Literatura


Aloma; Mercé Rodera

Capítol 1.

Resum contingut:

Al principi s'explica com trien el nom d'Aloma, Aloma segueix la vida d'un gat, que un vigilant mata. Compra un llibre, i fa que es deixi unes cortineses en un quiosc, i al anar a buscar-les es queda sense diners i ha de tornar caminant en un dia de pluja.

Capítol 2.

Resum del contingut:

Explica la vida d'una família que havia viscut a una casa abandonada que es veia desde la finestra de l'Aloma.

Daniel estima l'Aloma, però no la respecta massa.

Aloma es descepciona, perquè la roba que havia comprada per fer-se unes cortines, les anaven a posar a l'habitació en que dormiria en Robert.

Capítol 3.

Resum del contingut:

Joan proposa vendre la casa, però la idea no agrada. Aloma i ell van a rebre en Robert que arriba al port.

Capítol 4.

Resum del contingut:

Arriba Robert. A Aloma no li agrada el primer cop que el veu, en el fons si que li agrada. Aloma no diu el que pensen quan tornen caminant perquè té por de fer el ridícul. En arribar a casa Anna i Robert s'alegren veure's. Hi vé la Coral, i intenta conquistar a Robert. A Aloma no li fa gràcia. Finalment encara que diu que no li agrada en Robert, es posa gelosa de la Coral.

Les flors. Aloma, en conéixer a Robert, és com una flor quan esta començant a crèixer.

Capítol 5.

Resum del contingut:

Robert s'instala a casa l'Aloma, en Dani es posa malalt, el metge diu que no és res greu però que han d'estar per ell, i l'Anna s'espanta.

Es narren fets actuals i anteriors

Capítol 6:

Resum del contingut:

Dani segueix malalt, al llit. Anna es preocupa. Joan arriba tard a casa i no es preocupa per el seu fill. Aloma intenta tranquilitzar a Anna, tot i estar també preocupada.

Capítol 7.

Resum del contingut:

Aloma, se sent sola, i escriu una carta a una persona que no existes, un amant imaginari al que li diu el que li agradaria que es fes realitat.

Capítol 8:

Resum del contingut:

Aloma decideix enviar la carta que ha escrit. Aloma i Robert conversen amb més confiança. Aloma, decideix escriurte un altre carta.

Sap que és una ruqueria, però està disposada a enviar-la.

Capítol 9:

Resum del contingut:

Aloma i Robert van al cinema. Quan ja han tornat, i Aloma es disposa a dormir, en Robert li besa els llavis.

Capítol 10:

Resum del contingut:

El metge recomana que canviin d'ambient durant un temps, per tant, l'Anna i en Dani se'n van a la muntanya per intentar que es recuperi de la malaltia. Joan no els acomiada, perquè té feina. Aloma se sent sola i vella, en Dani se'n va i sap que un dia en Robert també se n'anirà.

Capítol 11.

Resum contingut:

L'Aloma rep cartes de l'Anna, en que explica com passen la vida ella i en Dani, i també explica coses de la gent de per allà a la muntanya.

L'Aloma li contesta explicant-li tot el que li passa, que no és massa cosa. També explica una visita de la Coral i l'estat de les plantes del jardí, de les quals diu que no hi ha cap que tingui flors.

Més tard les gardènies s'estàn obrint al jardí. Aquest dia l'Aloma surt per la tarda a passejar pel centre amb en Robert, ja que el seu germà se'n va amb un amic que troba pel carrer.

Capítol 12.

Resum contingut:

En Joan convida a l'Aloma i en Robert pel seu sant.

Reben cartes, una de les quals és per en Robert, d'Amèrica. Encara que diu que no hi anirà es passa el dia sense dir-li res a l'Aloma, per això ella està empipada.

Capítol 13.

Resum contingut:

La senyora Baixeres crida l'Aloma per veure el vestit de la seva filla que es casa. Quan tornava a casa es va trobar a en Joan que estava molt malament, i més tard ella i en Robert van avisar un metge.

L'Aloma es va reconciliar amb en Robert i van passar uns dias molt bé pero llavors va arribar un telegrama de l'Anna que tornava amb en Dani malalt.

Capítol 14.

Resum contingut:

L'Anna i en Dani tornen a casa i poc després en Dani mor. A sobre en Joan li diu a l'Aloma que no tenen diners per pagar la casa. Busquen algunes sortides.

Capítol 15.

Resum contingut:

Una de les proposicions era demanar-li a la Coral un anell que li havia regalat en Joan, però quan l'Aloma va anar-hi, la Coral no se'l va voler tornar i a sobre la va insultar, de manera que l'Aloma empipada se'l va treure i el va llençar per una finestra.

Capítol 16.

Resum contingut:

L'Aloma va parlar dels diners amb en Robert i ell va dir-li que no els tenia, a més va fer un comentari que a ella no li va agradar gens, va dir que “qui sap on fóra si els tinguès”, més tard va saber que aquest problema dels diners ja el coneixien tots i que el seu germà ja els havia demanat però l'havia fet igualment insistir a ella.

Aquella nit va fer-li mal a en Rober al llavi.

Capítol 17.

Resum del contingut:

En Robert feia com si ella no existís.

L'Aloma té una conversa amb l'Anna en que l'Anna li explica que ella ya sabia que el que passava entre en Joan i la Coral.

Aquella nit, l'Aloma va anar a l'habitació d'en Rober i li va demanar perdó plorant.

Capítol 18.

Resum del contingut:

L'Aloma troba una fotografia d'una noia a la cartera d'en Robert, i després sap que és la que li escriu cartes des d'Amèrica.

En Robert li diu que ha d'anar-se'n a Amèrica, però ella no li diu que espera un fill seu.

Capítol 19.

Resum del contingut:

Arriba el dia en que en Robert se'n va, l'Aloma el va a acomiadar. No sap perque no li ha dit que està embarassada, però sap que no l'oblidarà.

Capítol 20.

Resum del contingut:

L'Aloma li explica que esta embarassada a l'Anna, però aquesta no es comporta bé amb ella i Aloma se'n va cap a la casa vella, ja no tornaria a viure allà, recorda tota la seva vida en aquella casa, i se'n va perduda.
Descargar
Enviado por:Grego
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar