va veure va saber que eren d'en Max i d'en Dani i per això el va telefonar.

** CAPÍTOL XIII - MIRA'M ALS ULLS, NO ELS FULLS **

En Max i en Quico sortiren cap al metro mentre xerraven de la inauguració de la sala Daw Jones de La Borsa i la Vida. En Max no podia anar per allà encara que el dia de la inauguració de tanta gent que hi hauria ni es donarien compte de la seva presencia. L'Albert no havia aconseguit xerrar amb l'inspector aquella tarda. A l'endemà l'inspector era a la cuina, la Carlota i en Max van xerrar amb ell i els hi va dir que havien estat tot el vespre l'Albert i ell mirant papers damunt el Banc Ramis i que havien trobat grans quantitats de diners que no sabien d'on sortien. La classe del professor Arnau aquell matí fou com si no res,; durant l'hora de classe hi havia molt de moviment per els passadissos, era la televisió que havia vingut per gravar un reportatge per un programa del teatre i els estudiants. Na Berta tot duna que pogué comunicar e nen Max que ahir vespre la telefonar la Miriam, la al·lota de l'Alfons, el pare d'en Dani, dient-li que havia trobat l'enquesta de sexualitat d'en Dani, de l'escola, i que per seguretat al principi la va llegir i amagar per tal de que no es publiquessin les intimitats d'en Dani però en veure que el cas no avançava creia convenient ensenyar-ho a l'inspector, es clar com na Berta hi figurava en tots aquells documents i cartes que també hi havia, li demanar premis per ensenyar-les a l'inspector. També la model, li demanar si havia rebut informació sobre l'inaguració de Daw Jones a la qual Max va convidar a na Berta perquè l'hi acompanyes. El vespre mestres sopaven la mare d'en Max estava nerviosa, el seu marit encara era per Brussel·les i no aconseguia xerrar amb ell. Durant el sopar l'inspector telefonar a Max dient-li que no havien trobat res de l'Omar i que Doc Makoki negava inclòs haver-lo conegut.

** CAPÍTOL IVX - EN LLOC DE QUEIXAR-VOS IMITEU-NOS **

Segons les proves del laboratori la sang torbada a la caçadora era la d'en Dani però era poca quantitat així que semblava que era una ferida petita sense importància. La televisió i els diaris havien deixat de xerrar com si les noves noticies signessin les de sempre. Tot el dijous van estar assajant l'invent, el nou muntatge. Aquell dia era l'inaguració de la discoteca a la qual assistiren l'inspector, i en Max acompanyat per na Berta. L'Omar seguia desaparegut. En Max no sabia que contar per escapar aquell vespre ja que el seu pare havia arribat i ell no era tan fàcil de convèncer amb qualsevol escusa com a la mare. La mare d'en Max era plena de cel per el motiu de que el seu marit havia estat més dies fores del previst i a més es pensar que no havia estat a Brussel·les durant aquells dies, encara que el pare la va convèncer de que si. Com escusa per sortir de casa va dir que tenia una assaig de l'obra que devien representar l'endemà. Anar a cercar a la Berta la qual anava amb un vestit blanc i anava molt guapa, els dos es dirigiren a la festa amb taxi on allà hi havia molta de gent famosa i gent de categoria; dintre hi havia ordinadors qu cotitzaven les begudes que es consumien en el moment, de cada vegada el l'espai quedava més reduït degut a la quantitat de gent que anava entrant. Hi va haver una petita apagada general on tot, llum, musica... es v aturar. Es van començar a veure gent d'uniformes blaus com a policies per els passadissos, la gent començava a sortir, na Berta i en Max també però l'inspector els va agafar i els portar a un lloc més segur, no van saber que passava fins que en Quico els hi va contar que havien assassinat a l'Omar, l'única pista fiable que podien seguir; el qual tenia que veure amb tot això ja que estava allà.

** CAPÍTOL XV - EL QUART MANAMENT **

El divendres era especial, al liceu es celebrava la diada amb una jornada de portes obertes, es feien competicions esportives, pastissos fets pels alumnes, fotografies de record dels amics i fins i tot dels cursos... Havia una televisió local i moltes de videocàmeres dels pares dels alumnes. Tots es començaven a preparar intentaven que no es notes que hi havia agut canvi de plans respecte l'obra teatral, així que alguns dels alumnes com en Max i na Berta es van disfressar com si anessin a fer l'obra prevista. Quan la gent arribava i es col·locava per començar a gravar van fer com tenien previst; en Raül disfressat de Dani entrar per la porta i tots el seguiren i li feien preguntes com si fos veritat per tal d'aconseguir el seu propòsit, enganyar els espectadors i que comencessin a dir que Dani havia estat lliurat. Tots els alumnes participants a l'obra eren al despatx del director esperat que la noticia es difongués i que els segrestadors fessin alguna imprudència que facilitaria a la policia per agafar-los. El director era amb ells sabia el pla al igual que la policia. Estaven aïllats de l'exterior només rebrien l'informació que fos important. A mitja tarda va sonar el telèfon que va ser agafat per el professor Arnau i després de penjar ens va comunicar que en Dani, l'autèntic havia estat alliberat per la policia. tots contents es varen anar a casa però na Berta el professor i en Max es quedaren a la porta on el professor va comunicar a ells dos que el segrestador era el pare d'en Dani, ell era el que s'havia empassat l'ham i havia portat els policies fins el pis del segrest. En Max tornar a casa on els pares la Carlota i l'Albert ja s'havien enterat de la veritat. El pare encara deia que ho havia fet per tal de salva el banc. L'inspector i el policia especialitzat en delictes financers van anar casa d'en Max on el policia va xerrar amb el pare i l'inspector amb en Max; ell tenia que ajudar al seu amic en aquell moment difícil, les telefonades d'en Dani del dia del segrest van ser perquè el pare desconeixia que tenia un mòbil, els segrestadors havien estat l'Omar i l'exboxeador els quals xerraven durant el trajecte en que duien en Dani segrestat i així es com es va enterar de que estaven relacionat amb el Daw Jones. En Dani es pensava que l'havien segrestat en Nani Zambuco i la família del ferit per tal de vagar-se de l'ocorregut al Xiringuetti. El motiu pel qual mataren a l'Omar va ser perquè ell demanava més diners en saber realment en que s'havia ficat i el dia de l'inaguració de la discoteca es van barallar ell i Doc Makoki i el va matar. L'ingrés s'havia fet degut a que la Miriam examinat els papers trobar el numero de compte i la quantitat que devia a la Berta i va cridar al banc per tal de que fessin l'ingrés. El pare no va baixar a sopar i en Max na Carlota i l'Albert es quedaren mirant la televisió mentre la mare encara plorava no sabien si d'alegria per el rescat d'en Dani o de tristesa perquè el segrestador havia estat l'Alfons. En Max pujar a la seva habitació i quan descansava va sentir un cotxe i va mirar per la finestra, era el policia fals que pujava al cotxe del pare. Al dia següent en Max es va despertar en la roba del dia anterior es va dutxar i davallar a berenar on el pare era a la cuina llegint el diari, on tingueren una petita discussió sobre les mentides d'un pare al seu fill; la discussió es va interrompi amb la visita del fals policia, el qual era un detectiu que havia contractat el pare per tal de saber si era en Max el que havia robat la seva col·lecció de segells. Però el segells els havia agafat la mare per regalar al massatgista, en Max enfadat pujar a la seva habitació on després i va anar el pare per disculpar-se. Una setmana després e Dani tornar a classe on el professor Arnau va llegir un breu text dirigit més que a ningú a nen Dani, tractava de que em de perdonar als nostres pares, no ens em d'enfadar amb ells ja que no val la pena sigui el motiu q sigui.

FI.


AMICS DE MORT

** CAPÍTOL I - DAW JONES **

Dani, l'amic d'en Marc, es segrestat no sabem els motius ni res respecte l'ocorries. Max s'anterat gràcies a les notícies del matí, i està molt preocupat no sap que fer i telefona al seu pare el qual l'hi aconsella que quedi a casa i ell ja l'avisarà si hi ha noves noticies. A mig matí Max rep una telefonada d'en Dani que l'hi mana que cerqui informació sobre un tal Dow Jones que ell està be que no digui res de la telefonada i que més tard el tornarà a telefonar. Max cerca el que li a manat en Dani però sense trobar resultats.

** CAPÍTOL II - ANYTIME, ALL THE TIME **

Un carter du a casa d'en Max un Cd que havia manat fa temps. La mare d'en Max s'anava a casa de la mare d'en Dani per tal de tranquil·litzar-la i fer-li companyia.

A la hora de dinar un policia truca a la porta de la casa d'en Max, i demana per ell; per Max el policia no li es de confiança per l'aspecte que té. El policia entra a casa i es seuen al menjador per tal de fer-li preguntes sobre en Dani i la seva amistat amb ell. Quan la mare arriba el policia s'anava. Al cap vespre mentre sopaven el pare és informat de la visita del policia a casa aquella tarda; el pare telefona ala direcció general de policia i demana per l'home que ha entrevistat el seu fill (Hilari Pena Berril), però resulta que no figura ni com a policia ni com a res relacionat. El pare i Max xerren molt seriosament sobre aquest tema i l'hi demana el seu fill que no xerres amb ningú que no sàpigues si és de confiança o no.

** CAPÍTOL III - LA BORSA I LA VIDA **

Max no va al Liceu fins el dia següent; on tothom només arribar li comença a fer preguntes sobre l'ocorres els dies anteriors. Max no es troba bé entre els seus companys quan només li fan preguntes respecte aquell tema. En el temps del pati un policia l'interroga, li fa preguntes damunt la seva amistat amb en Dani.

Max arriba a casa i comença a tenir pistes damunt Daw Jones, el nom que Dani va dir a nen Max perquè cerqués informació. A partir d'aquí Max comença amb les seves pròpies investigacions.

** CAPÍTOL IV - TERRA DE NINGÚ **

Max rebé una propaganda d'una discoteca, a la qual ells dos, els dos amics, avien anat feia temps, on pinxava un amic del judo, en Quico Montilla. La discoteca rebia el nom de Xiringuetti. Per els dos amics aquella discoteca era diferent a les de costum. Allà conegueren a la germana de Quico, na Lili Marlene on també per desgracia per ells van conèixer al seu novio, en Nani Zambuco, que gràcies a ell tingueren una baralla, a la qual va quedar implicada tota la gent de la discoteca, tothom es barallava allà dintre; encara que Max i Dani van follir amb na Lili però encara va ser pitjor al carrer ja que trobaren una panda d'al·lots que els hi volien pegar i Max en defensa propi va mal ferir a un dels al·lots que els estaven atacant. Dies mes tard en Nani els va citar i els hi contar el que la família de l'al·lot ferit demanava per que aquest assumpte no anés a mans de la policia, eren molts de diners i encara mes si moria; però Max i Dani no van fer res al respecte.

** PAPÍTOL V - CRISI I CONFIANÇA **

Dani i Max no segueixen el pla que els hi proposar en Nani i tampoc es presenten a la cita en que havien de donar tot el que els hi demanaven. Nani els telefonar per saber que passava i els amenaçar de que el pròxim pic es presentessin encara que no tinguessin res del demanat. Encara que un altre cop els dos amics tampoc es presentaren, però tampoc van rebre una telefonada d'en Nani, cosa que els estranyava. Max segueix la seva investigació i es dirigeix a la discoteca on demana pel senyor Makoki, al qual no sap res del Nani ni de ningú. L'Alex, el policia l'havia seguit fins el local. El policia el va treure d'allà dintre i convidà a nen Max a prendre alguna cosa amb el fi de que li contés tot l'ocorregut abans del segrest. Al principi en Max no deia res d'interès per el policia però en veure que el policia no l'ajudaria si ell no li contava la veritat va decidir contar-li tot des de el principi fins el final, inclòs el pacte i les telefonades d'en Dani el dia del segrest.

** CAPÍTOL VI - EL PITJOR FRACÀS ÉS L'EXIT **

Max després d'aquella confessió es sentia tranquil per una banda per el gran alliberament que havia fet però d'altra banda no es trobava bé ja que havia per haver contat el pacte que tenien ell i el seu amic. Quan arribar a casa hi havia gent sopant al menjador, eren els seus pares, els del Dani i dos homes q semblaven policies; Max va sopar a la cuina i es va unir als altres quan arribaren a les postres. Tots parlaven ja d'un rescat i coses semblants. Quan les dues mares es quedaren soles, la mare d'en Max demanar a la d'en Dani per la situació entre ella i el seu marit, a la qual cosa la mare d'en Dani respongué que encara tenien problemes de diners des de el divorci. Max al dia següent mentre berenava la Felipa li va dir que anés en compte del que feia ja que tindria policies que l'estarien vigilant tot el dia. Anar al liceu i estigué xerrant amb el professor Arnau damunt en Dani, cercant el motiu del segrest a partir de petites coses i també s'intentaven posar en la situació de l'al·lot i en la seva vida anterior al segrest. Al cap vespre l'inspector telefonar a nen Max , quedaren per parlar el diumenge i seguir amb l'interrogatori i el va avisar de que ja havia parlat en mes gent relacionada amb en Dani però que no havia trobat res.

** CAPITOL VII - ELS ERRORS SÓN PART DEL TRIOMF **

Era dissabte horabaixa en Max tenia que anar a l'entrenament de judo, on trobaria a nen Quico, cosa que no li feia molta de gràcia. Va sortir de casa i mentre agafava la moto saludar als policies que el seguirien per tot allà on anés. Es dirigí al gimnàs i a l'hora de sortir es va trobar amb en Quico, el qual li demanar explicacions respecte tot l'ocorregut, l'interrogatori del policia amb ell, amb la seva família, amics, etc. Els dos tornaren a dintre i començaren a xerrar del tema d'una forma més tranquil·la; en Max li va explicar tot i li va demanar si s'havia tot l'ocorregut el dia que ell i en Dani anaren al Xiringuetti, i ho sabia. En Quico també li contar que tot el que els hi havia dit en Nani era tot una mentida, era una forma de treure diners fàcilment. Després de xerrar es despediren i en Max no tenia res que fer aquell horabaixa, s'avorria i va telefonar a na Berta per divertir-se un poc i perquè l'ajudes amb el seu pla de diversió; era despistar als policies i escapar d'ells. Desprès de despistar-los entre na Berta i ell, s'els tragueren de sobre i anaren a un bar a prendre un refresc; allà la Berta li contà que un pic en Dani li havia demanat molts de diners per fer-li un regal a la seva mare. Això va estranyar molt a nen Max i al dia següent a l'entrevista amb l'inspector li contar tot el que l'hi avia dit la Berta el dia abans.

** CAPÍTOL VIII - SI NO ETS PSRT DE LA SOLUCIÓ, FORMES PART DEL

PROBLEMA **

El diumenge l'inspector i en Max van estar xerrant novament; l'inspector tenia noves pistes sobre el segrest, en el qual no hi tenien res a veure tota la colla de la macrodiscoteca, ja que els dies abans i el mateix dia del segrest havien estat ocupats en altres assumptes. També averiguar de la zona d'on procedien les telefonades d'en Dani el dia del segrest. L'inspector començava a veure per on estava encaminat tot l'assumpte del segrest, segons les seves dades tenia a veure amb negocis de blanqueig de diners, en els quals el pare d'en Dani hi tenia alguna cosa. En Max arribar a casa a l'hora de dinar. Arribar en mig d'una discussió entre la seva germana, na Carlota i la mare. El motiu era que ella es volia anar a viure amb el seu novio, l'Albert i els seus pares no ho consentien ja que opinaven que ella es mereixia alguna cosa millor. Que l'Albert no era ningú, que ella tenia que estar amb un al·lot mes decent amb mes diners i ben situat. Aixó a la Carlota no l'hi agrada gens ni mica i va aixecar-se de la taula i partir a la seva habitació on mes tard va estar xerrant amb en Max de la forma en que li diria que els seus pares no la deixaven viure amb ell.

** CAPITOL IX - NOMÉS EM CONFORMO AMB EL MILLOR **

En Max després de xerrar amb la seva germana va baixar al menjador on comunicar al seus pares i a la seva tia que la Carlota no baixaria i que passaria l'horabaixa amb el seu novio. Aquell horabaixa de diumenge va ser molt mogut va haver tres grans bombes, fets; el primer va ser que el pare d'en Dani, l'Alfons, va telefonar dient que havia pagat rescat del seu fill. La segona bomba va ser que havien trobat la caçadora d'en Dani en un terreny vora d'uns pisos de luxe i estava plena de sang. La tercera bomba va ser el desordre de l'habitació d'en Max, pareixia que l'havien registrat. La va ordenar un poc mentre pensava qui podria haver estat i quan la va tenir més o menys en condicions va fer dues llistes una de gent encarregada de cercar alguna informació damunt el segrest i l'altre de llocs i persones relacionades directa o indirectament amb en Dani. Aquella tarda de diumenge es van rebre més visites que les de costum.

** CAPÍTOL X - EL TEMPS DEVORA ELS SEUS FILLS **

L'intenció de Max era entrar al menjador dient que algú havia entrar dins la seva habitació, però no ho va fer ja que al estar baix les escales va sentir dues veus que no li eren familiars; es va quedar allà baix i va sentir tot el que xerraven tots els qui eren al menjador (els pares d'en Dani, els seus, l'inspector d'agenda i el guàrdia civil de l'altre vespre, l'inspector Llobreres, i dues persones més que no era capaç de reconèixer) Va sentir al pare d'en Dani dient que a partir d'ara cada hora anirien deixant restes d'en Dani per la ciutat fins el seu rescat. Quant va entrar en Max a la sala la mare d'en Dani estava plorant i les dues mares demanaren a nen Max si sortien els vespres durant els caps de setmana, on anaven? En qui..? al cap d'una bona estona l'Alex (l'inspector) i en Max es quedaren sols i el nin va comentar a l'inspector el que havia passat a la seva habitació aquell dia; havia estat registrada. Llobreres li demanar a Max que demanes al seu pare si havia sigut ell el que hagués estat dins la seva habitació i que es recordés de la seva cara quan li contestes i després li comuniques.

** CAPÌTOL XI - SENZIL NO VOL DIR FÀCIL **

Dilluns en arribar Max al liceu, na Berta l'esperava amb una noticia sensacional. Havia rebut el correu comercial de la caixa el qual indicava que havien fet un ingrés; era la mateixa quantitat que havia deixat a nen Dani, i a més els diners havien estat ingressats el mateix dia del segrest. Aquell matí la classe del professor Arnau va ser diferent a les de costum; el professor volia fer una representació de la vida del Dani abans del segrest, els personatges tenien que posar-se realment en la pell del seu paper. El vespre en Quico telefonar a Max per dir-li que tenia que xerrar amb ell sobre l'informació que havia aconseguit sobre el segrest, ja que no poda dir-li per telèfon. Al matí següent la Carlota comunicar a nen Max que l'Albert tenia certa informació útil. L'Arbert havia averiguat que el banc del pare d'en Dani estava en crisi, debut a que abans del divorci va posar tot al nom de la seva dona i amb el divorci ell es va quedar sense res i per tal de aconseguir diners va fer algunes coses rares per aconseguir diners i la qüestió era si no tenia diners, com podia pegar part del rescat d'en Dani? Encara no havien xerrat amb l'inspector; i els dos al·lots na Berta i en Max eren fora xerrant quan ell es va adonar de que els estaven fotografiant. Al poc temps arribar l'inspector i els convidar a dinar per tal de que el posessin al dia sobre tot el que sabien i havien averiguat.

** CAPÍTOL XII - LA PRIMERA IMPRESIÓ ES LA QUE VAL **

Des de el moment en que arribarem al restaurant l'inspector no va dir ni paraula només es limitava a apuntar tot el que li anaven dient. Quan els varen servir els plats Max va aprofitar per aixecar-se i telefonar a nen Quico per tal de quedar aquella tarda i xerrar de l'assumpte. Tot eren suposicions encara no hi havia res segur. A nen Max li preocupava el fet de que haguessin registrat la seva habitació, les fotografies del carrer i la visita del policia fals. En Quico i en Max es varen veure en el lloc citat. En Quico el va conduir a una estació de metre i li va dir que coneixia a una persona que li podia donar informació important. Era n'Aziz, immigrant sense papers, que vivia a casa dels oncles d'en Quico i que coneixia perquè també havia estat en mans de Doc Makoki. En arribar a casa dels seus oncles la tia, Otilia, els estava esperant, el havia preparat el berenar. Els dos al·lots es dirigiren cap a la sala-menjador, on estava n'Aziz. Ell va començar dient que el jefe de tot allò mai apareixia per la discoteca i que es nom Víctor Mortes, que ell feia feines molt complicades i dalt secret i que tots els assumptes de la nova immobiliària a on era la discoteca, les transformacions de zones en ruïna en zones actualitzades; tot això tenia a veure amb el Banc Ramis. També l'hi van contar a nen Max que un dia els varen menar una feina; vigilar la família d'en Dani, i el motiu per el qual volien matar a n'Aziz era perquè s'havia enamorat de la filla (Fàtima)d'uns del jefes, l'Omar. En Quico tragué dos discos d'una motxilla que estava vora de n'Aziz i eren els discos que Max i Dani gravaven d'internet i feien les portades. La suposició era que els havien aconseguit quan segrestaran a nen Dani i els devia dur dins la maleta. Aquests discos els va donar el pare de la Fàtima a na Fàtima i ella e n'Aziz, i quan en Quico els va veure va saber que eren d'en Max i d'en Dani i per això el va telefonar.

** CAPÍTOL XIII - MIRA'M ALS ULLS, NO ELS FULLS **

En Max i en Quico sortiren cap al metro mentre xerraven de la inauguració de la sala Daw Jones de La Borsa i la Vida. En Max no podia anar per allà encara que el dia de la inauguració de tanta gent que hi hauria ni es donarien compte de la seva presencia. L'Albert no havia aconseguit xerrar amb l'inspector aquella tarda. A l'endemà l'inspector era a la cuina, la Carlota i en Max van xerrar amb ell i els hi va dir que havien estat tot el vespre l'Albert i ell mirant papers damunt el Banc Ramis i que havien trobat grans quantitats de diners que no sabien d'on sortien. La classe del professor Arnau aquell matí fou com si no res,; durant l'hora de classe hi havia molt de moviment per els passadissos, era la televisió que havia vingut per gravar un reportatge per un programa del teatre i els estudiants. Na Berta tot duna que pogué comunicar e nen Max que ahir vespre la telefonar la Miriam, la al·lota de l'Alfons, el pare d'en Dani, dient-li que havia trobat l'enquesta de sexualitat d'en Dani, de l'escola, i que per seguretat al principi la va llegir i amagar per tal de que no es publiquessin les intimitats d'en Dani però en veure que el cas no avançava creia convenient ensenyar-ho a l'inspector, es clar com na Berta hi figurava en tots aquells documents i cartes que també hi havia, li demanar premis per ensenyar-les a l'inspector. També la model, li demanar si havia rebut informació sobre l'inaguració de Daw Jones a la qual Max va convidar a na Berta perquè l'hi acompanyes. El vespre mestres sopaven la mare d'en Max estava nerviosa, el seu marit encara era per Brussel·les i no aconseguia xerrar amb ell. Durant el sopar l'inspector telefonar a Max dient-li que no havien trobat res de l'Omar i que Doc Makoki negava inclòs haver-lo conegut.

** CAPÍTOL IVX - EN LLOC DE QUEIXAR-VOS IMITEU-NOS **

Segons les proves del laboratori la sang torbada a la caçadora era la d'en Dani però era poca quantitat així que semblava que era una ferida petita sense importància. La televisió i els diaris havien deixat de xerrar com si les noves noticies signessin les de sempre. Tot el dijous van estar assajant l'invent, el nou muntatge. Aquell dia era l'inaguració de la discoteca a la qual assistiren l'inspector, i en Max acompanyat per na Berta. L'Omar seguia desaparegut. En Max no sabia que contar per escapar aquell vespre ja que el seu pare havia arribat i ell no era tan fàcil de convèncer amb qualsevol escusa com a la mare. La mare d'en Max era plena de cel per el motiu de que el seu marit havia estat més dies fores del previst i a més es pensar que no havia estat a Brussel·les durant aquells dies, encara que el pare la va convèncer de que si. Com escusa per sortir de casa va dir que tenia una assaig de l'obra que devien representar l'endemà. Anar a cercar a la Berta la qual anava amb un vestit blanc i anava molt guapa, els dos es dirigiren a la festa amb taxi on allà hi havia molta de gent famosa i gent de categoria; dintre hi havia ordinadors qu cotitzaven les begudes que es consumien en el moment, de cada vegada el l'espai quedava més reduït degut a la quantitat de gent que anava entrant. Hi va haver una petita apagada general on tot, llum, musica... es v aturar. Es van començar a veure gent d'uniformes blaus com a policies per els passadissos, la gent començava a sortir, na Berta i en Max també però l'inspector els va agafar i els portar a un lloc més segur, no van saber que passava fins que en Quico els hi va contar que havien assassinat a l'Omar, l'única pista fiable que podien seguir; el qual tenia que veure amb tot això ja que estava allà.

** CAPÍTOL XV - EL QUART MANAMENT **

El divendres era especial, al liceu es celebrava la diada amb una jornada de portes obertes, es feien competicions esportives, pastissos fets pels alumnes, fotografies de record dels amics i fins i tot dels cursos... Havia una televisió local i moltes de videocàmeres dels pares dels alumnes. Tots es començaven a preparar intentaven que no es notes que hi havia agut canvi de plans respecte l'obra teatral, així que alguns dels alumnes com en Max i na Berta es van disfressar com si anessin a fer l'obra prevista. Quan la gent arribava i es col·locava per començar a gravar van fer com tenien previst; en Raül disfressat de Dani entrar per la porta i tots el seguiren i li feien preguntes com si fos veritat per tal d'aconseguir el seu propòsit, enganyar els espectadors i que comencessin a dir que Dani havia estat lliurat. Tots els alumnes participants a l'obra eren al despatx del director esperat que la noticia es difongués i que els segrestadors fessin alguna imprudència que facilitaria a la policia per agafar-los. El director era amb ells sabia el pla al igual que la policia. Estaven aïllats de l'exterior només rebrien l'informació que fos important. A mitja tarda va sonar el telèfon que va ser agafat per el professor Arnau i després de penjar ens va comunicar que en Dani, l'autèntic havia estat alliberat per la policia. tots contents es varen anar a casa però na Berta el professor i en Max es quedaren a la porta on el professor va comunicar a ells dos que el segrestador era el pare d'en Dani, ell era el que s'havia empassat l'ham i havia portat els policies fins el pis del segrest. En Max tornar a casa on els pares la Carlota i l'Albert ja s'havien enterat de la veritat. El pare encara deia que ho havia fet per tal de salva el banc. L'inspector i el policia especialitzat en delictes financers van anar casa d'en Max on el policia va xerrar amb el pare i l'inspector amb en Max; ell tenia que ajudar al seu amic en aquell moment difícil, les telefonades d'en Dani del dia del segrest van ser perquè el pare desconeixia que tenia un mòbil, els segrestadors havien estat l'Omar i l'exboxeador els quals xerraven durant el trajecte en que duien en Dani segrestat i així es com es va enterar de que estaven relacionat amb el Daw Jones. En Dani es pensava que l'havien segrestat en Nani Zambuco i la família del ferit per tal de vagar-se de l'ocorregut al Xiringuetti. El motiu pel qual mataren a l'Omar va ser perquè ell demanava més diners en saber realment en que s'havia ficat i el dia de l'inaguració de la discoteca es van barallar ell i Doc Makoki i el va matar. L'ingrés s'havia fet degut a que la Miriam examinat els papers trobar el numero de compte i la quantitat que devia a la Berta i va cridar al banc per tal de que fessin l'ingrés. El pare no va baixar a sopar i en Max na Carlota i l'Albert es quedaren mirant la televisió mentre la mare encara plorava no sabien si d'alegria per el rescat d'en Dani o de tristesa perquè el segrestador havia estat l'Alfons. En Max pujar a la seva habitació i quan descansava va sentir un cotxe i va mirar per la finestra, era el policia fals que pujava al cotxe del pare. Al dia següent en Max es va despertar en la roba del dia anterior es va dutxar i davallar a berenar on el pare era a la cuina llegint el diari, on tingueren una petita discussió sobre les mentides d'un pare al seu fill; la discussió es va interrompi amb la visita del fals policia, el qual era un detectiu que havia contractat el pare per tal de saber si era en Max el que havia robat la seva col·lecció de segells. Però el segells els havia agafat la mare per regalar al massatgista, en Max enfadat pujar a la seva habitació on després i va anar el pare per disculpar-se. Una setmana després e Dani tornar a classe on el professor Arnau va llegir un breu text dirigit més que a ningú a nen Dani, tractava de que em de perdonar als nostres pares, no ens em d'enfadar amb ells ja que no val la pena sigui el motiu q sigui.

FI.
Descargar
Enviado por:Cris
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar