Literatura


Al capdevall del soterrani; Montserrat Beltran


AL CAPDAVALL DEL SOTERRANI

MONTSERRAT BELTRAN

ÍNDEX

 • Tema del llibre..................................................................... pàg 2

 • Argument............................................................................... pàg 2-3

 • Descripció del protagonistes............................................ pàg 3

 • Opinió justificada................................................................ pàg 4

 • 1. TEMA DEL LLIBRE

  El tema d'aquest llibre Al capdavall del soterrani és de intriga i misteri.

  Intriga: Cada vegada que vas llegint aquest llibre et quedés amb més intriga per saber el que passarà desprès. Al llibre en ocasions d'intriga és quan la Laia i l'Àlex descobreixen la investigació al soterrani.

  Misteri: En aquest llibre un exemple de misteri, és quan descobreixen tota la veritat de què estan investigant en una inevestigació de fer a les persones superdotades.

  2. ARGUMENT

  Una noia anomenada Anna Ràfols vivia sola a un pis de Terrassa. Estava feliç, faltava poc per a què treballès ordenant llibres, fitxers... per al Joaquim Amós. Era un industrial que fabricava productes farmacèutics.

  L'Anna Ràfols es va enamorar del fill del director, o sigui, d'en Joaquim Amós fill. Van sortir al cine i van anar a casa d'en Joaquim. Allà li va confesar que era superdotat i que no tractava amb noies. Però va rebre una trucada, era la Marta, era novia d'en Joaquim! L'Anna es va empipar i va marxar. Tot ho trobava extrany, va veure que l'estaven investigant! També va veure que si que era veritat que en Joaquim era superdotat, però.... va descobrir una carta molt extranya de London Biological Investigation Institute. Durant uns dies la van perseguir i la van segrestar!

  La van portar a un lloc on escoltava sorolls, gemecs, passes d'un lloc a un altre.... i ella tot ho apuntava a una llibreta, volia sortir d'allà!

  Més endavant dos nois de Terrassa es van conèixer, es deien, Àlex Comas i Laia Vinyals.

  L'Àlex Comas va contar-li que la Marta l'havia deixat per anar-se'n amb en Joaquim Amós i la Laia treballava a la Mútua i coneixia una noia que era a psquiatría i li va donar una llibreta, era la que havia estat contant tot el que li havia passat. Amb ella li drogaven però l'Àlex i la Laia van anar a visitar-la. Ella els va dir que tot era veritat. La Laia va investigar i va veure com baixaven al soterrani en Joaquim Amós pare, el doctor i.... en Joaquim Amós fill.

  Van anar tots dos al soterrani i van veure que estaven fent que la gent es tornés superdotada! Els van descobrir, però no buscant coses al soterrani sinó que els van enxampar perquè sabien que havien tocat aguna cosa.

  L'Àlex va avisar a un periodista amic seu anomenat Enric i va anar a buscar-los en seguida. Estaven perseguint a l'Àlex amb un revolver i van arribar els periodistes, policies.... Es van fer molt famosos i l'Anna Ràfols va sortir de psquiatria i estava en tractament per curar-se. Tots tres van acabar sent molt bons amics.

  3. DESCRIPCIÓ DELS PROTAGONISTES

  Personatges principals:

  Joaquim Amós (pare): És un industrial terrassenc que es dedica a la fabricació

  de productes farmacèutics.

  Joaquim Amós (fill): És un noi d'uns dinou anys, alt, ben plantat i ros

  d'aparença suau i sedosa.

  Anna Ràfols: És una noiade dinou anys, que mai es dóna per vençuda.

  Àlex Comas: És un noi jove i molt curiós. A la vegada és un noi molt

  entremaliat.

  Laia Vinyals: És una noia que pateix molt per el seu treball, però

  també és molt curiosa.

  Personatges secundaris:

  Marta: És una noia no molt inteligent, que es deia manipular com vulguis.

  Enric: És un noi inteligent i un periodista excepcional.

  4.OPINIÓ JUSTIFICADA

  Què t'ha agradat?

  El que més m'ha agradat d'aquest llibre ha sigut com s'ha explicat el final, perquè han estat mlt imaginatius en la història del soterrani, tot això de que parlen de les escombraries, el que és el projecte en el que estaven investigant, etc.

  Què no t'ha agradat? Com ho faries tu?

  El que no m'ha agradat d'aquest llibre és que al capítol quatre acaba parlant sore l'Anna Ràfols i comença el capítol cinc parlant de l'Àlex Comas. No m'agrada perquè al començar el capítol no saps de què es parla i t'ho tens que llegir més d'una vegada. Jo el que faria es canviant el començament del capítol cinc, o sigui, dient coses sobre l'Àlex Comas, per a que així no et fagis tant d'embolics.
  Descargar
  Enviado por:Lorena Velasco
  Idioma: catalán
  País: España

  Te va a interesar