Sociología y Trabajo Social


Aborto # Avort


Bona vesprada , estem açi un altra vegada com vos van indicar els nostres companys en el canal 21 en FENT DEBAT. Avui tractarem el tema de l' avort i les seues consequencies.

L'avort es l' interrupció de l' embaràs abans de que el fetus siga viable es a dir abans de que el fetus aconsiga els 500 grams de pes o abans de les 22 setmanes de gestació .

Esta interrupció pot ser espontania o a petició de la dona embarassada. En aquest últim cas se denomina interrupció voluntaria del embaràs o IVE .

AVORTS ESPONTANIS

Les causes dels avorts espontanis son :

1. Embrionaries i fetals : es produeixen per anomalies cromosomiques , procesos infecciosos, farmacs i rarament per radiacions . Aquests es produeixen avans de les 12 setmanes .

2. Causes maternes : debides a diversos factors com:

A- Infeccions : toxoplasmosis, listeria

B - Enfermetats croniques : tuberculosis

C - Anomalies o enfermetats endocrines

D - Anomalies del aparat genital com malformacions uterines.

Formes cliniques :

A - Amenaza de avort : es considera amenassa d'avort els embarasos intrauterins, que cursen abans de les 22 setmanes d'embaràs, amb hemorragia genital precedent de la cavitat uterina generalment escassa.

El cuadre clinic pot persistir diversos díes o setmanes . En algunes pacients evoluciona fins a un avort inevitable, que en altres desapareixen els síntomes i l' embaràs continua.

B - Avort en curs : en l' avort en curs, existeix hemorragia genital i dolor i mort de l' embrió. La conducta consisteix essencialment en la evacuació uterina mediant aspiració o legrat.

C - Avort incomplet : en l' avort incomplet existeix hemorràgia genital dolor abdominal i expulsió dels productes embrionaris i placentaris. Pero de la cavitat uterina ocupada per restos ovulars desestructurats.

D - Avort retingut : El termin avort retingut descriu la situació clínica en que tras la mort de l' embrió no es produeix la seua expulsió. L' absència d' expulsió de l' embrió tres o mes setmanes després de diagnosticada la seua mort.

La gestant permaneix sense hemorràgia i sense dolor, pero amb desaparició progresiva dels síntomes i signes subjectius de l' embaràs.

Ara anem a parlar de:

L' INTERRUPCIÓ VOLUNTÀRIA DE L' EMBARÀS o IVE

L' interrupció voluntaria de l' embaràs és, com indica el nom la interrupció d' una gestació sol.licitada voluntàriament per la dona.

La legislació espanyola permiteix la possibilitat de interrumpir l' embaràs en tres casos o suposats:

1 - que siga necessari per a evitar un perill greu per a la vida de l' embarassada.

2 - Que l'embaràs siga consequència d' un delicte de violació i que l' avortament es faça durant les 12 primeres setmanes de gestació . També cal que la violació haja sigut denunciada.

3 - Que es pense que el fetus aura de naixer amb defectes greus físics o psíquics, sempre que l' avortament es practique durant les 22 primeres setmanes de gestació. L' informe l' han de fer dos especialistes d' un centre sanitari. Aquestes han de ser diferents de les que facen o dirigisquen l' avortament.

I com és realitza una interrupció voluntaria

Les tecniques de interrupció de l' embaràs varíen d' acord amb el temps de gestació. Quan més prompte es realitze l' avort menor resultará el risc i la possibilitat de complicacions . La interrupció d' un embaràs avans de les dotzes setmanes té menys complicacions i risc per a la salut de la dona que un part sempre que es realitze en les condicions adecuades i per personal adiestrat.

Les tecniques mes utilitzades son:

  • El metode de aspiració

  • Técnica del legrat

  • Metode de inducció.

Si creus que pots trobar-te en situació de demanar una interrupció voluntaria de l'embaràs, asegura't tan prompte com pugues que estas embarassada.

Això és molt important, ja que durant les 12 primeres setmanes és una operació molt senzilla. El temps de l' embaràs el pots comptar a partir de l' últim dia de l' última regla. Informat si el teu cas es dels autoritzats per la llei i dels passos que has de donar per resoldre el teu problema .

Pots acudir a qualsevol dels 51 centres de planificació familiar que hi ha a la Comunitat Valenciana. No cal que siga el del lloc on vius. En aquest centres treballen profesionals que et proporcionaran la informació i l´asessorament necessari per resoldre el teu problema. Aquesta ajuda es totalment de bades, i se´t garanteix absolutament la confindencialitat.
Descargar
Enviado por:Marta
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar