Literatura


Terror a Winnipeg; Eric Hamilton Wilson


1.Escriu el nom,aspecte físic (com te'ls imagines) i caràcter del protagonista o protagonistes de l'obra que has llegit.

Tom:Un xiquet pèl-roig,d'ulls verds;curiós,amable,enginyós.

Diana:Una xiqueta amb els cabells rossos i els ulls blaus;innocent.

2.Nom i caràcter dels personatges secundaris.

Dietmar:sarcàstic.

El senyor Stones:amable,curiós.

Senyor Dorchester:incrèdul.

Senyor Kaufman: molt amable.

Red Smith(el germanastre de Diana):ingenu

La senyoreta Ashmeade ( Lee ) :Malbó,dominadora,falsa.

Annie Tempesta:amable,innocent.

Harlan:Malbó.

3.¿Qui és el personatge que més t'ha agradat i per qué?

Senyor Kaufman, perquè és molt amable.

4.Resum complet de l'obra ( utilitzar almenys la cara d'un foli )

Un dia Tom vingué a la casa de Diana.Diana el va contar que duia guardaespatles i moltes mesures de seguretat perquè els malvats terroristes de DEMON han intentat segrestar-la.Tom volia posar a prova el seu sistema de seguretat per demostrar que no és tan sòlid com creu el pare de Diana.

Van eixir de l'estudi i van salir per la porta que dóna al pati.Va sonar una alarma i una sirena començà a gemegar.Els quàrdies corrien en direcció a la casa.Tom i Diana volien eixir al carrer,però un guàrdia vigilava la la porta.Tom li va preguntar si els deixa eixir al carrer perquè han quedat amb el professor ahí,però no els va deixar.

Però en aquell moment es va sentir “un tro tan fort que la porta sencera va caure a terra”.Uns homes van agafar a Diana i a Tom i els tancà dins d'una furgoneta.Tom

aconseguí fugir,però Diana no.

L'endemà Tom digué a Dietmar que els segrestadors comentaren en la furgoneta que havien de trobar el seu líder “al lloc de sempre,a la vora del riu”.Van aproximar-se a les barraques que estaven a la vora del riu i van veure que dins d'una barraca hi ha un cartell que diu:”Hem d'eliminar Dorchester”.Els véu un senyor (el senyor Kaufman) i els va dir que entren a sa casa.Van entrar i dins,van investigar sobre el cartell.El senyor Kaufman els va dir que era d'un inquilí seu,Red Smith.

El dia següent,Tom,el senyor Stones i la senyoreta Ashemade anaren al zoològic.Tom va buscar la gàbia dels tigres i va enocontrar-se amb Red Smith i parlà amb ell.Tom descobrí que Red Smith era el germanastre de Diana.Com Red Smith volia anar-se,Tom va proposar “fer una volteta amb el trenet”.Quan estaven dins,algú va disparar a Red Smith.

La bala no el va matar,però estava ingresat en l'hospital,en estat greu.

Pròxim a una fàbrica Dorchester havienmolts manifestatnts i Tom va veure un home amb els cabells blancs(el mateix que ha disparat a Red Smith) i va seguir-lo. L'home arribà a “un grup d'edificis abandonats”i va entrar per una porta oberta.Tom va arribar pocs segons després davant laporta oberta.Entrà,i va vigilar les portes d'interior.Va escoltar una conversa.Després la porta va obrir-se i va apréixer una dona(Annie Tempesta).Tom digué que té un missatge per a Harlan i Annie va dir-li que passe.Però va arribar Harlan i Tom havia de fugir.Harlan va seguir-lo però Tom aconseguí guillar.Tom va avisar la policia però harlan va poder escapar i va ser arestada Annie Tempesta.

Després,Tom s'anà Monarch per a investigar sobre Harlan i Lee i va encontrar-se amb el senyor Stones.Li va contar tot de Lee,Harlan i Annie Tempesta i el professor estava molt preocupat per alguna cosa.Tom també li va contar que quan passejava per totes les granges que hi ha a al vora del riu li ha semblat veure la senyoreta Ashmeade.

El professor estava molt curiós i s'anaren a la granja que ha vist Tom.

El senyor Stones colpejà la porta i va obrir la porta la senyoreta Ashmeade.Entraren i Tom va descobrir que la senyoreta Ashmeade s'anomenava Lee.Quan volia escapar però va veure Harlan que l'apuntava amb una pistola.Després va arribar el senyor Dorchester.Lee li va donar un maletí i digué que dins hi ha una declaració la qual ell ha de llegir davant les càmeres de televisió.Si ho fa,van a liberal a Diana.Però Tom sabia que dins no havia papels,sino una bomba,però no podia dir-ho.El senyor Dorchester va assentir i s'anà.Després de moltes complicacions,Tom va fugir amb Diana,arribaren a la fàbrica, salvaren al senyor Dorchester i els van arrestar a Lee i a Harlem.

FIN

5.De les totes les escenes o moments de l'obra,¿quina ha sigut la més interessant per a tú?

Quan Tom ( amb companya de Diana) va salvar del greu perill que corria al senyor Dorchester.

6.Vocabulari;anota com a mínim 10 paraules noves,buscant-les al diccionari i anotant el seu significat així com la pàgina de la novel·la on es troba.

Genoll(pàg.6):Part externa del cos on s'uneix la cama i la cuixa.

Gespa(pàg.6):Herba menuda i atapeïda que cobreix totalment el sòl.

Rebedor(pàg.8):Peça a l'entrada d'una casa,d'un pis,etc.,on es fa entrar i s'atén el qui no es vol fer esperar fora.

Germanastre(pàg.10):Fill d'un dels dos cònjuges respecte al fill de l'altre.

Aixecar(pàg.11):

Frenètic(pàg.14):Excitat,que té frenesia.(Frenesia:Exaltació violenta d'una passió o d'un sentiment).

Forat(pàg.14):Obertura que travessa un cos o s'hi fica dins.

Tro(pàg.15):Soroll fort produït per una explosió.

Atordi(pàg.16):Pertorbar els sentits o la serenitat(d'algú)per efecte d'un colp,d'un fort soroll,d'una impressió,etc.

Insígnia(pàg.133):Emblema o escut menut que s'usa per a indicar la pertinença a un club,a una associació o a una entitat.

7.En quina època històrica es desenvolupa l'acció.

En l'actualitat.

8.¿L'obra és fantàstica o realista?Raona la teua resposta.

És realista,perquè tot això pots ocórrer en la realitat.

9.¿Quin altre final li hauries posat a l'obra?Escriu-lo.

Que Tom no arriva a temps a la fàbrica i el senyor Dorchester va obrir el maletí i morí.

10.Cita dos títol que tu li posaries al llibre.

Dorchester.

Tom.El detectiu.

12.Si tinguesses de valorar l'obra de 1'1 al 20,¿quina qualificació li posaries?¿Per qué?

20,perquè m'ha agradat molt.
Descargar
Enviado por:El remitente no desea revelar su nombre
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar