Literatura


Tres es massa; Márius Serra i Roig


RESUM

L'Emma i la Paula són dos noies, bessones, una molt decidida i esbojarrada, l'altra tranquil·la i estudiosa, les dos de bona casa.

Es començament de curs i a l'institut on elles estudien ha arribat un professor nou d'anglès, de seguit l'Emma s'interessa per ell, el contrari que el professor que s'estima més aconseguir el diamant en brut anomenat Paula i que no pot tenir per la seva diferència tan d'edat com la relació que mantenen de professor alumna, a la Paula no li sembla interessar el Mingo, però a l'Emma cada dia més, fins que un dijous que com sempre baixaven junts les dos noies i el professor se les enginya per que uns amics seus facin com si els volguessin atracar mentre ella surt de valenta, pensant que el professor es fixaria amb ella per la seva valentia. Pel darrere apareix una furgoneta que obliga a entrar als tres dins, un dels homes va armat, sembla un segrest, un cop dins la furgoneta, els hi venden els ulls, a l'Emma li diuen que baixi de la furgoneta i que entregui un sobre als seus pares, al Mingo i a la Paula els porten a un soterrani vell i humit, allí pasent tota la nit, ella amb por i quasi sense voler es tira als braços del Mingo,quan mai li havia interessat. A l'endemà la policia els troba, ningú ho sap però tot a sigut enginyat pel Mingo que només volia passar una nit amb la Paula, es increïble al que pot portar al estar enamorat, veritat? Fins i tot a simular un segrest que mai es sabrà que havia estat ell. Tot plegat en un sopar que m'antenen a casa de les noies amb els seus pares per a donar-li les gràcies a ell per haver-les hi “salvat” la vida, es dona compte que no li interessa la Paula sinó l'Emma, i es que tres és massa! Tota aquesta història explicada desde tres punts de vista diferents.

Biografia

Màrius Serra i Roig: Va néixer a Barcelona l'any 1963.

És llicenciat en filologia anglesa.

Ha tocat en grups de Rock, ha venut

sabates , ha fet classes d'anglès a

Sàrria, guions radiofònics i traduccions

de sèries televisives. Col·labora a l'Avui

amb un columna d'enigmística i fa els

mots encreuats de La Vanguardia. Ha

publicat el recull de contes “Línia” i la

novel·la “L'home del sac” en aquesta

mateixa editorial. Actualment viu al Guinardó.

PRESENTACIÓ DELS PERSONATGES

Emma: És una de les bessones, esbojarrada, divertida, xerraire , sense masses mal de caps, i poc interès pels estudies això si molt pel professor d'anglès, farà tot el que estigui al seu abast per a conseguir-lo.

Paula: És l'altra bessona, totalment el contrari que l'Emma, seria, estudiosa i amb molt futur, no suportar les criaturades que fa la seva germana, no l'interessa per a res el professor d'anglès però sembla que per al Mingo es a l'inrevés, acaba passant una nit amb ell.

Mingo: És el professor d'anglès en qüestió, atractiu, simpàtic i enamoradís. S'enamora de cop i volta de la Paula, aquesta decisió li portarà forces problemes però també alguna alegria.

Fina: És professora al mateix institut que el Mingo, és ella la qui li aconsegueix la feina. S'en adona de seguit del que li està passant al seu amic i li dona algun que altre consell que li servirà.

Opinió Personal

Personalment es un dels llibres que menys m'ha costat llegir, era amer i divertit.

Una de les coses que més m'ha cridat l'atenció d'aquest llibre es la seva distribució en tres capítols i en cada un parla un personatge diferent però sempre de la mateixa història, es veure les coses desde tres punts de vista totalment diferent.

Això es una de les coses que la fet més atractiu per a mi.

En canvi he trobat el final una mica surrealista tot allò del segrest es poc creïble i per

això m'ha decepcionat només les últimes pàgines, tot el demés contingut a esta.

bastant del meu agrad.

Bibliografia

Tot el contingut d'aquest treball a sigut extret del llibre de Màrius Serra i Roig,

“Tres és massa”.

ÍNDEX

Resum...............................................................................pàgina 1

Caracterització

dels personatges................................................................pàgina 2

Biografia

de l'autor..........................................................................pàgina 3

Opinió

Personal...........................................................................pàgina 4

Bibliografia....................................................................pàgina 5
Descargar
Enviado por:Meritxell
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar