Historia


Segona Guerra Mundial


1- Segona Guerra Mundial

1·1-Causes:

 • Postguerra Mundial. Generalitza el sentiment anticolonialista dugut a:

  • La Carta de l'Atlàntic (1941).

  • La Formació de l'ONU (1946).

  • Declaració Universal dels Drets Humans (1948).

 • Bona part de la opinió pública EUROPEA comença a posar en dubte la legitimitat de les colonies.

 • Les dues grans poténcies donen suport a la descolonització. URSS, EEUU

 • Neix el Nacionalisme a les colonies. Rebutja la forma de vida, la llengua i la cultura de la metropoli. A sobre, aquesta practica una política despótica que abolia la cultura nativa i imposava la propia.

  Els fills dels burgesos natius es fan nacionalistes. Quan els europeus anaven a conquerir territoris de les futures colónies, feien pactes amb la gent important del lloc i els donaven privilegis a canvi de facilitats. Aquests vivien bé i enviaven als fills a les universitats d'Europa, on coneixen la identitat i la llibertat i tornen a la seva terra com a líders independentites per fer-la lliure.

  1·2-Consequencies:

  1·2·1-MORTS

  Segunda Guerra Mundial
  Milions

  Valanç de morts de la segona guerra mundial

  1·2·2-ECONOMICAS

  Durant la 2Guerra Mundial es va produir una destrucció material molt superior a la de cap conflicte anterior. el 1945, la xarxa de comunicacions, eix de l'economia europea, havia desaparegut pràcticament al centre d'Europa, el petroli era escàs i la producció industrial shavia reduït una cinquena part en relació amb la preguerra.

  D'altra banda, els camps plens de mines i de bombes eren inservibles per a l'agricultura. havia una gran escassetat d'aliments, i una comissió de la futura Onu va calcular que uns cent milions d'europeus s'alimentaven amb menys de 1500 calories diàries.

  Un organisme internacional es va encarregar d'organitzar l'ajuda a la població de les zones conquerides a Alemanya, de tornar els presoners a casa seva. Malgrat tot, la recuperació econòmica va trigar molt a arribar, i la vida dels europeus va quedar marcada pel record de l'esforç enorme invertit en la reconstrucció.

  1·2·3-TERRITORIALS

  Les modificacions territorials van ser producte de l'acord entre els dirigents de les grans potències, que es van reunir nombroses vegades en el decurs de la guerra. Des del començament, els aliats van tenir el propòsit de crear un nou ordre internacional que impedís nous conflictes. el 1941, el president nord-america Rooservelt i el primer ministre britanic Churchill van elaborar, recuperaven la sobirania, alhora que es garantia la fi de les agressions i s'establia una cooperació econòmicainternacional.

  Segunda Guerra Mundial
  Descargar
  Enviado por:Jordi R
  Idioma: catalán
  País: España

  Te va a interesar