Literatura


Somni de Tanger; Xavier Vernetta


 • Anàlisi de l'itinerari geogràfic i vital del protagonista

 • En un mapa de la península ibèrica i el nord d'Africà assenyala els diferents pobles i ciutats per on passa el noi.

 • 1.Tànger: A l'hora de marxar de Tànger te por perquè no sap que es pot trobar quan arribi a Espanya. Quan esta a la pastera tothom te fred i tremola, mes de por que de fred. El seu destí es París on anirà a treballar a una joieria d'uns oncles seus

  2.Costa de Cadis: Quan arriben es troben a la policia però l'Akram s'amaga dins d'un forat tapat amb la jaqueta del Abdallah, i ell, a diferència de tots es salva de la Guàrdia Civil.

  L'Akram està una mica desconcertat perquè no sap que ha de fer ni cap a on anar. Tenia prevista anar caminant fins a Tàrifa, però uns policies molt simpàtics el paren i el porten fins a Tàrifa, pensant-se que no es un noi musulmà, per el seu aspecte. Ell era ros i amb el ulls clars i ningú hagués dit que era de Tànger. Com Que sabia parla una mica de francès tothom es pensava que ho era.

  3.Tàrifa: Quan arriba a Tarifa es fa passar per un estudiant de l'Escola d'Idiomes, allà coneix a la Nerea, que també estudia allà. Per poder fre-se passar per francès es va canviar el nom i es va fe dir karl , tampoc va mentir tant ja que el seu nom no es tant Es pot dir que entre ell i la Nerea hi havia alguna cosa mes que amistat. La Nerea el va convidar a passar la nit a casa, i l'àvia de la Nerea li busca transport fins a Almería. La Nerea no es va adonar que era musulmà però la seva àvia si. L'endemà va marxar cap a Almería amb un camioner amic de l'àvia. La Nerea li va escriure una carta que mai la va llegir ja que la va perdre.

  4. Almería: A Almeria vol agafar el tren cap a Barcelona però te dificultats per poder agafar-lo, i arriba a Valencia

  5. Valencia: A un bar coneix uns nois, el Xus, el Joni i en Fortuna, però sol son una mala influencia i se'n burlen dels immigrants, però ell passa desapercebut com a immigrant.

  Aquets tres nois coneixen a un tal Molero. Aquest te planejat fica una bomba a la Societat d'amistat Valencia àrab, i li fan portar a l'Akram. Ell parla amb l'encarregat del club i l'informa del que passa, per sort porten la bomba alluny d'ells i ningú resulta ferit. En Molero i els seus còmplices són detinguts. Al club l'Akram troba transport per poder anar fins a Tortosa, amb un camioner que es diu Vicent.

  6. Bar de carretera: L'Akram continua el viatge amb un amic del Vicent, el Juli.

  7.Aparcament restaurant: Es troba a uns nois ( un noi i dues noies), assentats a damunt d'un cotxe blanc veient cerveses, tenen la musica forta i l'Akram va a ballar i es fa amics d'ells. Continua el viatge amb ells fins Barcelona. Pel camí es troben als mossos d'esquadra i els i fan la prova d'alcoholèmia, l'únic que està be es l'Akram i condueix ell, per sort no li han demanat els papers. Ell no te carnet però sap conduir, durant el viatge l'Akram explica tota la veritat al Dani, el noi del cotxe. En Dani l'aprecia molt perquè diu que es molt valent, que ell no ho hauria pogut fer, perquè ell està enamorat d'una de les dues noies que anaven amb ell i li fa vergonya declarar-se, i pensa que si no ho pot fer això no podria fe el que esta fent l'Akram.

  8.Casa Dani: Si queda a passar una nit. Encara porta la jaqueta en que es va amagar quan va arribar aquí, la jaqueta del Abdallah, i a dins i troba diners, els sufsients per haver crusat el país sense cap dificultat. L'endemà el Dani acompanya a l'Akram fins a la Frontera. L'Akram portava el carnet del germà d'en Dani per si acas demanaven documentació, però no els hi van demanar. Quan van passar la frontera en Dani va voler acompanyar a l'Akram fins a París, deia que no tenia res que fer. Tambè si va quedar uns dies a París, amb l'Akram, es van fer molt amics.

  Quan l'Akram va arribar a París li va enviar una carta a la Nerea.

  PERSONATGES

  Abdallah: Es el germà de l'Akram, el protegeix molt. Lidona una jaqueta a l'Akram, que fins casi al final del viatge no descobreix que hi ha deixat diners.

  Nerea: La Nerea és una noia de Bilbao que passa les vacances a Tarifa, a casa de la seva àvia. És molt morena i té els ulls molt foscos, de color negre. Té una mirada atenta i un somriure sincer.

  En el llibre, tot i que es pot veure una mica el caràcter de la Nerea, no és pot assegurar del tot ja que hauríem de veure què li contesta la Nerea a L'Akram en la ultima carta que s'escriu.

  Tresa: Es l'àvia de la Nerea, ella veu que no es cap noi francès, veu que es un noi que ha vingut des del altre costat de l'estret. S'hi fixa perque no es menja el pernil salat i no veu alcohol.

  Tomàs: Es el camioner que el porta fins a Almería

  Joni, Xus i Fortuna: Són els tres nois que coneix al bar de valència, els que volen fica la bomba allà.

  Molero: Es el “ cap” dels tres nois.

  Vicent: Amo de la Societat d'amistat València-àrab, quan s'assabenta de lo de la bomba protegeix a l'Akram.

  Sergent Mauri: Deteneix als 4 “ terroristes”.

  Juli: Es el camioner que l'havia de portar fins a Tortosa, fins que es troba amb aquells nois a la gasolinera

  Dani: Es el noi que es troba a la gasolinera. Al llibre no diu com és en Dani físicament, però s' en pot deduir el caràcter. En Dani està enamorat de la Sara, i va de discoteca en discoteca per ella. És d'aquelles persones que com que com sempre té el que vol no sap el que fa. Això sí, en Dani és un bon amic i una persona de fiar, i ho demostra acompanyant l'Akram fins a casa dels seus oncles.

  PROBLEMES

  -L'enedemà es troba amb la guàrdia civil, sio no haguès set per el seu aspecte físic crec que l'haguessin detingut i retornat al seu país.

  -L'àvia de la Nerea descobreix que no es francès. Ella ha vist molta gent que ha vingut d'Àfrica, i ho veu.

  Crec que en general el viatge li va be i no te massa problemes per travessar el país.
  Descargar
  Enviado por:DsK
  Idioma: catalán
  País: España

  Te va a interesar