Música


We are the Champions; Queen


Nom de la cançó: We are the champions

Autor: Freddie Mercury

Intèrpret: queen (però el cantant és el Freddie Mercury)

Es va alliberar el dia 7 de octubre de 1977. va ser interpretada per el grup de música Queen i cantada per el cantant Freddie Mercury.

Està inclosa en els següents àlbums de música pertanyents al grup Queen:

 • News of the world

 • Live killers

 • Greatest hits

 • Live magic

 • Live at Wembley '86

És una cançó molt coneguda avui dia ja que es fa servir en nombrosos actes públics (festes, actes esportius com ara a la final de la lliga de campions quan es fa l'entrega del trofeu a l'equip de futbol guanyador. . . ) ja que va ser un gran èxit a la seva època i té una tornada fàcil de recordar.

En la cançó es fan servir diferents instruments de musica de les següents famílies:

De la família de corda:

 • el piano ( Freddie Mercury)

 • la guitarra elèctrica ( Brian May)

 • el baix (John Deacon)

De la família de percussió:

 • la bateria ( Roger Taylor)

En la cançó es poden distingir dos tipus de veus, la veu principal que canta la cançó i un acompanyament que es fa a la desena estrofa i a la vint-i-setena estrofa ( we mean to go on and on and on. . .)

La veu principal pertany a Freddie Mercury i les altres veus pertanyen a Brian May i a Roger Taylor.

WE ARE THE CHAMPIONS

I've paid my dues
Time after time
I've done my sentence
But committed no crime
And bad mistakes
I've made a few
I've had my share of sand
Kicked in my face
But I've come through
And we mean to go on and on and on and on

We are the champions - my friends
And we'll keep on fighting till the end
We are the champions
We are the champions
No time for losers
'Cause we are the champions of the world

I've taken my bows
And my curtain calls
You've bought me fame and fortune
And everything that goes with it
I thank you all
But it's been no bed of roses

No pleasure cruise
I consider it a challenge before the whole human race
And I ain't gonna lose
And we mean to go on and on and on and on

We are the champions - my friends
And we'll keep on fighting till the end
We are the champions
We are the champions
No time for losers
'Cause we are the champions of the world

We are the champions - my friends
And we'll keep on fighting till the end
We are the champions
We are the champions
No time for losers
'Cause we are the champions

NOSALTRES SOM ELS CAMPIONS

He pagat els meus deutes

Cop rere cop

He complert la meva condemna

Però no he comès cap crim

I els mals errors

N'he fet uns quants

He tingut la meva part de sorra

Xutada a la meva cara

Però ho he superat

I pretenem continuar, continuar, continuar. . .

Nosaltres som els campions- amics meus

I ens mantindrem lluitant fins al final

Nosaltres som els campions

Nosaltres som els campions

No és temps de perdedors

Perquè som els campions del món

M'he fet els meus nusos ( es refereix als de la corbata)

I em criden a escena

M'has dut fama i fortuna

I tot el que ve amb això

T'ho agraeixo tot

Però no ha sigut un llit de roses

Cap croada de plaer

Ho considero un repte abans de tota la raça humana

I no perdré

I pretenem continuar, continuar, continuar. . .

Nosaltres som els campions- amics meus

I ens mantindrem lluitant fins al final

Nosaltres som els campions

Nosaltres som els campions

No és temps de perdedors

Perquè som els campions del món

Nosaltres som els campions- amics meus

I ens mantindrem lluitant fins al final

Nosaltres som els campions

Nosaltres som els campions

No és temps de perdedors

Perquè som els campions

Pel que fa al tema de la cançó:

La lletra de la cançó parla del que costa passar a la fama i de que la vida no és gens fàcil i que a vegades ho tens molt difícil però que no et pots rendir.

Tot seguit hi ha un resum estrofa per estrofa del que s'intenta dir amb la cançó:

A la primera estrofa el cantant diu que ha pagat tots els seus deutes, que l'han fet complir una comndena sense haver comès cap crim i que li han tirat sorra a la cara però que ha sobreviscut.

Amb això vol dir que la vida no és fàcil, que a vegades la justícia s'equivoca i t'has d'aguantar, que comets errors però no t'hi has de capficar, i que a vegades ho passes molt malament però has d'acabar sortint-te.

A la segona estrofa diu que ell i els seus amics són els campions, i que s'han de mantenir lluitant fins al final, que no és temps de perdedors ja que ells són els campions.

Amb això es refereix que encara que guanyis, no et rendeixis, fins el final (en altres paraules: no diguis blat fins que no sigui al sac i ben lligat). També vol dir que en els moments de glòria no t'has de preocupar per els perdedors.

A la tercera estrofa el cantant diu que s'ha fet els nusos de la corbata i que el criden a escena, que ha assolit, fama i fortuna i que està agraït. També diu que no li ha sigut fàcil arribar on és, ho ha considerat un repte. I que no el perdrà

Amb això es refereix que no és fàcil arribar fins on ell ha arribat, però un cop ha arribat se sent bé i agraït. També fa referència a que un cop ja has assolit un bon lloc no has de parar i conformar-te.

Pel que fa al timbre:

En la cançó apareixen els següents instruments que ja hem classificat abans:

 • piano

 • guitarra elèctrica

 • baix

 • bateria

Pel que fa a les veus: hi ha dos tipus:

 • veu solista masculina (Freddie)

 • cor veus masculines (Queen)

La cançó comença amb una veu solista i un piano, també hi ha un acompanyament (que gairebé no es nota amb un baix) aleshores la gutarra s'afegeix, després s'afegeix la bateria (quan s'introdueix la tornada) després se senten les veus que fan de cor (entre el tema A i el B) .

Durant la tornada se sent la veu solista una guitarra elèctrica i la bateria, també hi ha un acompanyament amb baix i piano. També hi ha un cor que diu les 4 últimes frases de la tornada (menys `of the world' que ho diu una veu solista).

En la tercera estrofa el piano es torna a sentir bàsicament com a instrument principal, també hi ha un acompanyament amb guitarra elèctrica i baix, després s'afegeix la bateria, també hi ha una veu solista, també hi ha un cor a la part final de la estrofa.

Finalment durant l'últim tros de la cançó on es repeteix la tornada 2 cops pel que fa al timbre és igual al de la tornada d'abans.

La forma musical:

Com a curiositat aquesta cançó no té una introducció, directament va al tema `A'. Que considerarem la primera estrofa i la tercera estrofa, encara que a la tercera estrofa l'anomenarem A' ja que és més llarga i té un petit canvi en el ritme que va des de `you brought me fame and . . .' fins a `that goes with it' aquest podem considerar-lo com a tros afegit i fa que difereixi una mica del tema A. Apareix dos cops.

Pel que fa al tema `B', és la tornada i la segona estrofa. Apareix dues vegades, les dues primeres vegades és idèntic, però el tercer cop ja canvia una mica ja que no hi apareix el `of the world' que fa que afegit doni la sensació d'acabament (frase conclusiva) però el últim cop que es repeteix el tema B no hi apareix aquest `of the world' i fa que sembli que la cançó no s'acabi (frase suspensiva). Tot i així no anomenarem B' a l'última estrofa.

Tot seguit està l'esquema de la forma musical de la cançó:

A B A' B B

El primer tema (A) va des del principi fins al segon 33

El segon tema (B) va des del segon 33 fins al un minut i 12 segons

La següent part (A') va des del minut i 12 segons fins a un minut i 49 segons

I la última part ( que són 2 cops el tema B) va des del minut i 49 segons fins al final de la cançó ( 3 minuts i un segon).

Queen és un grup de música que estava format per 4 components (John Deacon, Brian May, Freddie Mercury, i Roger Taylor). La història del grup comença a l'estiu del 1968 quan May i Tim Staffel havien format un grup de música, després coneixen a Taylor i es queden enlluernats per la seva forma de tocar. Aleshores comencen a fer les seves petites actuacions, en petits clubs fins que Tim es cansa i deixa el grup. I se'ls annexiona Freddie Mercury a l'abril de 1970. Després de buscar a molts baixistes coneixen a Deacon i s'afegeix a la banda.

Aleshores comencen a fer una petita gira per Anglaterra (concerts). El seu cop de sort va venir quan la empresa Trident es va oferir per gravar un single. I aleshores van poder treure el seu primer disc (queen). Aleshores el grup va anar cobrant més i més fama traient cançons i superhits. Fins al 1977 que van treure el CD `News of the world' que va donar vida a les famossísimes cançons `we are the champions' i `we will rock you'. I així el grup va continuar traient discs. Fins que el 23 de novembre de 1991 Freddie Mercury anunciava públicament que tenia el sida, i el dia següent va morir a casa seva. Després el grup de música només va treure un disc més. Tots els que es van fer després van ser recopilacions del grup. Els cantants també van fer una carrera en solitari.

Va néixer un 5 de setembre de 1946. A Zanzibar El seu nom real és Farooksh Bulsara. Abans de tocar en el grup Queen havia format part en els següents grups de música:

The Hectics (1958 - 1962)
Ibex (Agost 1969 - Octubre 1969)
Wreckage (Octubre 1969 - Novembre 1969)
Sour Milk Sea (Febrer 1970 - Primavera 1970)

Des de ben petit tenia talent per la música i per això la seva tutora li va recomanar que fes classes de piano. Així doncs les va impartir.

Al 1962 Freddie es gradua amb les màximes notes a anglès, art i història. Després se'n va a Anglaterra ja que ell vivia en una colònia anglesa però es va independitzar, això va crear que molts colons tornessin a Anglaterra. Al setembre de 1966 va a la universitat de Ealling College of Art, per estudiar disseny gràfic, i és allà on coneix a Tim Staffel que l'aproxima a la banda de May i Taylor. Va ser ell a l'any 1970 qui va decidir el nom del grup, Queen.

Es diu que Freddie era la part més creativa del grup, ja que va composar moltes cançons i era el que tenia les millors idees. Freddie també va treure un album en solitari que va arribar al número 6 a la llista anglesa. I també el va fer servir Montserrat Caballé en un concert per a la Expo del 92.

Freddie va morir un dia després d'anunciar que tenia la sida (23 de novembre de 1991 i 25 de novembre). El dia següent a la seva mort milers de fans i seguidors es van acostar a la seva casa, i li dipositaren flors.

By: QUEEN
Descargar
Enviado por:Black Queen
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar