Biología, Botánica, Genética y Zoología


Alzheimer

Introducció

En el meu treball trobareu tot un resum de fases, diagnòstics, causes, tractament, símptomes...de l’Alzheimer

L’Alzheimer és una malaltia neurodegenerativa, a mida que las cèl·lules nervioses (neurones) moren, diferents parts del cervell s’atrofia.

Es caracteritza per una pèrdua progressiva de la memòria, i d’altres discapacitats mentals. Malauradament la malaltia té una mitjana de 10 a 12 anys, l’epidemiologia d’aquesta malaltia principalment els afectats són la gent major de 70-80 anys, encara que en menors casos pot sorgí en edats inferiors a 60 anys ( 2%, 3%).

Les característiques de la malaltia van ser codescoberta per primer cop per Alois Alzheimer i Emil Kraepelin. Però la malaltia, donat el avencs que va descobrí Alzheimer, la van nombra amb aquest nom.

Al dia internacional de l’ Alzheimer es celebra al 21 de setembre, data posada per la OMS i la Federació Internacional de Alzheimer.

Article de La Vanguardia.

Desenvolupament del tema

Fases

La malaltia pasa per diferents fases, o més ven dit en tres etapes:

 1. Inicial, amb una simptomatologia lleugera o lleu, el malalt manté la seva autonomia i només necessita supervisió quan es tracta de tasques complexes.
 2. Intermèdia, amb símptomes de gravetat moderada, el malalt depèn d'un assistent per realitzar les tasques quotidianes.
 3. Terminal, estat avançat i terminal de la malaltia, el malalt és completament dependent.

Diagnòstics

Durant una sèrie de setmanes o mesos es realitzen proves de memòria i de funcionament intel·lectual. També es realitzen anàlisi de sang i escàner per descartar diagnòstics alternatius. Actualment hi ha en desenvolupament noves tècniques de diagnòstic basades en el processament de senyals electroencefalográficas, com pot ser la proba RMN, unes proves d'imatge cerebral que poden mostrar (sense seguretat) diferents signes que existeix una demència.

Cervell amb malaltia d'Alzheimer comparat amb un de normal en imatges capturades per RMN.

Causes

Les seves causes no han estat completament descobertes, encara que s'han relacionat amb l’acumulo anòmal de les proteïnes beta-amiloide i tau al cervell dels malalts. En una minoria de malalts, la malaltia d'Alzheimer es produeix per l'aparició de mutacions als gens PSEN1, PSEN2 i APP. En aquest cas la malaltia apareix en èpoques primerenques de la vida i es transmet de pares a fills (per la qual cosa hi ha habitualment història familiar de malaltia d'Alzheimer en edats precoces).

Símptomes

Els símptomes més comuns de la malaltia són:

 • Alteracions de l'estat d'ànim i de la conducta.
 • Pèrdua de memòria.
 • Dificultats d'orientació.
 • Problemes del llenguatge.
 • Alteracions cognitives.

La pèrdua de memòria arriba fins al no reconeixement de familiars o l'oblit d'habilitats normals per a l'individu.

Altres símptomes són canvis en el comportament com|com a arravataments de violència en gent que no té un historial d'aquestes característiques. En les fases finals es deteriora la musculatura i la mobilitat, podent presentar-se incontinència d'esfínters (incontinència d'orina i/o incontinència fecal).

Les alteracions neuropsicològiques en la malaltia d'Alzheimer són:

 • Memòria: deteriorament en la memòria recent, remota, immediata, verbal, visual, episòdica i semàntica.
 • Afàsia: deteriorament en funcions de comprensió, denominació, fluència i lecto-escriptura.
 • Apràxia: és de tipus constructiva, apràxia del vestir-se, apràxia ideomotora i ideacional.
 • Agnòsia: agnòsia perceptiva i espacial.

Tractament

En l'actualitat no existeix capellà per a la malaltia, però sí tractaments que intenten reduir el grau de progressió de la malaltia i els seus símptomes.

 • Tractament farmacèutic: El primer fàrmac anticolinesterásico comercialitzat va ser la tacrina, avui no emprada pel seu hepatotoxicidad. El 2006, a Espanya hi ha 3 fàrmacs disponibles.
 • Tractament complementaris farmacèutics: Existeixen certes evidències que l'estimulació cognitiva ajuda a ralentir la pèrdua de funcions cognitives.
 • Altres tractaments en investigació: S’estan realitza’n experiments amb vacunes. Estan basats en la idea de que si el sistema impune pot ser entrenat per reconeixia i atacar la placa beta-amiloide, podria revestir-se la deposició de amiloide i parà la malaltia

Conclusió i opinió personal

Conclusió

En conclusió, l’Alzheimer és una malaltia molt desenvolupada en els nostres temps. Els medicaments que n’hi ha de l’Alzheimer, pudé calmen el dolor però no disminueixen les morts,per sort moltes persones estan treballant i aviat segur que trobaran una solució

Opinió personal

Crec que la gent no està prou consensuada en aquest tema tot i que hagin fet maratons, conferencies. No es suficient la gent sempre pensa amb les coses de l’exterior; que si nens pobres, guerres, canvi climàtic, extinció d’animals, molt bé són coses molt importants però alhora de dona diners jo miraria més el nostre voltant, el que afecta a la nostre societat.

Recull fotogràfic

Descargar
Enviado por:Xixo93
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar