Arte


Vincent Van Gogh


VAN GOGH: Biografia

Vincent Van Gogh
Vicent van Gogh va nèixer el 30 de març de 1853, en Groot-Zundert, un poble del sud de Holanda, en la província de Brabante Septentrional. Era el major dels fills del pastor protestant Theodorus van Gogh (1822-1885) i Ana Cornelia Carbentus (1819-1907. Als 16 anys va començar a treballar en la galeria que els marchants Francesos Goupil & Co. Tenien en La Haya i de que el seu tiet Vicent era soci. El seu germà Theo, nascut l'1 de maig de 1857, també treballà per a ells.

Van Gogh va perdre el seu lloc en Goupil a començaments de 1876. Posteriorment va ejercir com ajudant a un professor en Inglaterra; però la falta de perspectives de futur el va portar a regresar a Holanda a finals del mateix any. Llavors va decidir seguir els pasos del seu pare i convertir-se en clèrig. Tras un breu periòde formatiu com predicador, Van Gogh es va instalar en el Borinage, regió minera del sud de Bèlgica. Va ejercir fins 1879, any en que no es va renovarel seu nombrament.

La seva obra

Vincent Van Gogh
Van Gogh es considerat el pioner de l'expresionisme modern i tambó el iniciador del individualisme pictòric ja que és imposible situar-lo dins de un moviment, per exemple de l'impresionisme del que era contemporàneo.

Entre les seves primeres pintures s'aprecia l'influència de Millet i dels realistes de mitjans del segle passat. Els primers dibuixos de Van Gogh il·lustren les seves arrels; en els dibuixos de paisatges exalten els extensos camps i cels profunds. En la seva obra sempre usava la perspectiva, encara en els seus anys posteriors quan havia desarollat un estil amb gran énfasis en el moviment linial.

PAISATGES

Vincent Van Gogh

Vincent Van Gogh
En nit estrellada (1889) es pot apreciar l'univers de Van Gogh, amb estrelles estallant en gram moviment. S'aprecia aquí lo místic i el sobrenatural que dóna conta de una experiència més allà dels sentits, en que l'artista va ficant en la tela de la visió que té davant dels seus ulls, i ho fa ficant pensades i amples pincellades. Nit estrellada és, al mateix temps, una visió íntima i un paisatge. Hi ha una tranquila aldea en la vall en la qual destaca una esglèsia, i en el cel planetes i estrelles amb estalls de Judíci Final. Van Gogh va pintar aquest quadre en el Sanatori de Saint Rémy després de sufrir una crisis mental.

Vincent Van Gogh

Trigal amb xipresos,1889 La migdiada (després de Millet), 1890

Vincent Van Gogh

RETRATS

Vincent Van Gogh

Vicent van Gogh va ser un dels pocs pintors que va seguir la tradició del retrat. I va ser per l'amor que sentia per la humanitat que es va apropar i va estudiar a la gent i a la naturaleza. La pintura de la part superior, és l'Autorretrat davant del caballet, de 1888, que reflecteix inquietantment a l'artista amb una mirada de intensa tristessa i cansanci. Hi apareixen ja els signes de un desequilibri mental.

Retrat del dostor Gachet, 1890 Autoretrat amb la orella vendada, 1889

INTERIORS

Van Gogh tenia una sensibilitat molt alta i una gran força emotiva. Se'n donava conte dels efectes que aconseguiaper el mode en que aplicava el color: blaus intensos, grocs brillants, tant com no s'havia vist abans en la pintura, i és una de les caracteristiques de la obra d'aquest artista. De la sensible persepció del color de la mà del seu súblit amor per la naturalesa ens dónen conte varies de les seves pintures realitzades eninteriors, en que no abandonen la temàtica de la naturalesa que va ser la seva gran font.

L'habitació de Van Gogh, 1889

Vincent Van Gogh

Vincent Van Gogh
Descargar
Enviado por:Lara
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar